|

De top 7 van de beste boeken over Coco Chanel 2024

Gabrielle Chanel, beter bekend als Coco Chanel, was een wees die uitgroeide tot een van de meest invloedrijke modeontwerpers van de 20e eeuw. Ze begon haar carrière als hoedenmaakster en ontwierp hoeden die zowel stijlvol als functioneel waren. In 1910 opende ze haar eerste boetiek in Parijs, waar ze kleding begon te ontwerpen die de traditionele opvattingen over vrouwelijkheid en stijl uitdaagde. Chanel’s unieke visie en ontwerpesthetiek zouden de mode-industrie de komende decennia vormgeven.

Een van Chanels belangrijkste bijdragen aan de mode was de uitvinding van het kleine zwarte jurkje. In 1926 presenteerde Chanel een eenvoudig zwart model in de Amerikaanse Vogue, wat al snel een sensatie werd en een keerpunt in de modegeschiedenis markeerde. De jurk was bedoeld om veelzijdig, betaalbaar en duurzaam te zijn, waardoor hij toegankelijk zou worden voor vrouwen van alle klassen en achtergronden. Het kleine zwarte jurkje werd een symbool van tijdloze elegantie en verfijning, en blijft tot op de dag van vandaag een basisstuk in de damesgarderobe.

Chanel’s invloed op de moderne mode reikt veel verder dan het kleine zwarte jurkje. Ze was een pionier die de traditionele gendernormen uitdaagde en een revolutie teweegbracht in de damesmode. De ontwerpen van Chanel werden gekenmerkt door een focus op comfort en functionaliteit, met de nadruk op eenvoud en functionaliteit.

Meer over Choco Chanel en haar mode lees je in de boeken op deze pagina. Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over Coco Chanel eenvoudig en snel bestellen.

Autumn 2- 728 x 90

Coco Chanel (luxe editie)

Het schitterend geïllustreerde levensverhaal van Coco Chanel nu in luxe-editie. Van de hand van wereldberoemde mode-illustratrice Megan Hess.

Weinig namen dwingen in de modewereld zoveel respect af als Chanel. Nog minder mensen kunnen zeggen dat ze zoveel invloed hebben gehad. In 2021 is het 50 jaar geleden dat fashionicoon Coco Chanel overleed en 100 jaar geleden dat het beroemde parfum Chanel No 5 werd gelanceerd. Ontdek in deze speciale luxe-editie van de prachtig geïllustreerde biografie van Megan Hess het verhaal van Coco’s verbazingwekkende leven, het iconische mode-imperium dat ze heeft opgebouwd en de erfenis die ze achterliet.


Coco Chanel

Het legendarische levensverhaal van modekoningin Coco Chanel, geïllustreerd met prachtige foto’s.

De naam van Coco Chanel, de koningin van de couture, is voor altijd verbonden met haar onmiskenbare stijl. Gedreven door haar rebelse geest creëerde zij voor zichzelf een toekomst alsof het een jurk was. Daarbij veranderde ze de vrouwenmode ingrijpend met klassiek geworden iconen zoals het zwarte jurkje, het parfum Chanel No. 5, namaakjuwelen, het mantelpakje met gouden knopen en de zwartleren tas met matelassé-patroon en ketting-schouderband. De legende van deze krachtige, haast koninklijke vrouw komt tot leven in deze met honderden foto’s geïllustreerde biografie. Chanel was de perfecte belichaming van de tijdloze elegantie die haar onsterfelijk maakte.


Little Book of Chanel

Little book of Chanel (Nederlandstalig) van Emma Baxter-Wright gaat over het leven en werk van mode-icoon Coco Chanel. Boordevol prachtige foto’s, schetsen van haar ontwerpen en modefotografie.

De Nederlandstalige editie van The Little Book of Chanel is een prachtig geïllustreerd en compact boekje over Coco Chanel van Emma Baxter-Wright. Zij beschrijft het leven en de nalatenschap van een van de meest invloedrijke couturiers uit de geschiedenis: Coco Chanel.

Van haar eerste stappen in de modewereld, via haar revolutionaire sportkleding en klassiekers als het Chanel-jasje en de little black dress, tot het wereldwijde imperium dat het merk Chanel nu is. Ze was haar tijd ver vooruit en zag mogelijkheden om datgene aan vrouwen te geven waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze het nodig hadden. Ze gebruikte herenkleding als basis voor ontwerpen die vrouwen vrijheid en macht gaven. Uiteindelijk bracht haar tijdloze en elegante mode gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Little book of Chanel staat boordevol gedetailleerde foto’s en schetsen van haar ontwerpen, modefotografie en catwalkshots. Een inspirerend verhaal en een prachtig boekje om doorheen te bladeren.

Een stijlvol boek in de serie van: Little Book of Prada, Little Book of GucciLittle Book of Dior, Little Book of Yves Saint Laurent, Little Book of Louis Vuitton, Little Book of Balenciaga en Little Book of Hermès. Het ultieme cadeau voor iedere fashionliefhebber!


Vrouwen met lef 1 – Coco Chanel

Coco Chanel heeft de mode voorgoed veranderd. Haar revolutionaire ontwerpen waren modern, stijlvol en draagbaar tegelijk. In deze schitterend geïllustreerde minibiografie volgen we het leven en het werk van deze fascinerende vrouw – van haar armoedige jeugd in een weeshuis en haar droom om zangeres te worden, tot haar geruchtmakende verhoudingen met leden van de Europese beau monde. Citaten uit Chanels brieven en dagboeken geven ons een duidelijk beeld van de passie, de visie en de inspiratie van dit mode-icoon.


Van klein tot groots – Coco Chanel

Van klein tot groots Dit boek is onderdeel van de serie ‘Van klein tot groots’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke vrouwen uit de wereldgeschiedenis. Elk deel laat zien hoe een klein meisje met een grote droom opgroeide tot een sterke vrouw met grootse ideeën.

(Saumur, 19 augustus 1883 – Parijs, 10 januari 1971) Coco Chanel was dé vrouw van de Franse mode. Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat daarom symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw.


Doe en denk als Coco Chanel

Laat Coco Chanel je persoonlijke coach zijn! Word net zo’n pionier, zo innovatief, stijlvol, moedig en succesvol als deze invloedrijke mode-ontwerpster.

In Doe en denk als Coco Chanel vind je alle levenslessen van deze iconische modeontwerpster. Ze was niet alleen de vrouw die een moderevolutie ontketende door broeken voor vrouwen te ontwerpen, ze was ook chic, een pionier, innovatief, feministisch, stijlvol, moedig en succesvol. Ontdek hoe je de levenslessen van een van de invloedrijkste personen van de twintigste eeuw kunt toepassen in je dagelijks leven, en hoe je net zo innovatief, stijlvol, moedig en succesvol wordt als zij.


In bed met de vijand – Coco Chanels geheime oorlog

Gabrielle ‘ Coco’ Chanel heeft bepaald hoe de moderne vrouw eruitziet door haar te bevrijden uit haar benauwende corset, haar in een broek te steken en haar te inspireren tot een korte coupe. Ze veroverde de wereld met haar fameuze modehuis.

Over haar leven zijn talloze biografieën geschreven, maar over de periode 1941-1945 hangt een waas van mysterie. In In bed met de vijand onthult Hal Vaughan eindelijk de waarheid: Chanel werkte in de oorlog samen met de Duitse geheime dienst. Ze had een langdurige affaire met Baron Von Dincklage, een Duitse spion die rechtstreeks verslag uitbracht aan Joseph Goebbels. Dit boek vertelt hoe Coco Chanel werd ingezet als spion, hoe ze negen jaar in ballingschap woonde in Zwitserland, en hoe ze op zeventigjarige leeftijd triomfantelijk kon terugkeren en haar modehuis opnieuw kon opbouwen. In bed met de vijand is een gedegen, onthullende en onthutsende biografie van een omstreden stijlicoon.

Hal Vaughan was journalist, buitenlands correspondent en documentairemaker in Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië. Hij vocht in de Tweede Wereldoorlog en Koreaanse oorlog. Hij woont in Frankrijk.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten