|

De 7 beste Excel boeken voor beginners / gevorderden 2024

Als je op zoek bent naar het beste Excel boek, mag ik je feliciteren, want je bent terecht gekomen op de juiste pagina. Op deze pagina vind je de beste boeken over het programma Excel. Je vind hier de beste boeken voor beginners en voor gevorderden.

Excel is niet meer weg te denken en wordt veel gebruikt, voor statistieken, facturen, berekeningen en nog veel meer. Het programma kan in het begin best lastig zijn, maar met de juiste boeken kun jij vrij eenvoudig de belangrijkste functies leren van Excel. Naast de standaard en veel gebruikte functies zijn er ook geavanceerde functies die vaak een stuk ingewikkelde zijn. Gelukkig zijn hier ook veel boeken over geschreven.

De boeken in de top 7 van beste Excel boeken zijn heel divers met boeken voor gevorderden, experts als voor beginners. De boeken worden uitgebreid beschreven, naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft o.a. de waardering en de recensies van de lezers weer. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Het voordeel van deze boeken zijn dat je geen dure cursus meer hoeft te volgen, een boek pak je er ook snel bij als je iets moet weten.

Autumn 2- 728 x 90

Het complete boek Excel voor professionals

Microsoft Excel is in de meeste bedrijven onmisbaar bij het dagelijkse kantoorwerk. Toch kan het veel tijd kosten om uit te zoeken hoe het programma werkt. Daarom is het zaak om goed thuis te raken in Excel. Hoe meer mogelijkheden je kent, des te efficiënter je de kracht van dit veelzijdige programma benut. Zo boek je veel tijdwinst. Dit boek helpt je daarbij. je leert niet alleen wat je moet doen, maar vooral hoe het werkt. Je vindt in dit boek 1750 voorbeelden van formules die zo worden uitgelegd, dat je kunt aanpassen voor jouw eigen werk.

Nadat in het eerste hoofdstuk tips worden gegeven om sneller met Excel te werken, gaat het boek de diepte in. Behandeld worden onder meer:

 • Lijsten weergeven, sorteren, filteren en ontdubbelen
 • Financiële functies voor rendement, hypotheek en afschrijving
 • Logische functies: ALS, EN en ALS.VOORWAARDEN
 • Functies voor tekst
 • Rekenen met datum en tijd
 • Functies voor zoeken en verwijzen
 • Wiskundige functies als AFRONDEN, SOMPRODUCT en ASELECT
 • Statistische functies zoals MEDIAAN, standaarddeviatie en kansberekening
 • Technische functies als CONVERTEREN en imaginaire getallen
 • Informatiefuncties als CEL, ISFOUT en ISNB
 • Databasefuncties als DBAANTAL en DBSOM
 • Matrixformules en nieuwe matrixfuncties in Excel 365
 • Werken met draaitabellen
 • Automatisch verkleuren met Voorwaardelijke Opmaak
 • Alle soorten grafieken: maken, aanpassen en opmaken
 • Speciale grafieken: box-and-whisker, Gantt-grafiek en snelheidsmeter
 • Resultaten presenteren in een dashboard
 • Keuzelijsten en andere besturingselementen inbouwen
 • Verbinding maken met andere werkmappen en met internet
 • Etiketten maken, mailing opzetten en samenwerken met Word
 • Macro’s opnemen, aanpassen en programmeren in VBA

Basisboek Statistiek met Excel

Basisboek Statistiek met Excel is een handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens. Het toont studenten alle basale statistische mogelijkheden in Excel. Het is een zeer bruikbaar boek voor studenten die geen SPSS hebben of dit lastig vinden, maar wel data willen verwerken. De databestanden waarop je de analyses uitvoert, zijn te vinden op de bijbehorende website basisboekstatistiekmetexcel.noordhoff.nl.

Deze databestanden bij de derde druk zijn nieuw, er is onder andere een gezondheidsvariabele toegevoegd. Verder wordt in deze nieuwe editie de Excel-tabelfunctie besproken. - Behandelt alle basale statistische mogelijkheden in Excel; - presenteert Excel als betaalbaar alternatief voor SPSS; - handige ondersteunende website. Op basisboekstatistiekmetexcel.noordhoff.nl vinden studenten een begrippentrainer, webcolleges en databestanden.

De auteurs Ben Baarda geeft al meer dan veertig jaar les aan studenten en professionals op het gebied van statistiek en methodenleer. Ook adviseert hij opleidingen en docenten over het onderwijs op dit gebied. Zijn ideeën heeft hij vorm gegeven in diverse standaardwerken op het gebied van de methoden en technieken en statistiek. Hij publiceert nog regelmatig over zijn ervaringen en ideeën onder andere op zijn blog en op fora zoals LinkedIn.

René van Vianen is hoofddocent Methoden en Technieken van Onderzoek aan de masterprogramma’s van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Hij is daarnaast zelfstandig onderzoeker en heeft veel ervaring met het doen van toegepast onderzoek vooral op het terrein van jeugdzorg.


Handboek Excel 2019

Microsoft Excel mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Steeds meer mensen ontdekken het gemak en de ontelbare mogelijkheden van dit onderdeel van het Microsoft Office-pakket. Excel 2019 is de nieuwste versie van dit krachtige rekenprogramma.

Aan de hand van talloze uitgewerkte en verrassende voorbeelden laat de auteur in deze actuele uitgave zien hoe u met weinig inspanning het maximale uit Microsoft Excel haalt. U leert hoe u in een handomdraai handige lijsten maakt om gegevens bij te houden, rekenformules opstelt en grafieken maakt.

De functies voor het rekenwerk vormen het kloppende hart van Excel, daaraan wordt bijna de helft van dit boek besteed; de dertig meest gebruikte functies worden uitgelegd. Verder komen de opmaak, het afdrukken en het beveiligen van gegevens aan bod. Voor wie zo snel mogelijk wil werken, worden sneltoetsen vermeld.


Microsoft Excel VBA voor Dummies

Om de mogelijkheden van Excel optimaal te benutten, moet je de kracht van Visual Basic for Applications (VBA) begrijpen en toepassen. VBA is de programmeertaal waarin macro’s worden geschreven. Door macro’s aan Excel toe te voegen, wordt het werk gemakkelijker en kun je de productiviteit vergroten. Met VBA kun je veelvoorkomende handelingen automatisch en dus sneller uitvoeren.

In Microsoft Excel VBA voor Dummies maak je kennis met een breed scala aan nieuwe Excel-opties. Je krijgt duidelijke instructies voor het programmeren met Excel en je ontdekt hoe je Excel-toepassingen op maat maakt die aansluiten bij jouw behoeften. Dit eenvoudig te volgen boek maakt het makkelijker dan ooit om uit te blinken met Excel VBA!

Michael Alexander is auteur van verschillende boeken over geavanceerde bedrijfsanalyse met Microsoft Excel en Access. John Walkenbach is een toonaangevende autoriteit op het gebied van spreadsheetsoftware. Hij is auteur van meer dan vijftig boeken en heeft artikelen geschreven voor onder meer PC World en Windows.


Bedrijfsadministratie met Excel

 • Een complete basiscursus bedrijfsadministratie
 • Geen voorkennis nodig en geschikt voor zelfstudie
 • Geschikt voor hbo- en mbo-studenten en zzp’ers.

Met de basiscursus Bedrijfsadministratie met Excel krijgen studenten en zelfstandig ondernemers inzicht in de basisprincipes van bedrijfsadministratie. De methode richt zich op een digitale boekhoudomgeving, maar ervaring met boekhoudpakketten is niet nodig. De student leert bij de administratie gebruikmaken van Excel, maar ook ervaring hiermee is geen vereiste.

De nadruk ligt op het doen, het zelf oefenen. Opdrachten kunnen geheel zelfstandig worden gemaakt, doordat Excel feedback geeft en het tekstboek voldoende ondersteuning biedt. Na het doorlopen van de cursus – in ongeveer 40 uur – is de overstap naar een geautomatiseerd boekhoudpakket als Accountview, Exact, King of UNIT4 Multivers vrij eenvoudig.

Deze herziene, vijfde editie is op basis van gebruikersfeedback uitgebreid met nieuwe opdrachten en overzichtelijke figuren. De inhoud is geactualiseerd en het taalgebruik is nog toegankelijker gemaakt. Studenten vinden op de ondersteunende website bij het boek per hoofdstuk een uitgebreide Excel-opgave met feedback, de uitwerkingen van de reflectievragen, de hoofdlijnen van de bedrijfsadministratie, een uitleg van de kernbegrippen van de bedrijfsadministratie en extra oefenmateriaal.

Bedrijfsadministratie met Excel is geschikt voor zelfstandig ondernemers en studenten van economische en bedrijfskundige opleidingen op mbo- en hbo-niveau.


Gegevens verwerken in Excel

Excel is een krachtig gereedschap dat door veel gebruikers maar beperkt wordt ingezet. In de serie Excel aan het werk, geschreven door Excel-expert Wim de Groot, worden kanten van Excel belicht die wellicht niet tot het dagelijkse routinegebruik behoren, maar daarom niet minder interessant zijn.

Het eerste deel in deze nieuwe serie gaat over het verwerken van gegevens in Excel, bijvoorbeeld voor het maken van gepersonaliseerde brieven of het bijhouden (en gebruiken) van adres- en overige databasegegevens.

Behandeld wordt onder andere:

 • Werken met lijsten
 • Sorteer- en filterfuncties
 • Werken met functies voor zoeken en verwijzen
 • Voorwaardelijke opmaak
 • Werken met matrixformules
 • Werken met draaitabellen

De 100 beste tips & trucs voor Excel

Excel is een echt werkpaard, maar het is niet het makkelijkste programma om onder de knie te krijgen. Als gevolg van de vele verborgen mogelijkheden loop je al gauw het risico dat je met eenvoudige en routineklussen langer bezig bent dan strikt noodzakelijk, of erger nog: het bijltje erbij neergooit. En dat is jammer, want Excel biedt héél veel kracht, voor elk type gebruiker.

In dit praktische boekje deelt de auteur honderd van zijn favoriete Excel-tips die hij in de afgelopen jaren heeft ontdekt. Aan de hand van veel voorbeelden worden zaken toegelicht die het werken met Excel sneller, efficiënter en leuker maken. De tips en trucs uit dit boek zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

 • Werken met werkbladen
 • Gegevens invoeren
 • Werkbladen vormgeven
 • Werken met lijsten
 • Formules opstellen
 • Werken met datum en tijd
 • Grafieken maken
 • Werkbladen en cellen beveiligen

Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten