|

De top 7 van de beste boeken met uitleg over Macramé 2024

In de wereld van creatieve ambachten is macramé een kunstvorm die de harten van velen heeft veroverd. Of je nu een beginnende knoopkunstenaar bent of al gevorderd bent in de kunst van het knopen, er is altijd ruimte voor groei en inspiratie. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste boeken over macramé die je niet mag missen.

Om je een goed beeld te geven van de boek heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Hobbymax.nl

Macramé, in Colours

In dit boek laat ik zien hoe je de verschillende technieken van macramé kunt combineren. Verder neem ik je mee in de wereld van kunst en kleur. Dit boek is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Zo kun je naar hartenlust werken aan diverse ontwerpen van onder andere home deco, schalen, kleding en accessoires. Wordt geleverd met extra inlegboekje Knooptechnieken, dat gebruikt kan worden bij het maken van elk ontwerp.


Macramé super easy

Macramé is een traditionele techniek die teruggaat tot 3500 v.Chr. Met slechts een paar knopen kun je heel veel verschillende combinaties maken en allerlei prachtige patronen creëren. In Macramé Super Easy laat de auteur zien wat je allemaal kunt knopen én ze toont overtuigend aan hoe eenvoudig het is! TRENDALARM: met eenvoudige en stijlvolle knoopprojecten verfraai je in een handomdraai je woning en garderobe.

PERFECT VOOR BEGINNERS: dankzij stapsgewijze instructies en duidelijke illustraties gaat het knopen moeiteloos. LET OP, VERSLAVINGSGEVAAR: als de eerste sleutelhanger is geknoopt, volgen in een mum van tijd boekenleggers, plantenhangers, wandkleden en andere mooie macraméprojecten uit dit boek.


Macramé

Ontdek een nieuwe, frisse blik op de traditionele kunst van knopen en breng de boho-vibe bij je thuis met Macramé: een boek voor beginners én gevorderden met 24 hippe macraméprojecten! Leer stap voor stap alles over macramé. Door middel van de handige tutorials kun je zo starten met je favoriete project.

Van een eenvoudige hangende plantenhouder tot zelfs een ligstoel voor in de tuin! Amy Mullins en Marnia Ryan-Raison uit Australië zijn twee vriendinnen en delen dezelfde liefde voor de kunst van het knopen. In 2015 kwam Marina bij Amy in haar webwinkel werken en sindsdien zijn de twee de meest toonaangevende personen in de macraméwereld.


Macramé 2

De interesse in macramé blijft groeien en steeds meer mensen (her)ontdekken deze geweldige handwerktechniek. Tegelijk zijn veel beoefenaars intussen ervaren knopers geworden, mede dankzij het eerste boek van Fanny Zedenius. In Macramé 2 gaat de auteur verder met hetzelfde elan. Dit boek is bedoeld voor wie de basis van macramé al onder de knie heeft en op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Het bevat instructies voor meer dan dertig knopen: alle basisknopen en -technieken inclusief nieuwe knopen en gevorderde technieken.

Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als je touw tekort komt en hoe je moeilijker stukken aanpakt. En dan is het jouw beurt. Knoop deze prachtige dingen: een kleurrijke plantenhanger, een decoratief kussen, een hippe poef, trendy wanddecoratie, een originele jurk… en til je macramévaardigheden naar een hoger niveau.

Macramé 2 is alles wat een mooi en goed handwerkboek moet zijn: prachtige ontwerpen met gedetailleerde werkbeschrijvingen en teltekeningen, stap-voor- stapfotografie en verleidelijke foto’s.


Macramé eenvoudig uitgelegd

Macramé is een traditionele knooptechniek waarmee je de mooiste decoraties voor je interieur kan maken. In dit boek worden de verschillende knopen duidelijk uitgelegd aan de hand van stap-voor-stapbeschrijvingen en foto’s. Daarna volgen er creatieve projecten om zelf mee aan de slag te gaan. Maak van je planten echte eyecatchers in een decoratieve hanger, knoop een prachtig wandtapijt voor aan de muur of fleur je slaapkamer op met een zelfgemaakte dromenvanger. Je interieur heeft er nog nooit zo trendy uitgezien!


Macrame

Macramé is weer helemaal terug van weggeweest. Met de weitasknoop en de cordonknoop maakt Elma de mooiste accessoires voor je huis, zoals wandhangers, kussens, plantenhangers en lampkoorden.

Ze gebruikt prachtige naturel touwsoorten, waarmee je echt goed kunt knopen en geweldige resultaten behaalt. In het boek beschrijft ze waar je ze kunt kopen en hoe je ze verwerkt. Met
veel tekeningen en schema’s laat ze zien hoe je alles maakt. Zo kan elke enthousiaste knoper en knoopster aan de slag om iets voor in huis te macrameeën.


Macraweave

Een combinatie van macramé en weven toegepast in 18 eigentijdse interieurprojecten. Ontdek Macraweave, een nieuwe techniek die de handwerktechnieken macramé en weven combineert.

De Australische textielkunstenaars Amy Mullins en Marnia Ryan-Raison blazen macramé nieuw leven in door traditionele handwerktechnieken toe te passen in eigentijdse ontwerpen. Door het combineren van de essentiële macramé knopen met drie van de meest fundamentele weeftechnieken, ontdekt u hoe makkelijk macraweave kan zijn.

Kies uit 18 opvallende projecten, objecten voor in huis, maar ook modeaccessoires en sieraden –en trakteer uzelf en uw huis op een dosis boho-chic.


Hobbymax.nl

Vergelijkbare berichten