De boeken van de schrijfster Tahmina Akefi

Gisteren (30 – Januari 2022) stond de documentaire Vertrouwelijk! van omroep WNL , in het teken van de partner van Peter R de Vries. De tot nu toe onbekende partner van Peter R de Vries stapt uit de anonimiteit.

Tahmina Akefi is een Nederlandse journaliste, schrijfster en presentatrice, zij had een 6 jarige relatie met Peter R de Vries. Op 15 juli 2021 overleed Peter R de Vries, dit was een gevolg van de aanslag van 6 juli 2021 op zijn leven.

Bij de beste vrienden en familie van Tahmina en Peter was de relatie bekend, maar een groot publiek geheim, maar sinds 30 januari 2022 niet meer. De documentaire Vertrouwelijk is een echte aanrader en laat een heel ander beeld van Peter R de Vries zien. De documentaire laat ook zien dat Tahmina Akefi een sterke en strijdvaardige vrouw is.

Op deze pagina vertel ik waar we Tahmina Akefi van kunnen kennen en vertel ik alles wat je moet weten over haar twee boeken: ¨Geen van ons keek om¨ en ¨Jongen van de oude stad¨.

De korte biografie: Tahmina Akefi

Tahmina Akefi is in 1983 geboren in Kabul (Afghanistan). Sinds 1995 woont Tahmina in Nederland. Na haar haar studie journalistiek in Tilburg is ze aan het werk gegaan voor verschillende radio en televisieprogramma´s, zowel regionaal als voor de publieke omroep. Ook heeft ze gewerkt voor BBC Persian en het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Tahmina Akefi kreeg bekendheid door haar optredens over vluchtelingen in het praatprogramma Pauw. In 2015 schreef ze voor het NRC handelsblad opiniestukken.

In 2011 verscheen haar eerst boek ¨Geen van ons keek om¨ en in 2015 volgende het boek ¨De jongen van de oude stad.

Wil je meer te weten komen over Tahmina, bekijk dan het prachtige artikel van het regionaal dagblad de Limburger over Tahmina Akefi uit 2015.


De boeken van Tahmina Akefi

Hieronder vind je de 2 geschreven boeken van Tahmina Akefi in volgorde van verschijning. De boeken worden beschreven om je een goed beeld te geven.

Geen van ons keek om

De twee buurmeisjes Tiba en Setara wonen in Kaboel en zijn hartsvriendinnen. Elke dag ontmoeten ze elkaar bij de muur die hun huizen van elkaar scheidt, om te spelen of te kletsen. Alles verandert in één klap als de gewelddadige strijders van de moedjahedien Kaboel beginnen te bombarderen.

Kader Abdolah schreef over het boek: Een mooie en tedere Afghaanse vertelling van vrouwelijke Khaled Hosseini


De jongen van de oude stad

De wereld van de jonge Freidoon staat op zijn kop als zijn vader hem voorstelt aan zijn nieuwe vrouw, die het niet zo nauw neemt met de moraal en uit is op geld. Freidoon voelt zich verantwoordelijk voor zijn opzijgeschoven moeder en vindt een baantje bij een kalligraaf in het oude deel van de stad Herat. Zijn liefde voor de talentvolle dochter van de glasblazer wordt zijn houvast, maar voor een eenvoudige jongen lijkt ze onbereikbaar.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *