| |

De top 5 van de beste boeken over boekbinden 2023

Boekbinden is het fysiek samenstellen van een boek dat uit een aantal aparte vellen papier of ander materiaal bestaat zoals een dierenhuid. Het boekbinden is ontstaan toen met geschriften niet meer op rollen ging bewaren maar op lossen vellen (papier). Pas met de komst van boekdrukkunst is het boekbinden een belangrijke rol gaan vervullen bij de elite. De elite ging een eigen bibliotheek met waardevolste boeken aanleggen die door een boekbinder werd gebonden.

De oude ambacht boekbinden wint de laatst jaren weer aan populariteit. Dit zie je ook terug in het aantal boeken over boekbinden. Voor deze pagina heb ik de 5 beste boeken over het boekbinden voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek en via de link kun je het boek over boekbinden eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Boekbinden

Boekbinden is een eeuwenoud ambacht dat vraagt om technische vaardigheid en ruimte geeft aan kunstzinnige invulling. Het is ook een heerlijke hobby waarin je je vaardigheden geleidelijk ontwikkelt en steeds beter in staat zult zijn om unieke dingen te maken. Met deze uitgave leer je de eerste beginselen en maak je kennis met materialen, gereedschap en enkele technieken. Aan de hand van korte beschrijvingen en verduidelijkende afbeeldingen begin je met een eenvoudig aantekenboekje en bind je ook je eerste echte boek!


Het Complete Handboek Boekbinden

In Het complete handboek boekbinden worden alle aspecten van het boekbinden op schitterende wijze gepresenteerd. Met talloze gedetailleerde foto’s die een compleet beeld geven van de vele technieken en bindvormen. Niet alleen het restaureren van boeken komt aan bod, maar ook het verfraaien van het omslag.

Het gerestaureerde boek krijgt net dat beetje extra als deze voorzien wordt van een omslag. Het gerestaureerde boek krijgt net dat beetje extra als deze voorzien wordt van een omslag gemaakt met de marmer-,stempel-, grafeer- of een andere decoratietechniek.

Dit boek is geschikt voor studenten, docenten, restaurateurs en verder iedereen die zich voor het boekbinden interesseert.


Bind Een Boek

Bind een Boek. In dit boek wordt op toegankelijke wijze uitgelegd hoe men zelf eenvoudig een boekje, album of schrift kan maken. Daarbij komen niet alleen eenvoudige boekbindtechnieken aan bod, maar wordt ook gebruik gemaakt van de mogelijkheden die kopieerwinkels tegenwoordig bieden, zoals het plaatsen van een spiraalringband. Of je nu een fotoalbum, een kookschrift, een vakantiedagboek of een tekenschrift wilt maken, het wordt allemaal behandeld. Een belangrijk aspect is het decoreren van de omslag waarmee men van ieder werkstuk een origineel cadeautje maakt!


Handboek Boekbinden

Handboek boekbinden bind- en kartonneertechnieken

Dit boek is hét instrument voor iedereen die handboekbinden als liefhebberij wil beoefenen. Het is gericht op het aanleren van alle belangrijke bind- en kartonneertechnieken, waarbij de honderden tekeningen en foto’s naadloos op de tekst aansluiten. De handelingen die bij de meeste bindwijzen worden toegepast, komen in aparte hoofdstukken aan de orde, zoals het repareren van papier en boekbanden, het vervaardigen van schutbladen, naai- en lijmmethodes en het snijden van boeken.

Ruime aandacht wordt tevens besteed aan kartonnages, van portefeuilles en kokers tot verschillende doosvormen; ook marmertechnieken en het bedrukken van boekbanden komen aan bod. Een speciaal hoofdstuk is opgenomen voor het zelf maken van handige hulpmiddelen. De uitgebreide verklarende woordenlij st en het praktische register maken deze uitgave tot een compleet hulpmiddel voor gebruik thuis zowel als op cursussen.


Maak je eigen boek met Arne & Carlos

In dit boek vertellen Arne & Carlos over hun liefde voor boeken, naast hun bekende passie voor breien. Maak je eigen boek met Arne & Carlos blaast dit Noorse duo het oude ambacht ‘boeken maken’ weer nieuw leven in.

In het eerste deel alles over verzamelingen aanleggen en boekbinden. In deel twee aandacht voor het creatieve gedeelte, namelijk het stapsgewijs maken van een persoonlijk boek: van art journal tot recepten- en notitieboek. Met veel aandacht voor scrapbooken.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *