De boeken van Thomas Olde Heuvelt (boekomschrijving + boekvolgorde)

Thomas Olde Heuvelt is een Nederlandse schrijver die al diverse nominaties en prijzen op zijn naam heeft staan. Niet alleen in Nederland, maar ook in Amerika. Zijn boek HEX stond in 2016 in de bestellers top 60.

Thomas schrijft boeken in de genres: Thriller, horror, magisch, realistische romans, fantasie, en korte fictie. Op deze pagina kom je meer over Thomas Olde Heuvelt te weten en worden zijn boeken uitgebreid beschreven en is er een boekvolgorde van zijn uitgebrachte boeken.

Korte levensloop (biografie)

Thomas Baudelet Olde Heuvels is 16 april 1983 geboren in Nijmegen. In 1986 overleed zijn vader toen Thomas 3 jaar oud was. Zijn moeder heeft hem en zijn zus sinds 1986 alleen opgevoed. Na zijn gymnasium is Thomas Amerikanistiek en Amerikaanse literatuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaat studeren. Sinds 2017 woont hij in de buurt van Groesbeek. Na zijn studie heeft hij ook een half jaar in Ottawa Canada gewoond.

Op zestienjarige leeftijd schreef Thomas het manuscript voor het eerste boek. In 2002 bracht Thomas zijn eerst boek uit een horrorroman ¨De Onvoorziene¨. 2 jaar later volgde eveneens een horrorroman genaamd: ¨PhantasAmnesia¨.

Thomas Olde Heuvelt werd door Jacques Post opgemerkt tijdens het jaarlijkse Fantasy evenement Elf Fantasy Fair , waar Thomas eregast was. Jacques Post is van uitgever Luitingh-Sijthoff, die boeken van o.a. Stephen King en George R.R. Martin en Dan Brown publiceerde. In 2008 publicieerde Thomas Olde Heuvelt zijn derde boek ¨Leerling Tovenaar Vader & Zoon bij de uitgever Luitingh-Sijthoff.

Het boek HEX uit 2013 is tot nu toe het succesvolste werk van Thomas Olde Heuvelt. Het boek stond maanden lang in de Bestseller 60 van Nederland. De film- en televisierechten van de fantasy thriller ¨HEX¨ zijn verkocht aan Warner Entertainment. In 2016 kwam er een herziende verse van HEX, in hetzelfde jaar heeft Thomas ook een boekentournee van 6 weken door de Verenigde Staten gemaakt.

In 2018 volgde er een promotie tour voor HEX in o.a. Frankrijk, Tsjechië, China, Oekraïne en Brazilië. In 2019 bracht Thomas het boek ¨Echo¨ uit, ook dit boek heeft in de bestseller 60 gestaan. In hetzelfde jaar maakt hij ook het boekenweekgeschenk voor de Spannende Boeken Weken. Hij schreef hiervoor de novelle ¨Dolores Dolly Poppedijn¨.

Thomas Olde Heuvelt nieuwste (laatst uitgebrachte) boek is Orakel uit 2021. Thomas heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder tweemaal de Paul Harland Prijs voor beste Nederlandstalige fantasy verhaal. In 2015 won Thomas Olde Heuvelt als eerste Nederlander de Amerikaanse Hugo Award. Daarnaast werd hij genomineerd voor de World Fantasy Award.


Boekvolgorde

  • De Onvoorziene – 2002
  • PhantasAmnesia – 2004
  • Leerling Tovenaar Vader & Zoon – 2008
  • Harten Sara – 2011
  • Hex – 2013 (In 2016 is er een herziene editie uitgebracht)
  • Om nooit te vergeten – 2017
  • The Ink Readers of Doi Saket – 2018
  • Echo – 2019
  • Dolores Dolly Poppedijn – 2019 (ter gelegenheid van de spannende boeken week)
  • Orakel – 2021

Boekomschrijvingen

Hieronder vind je de uitgebrachte boeken van Thomas Olde Heuvelt. De boeken worden uitgebreid beschreven, ook is er een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek van van Thomas eenvoudig bestellen.

De onvoorziene

De regels zijn simpel. Iemand vertelt een griezelverhaal, zo eng en zo gruwelijk mogelijk. Er wordt geloot en degene die wordt uitgekozen moet geblinddoekt, op de tast, vijftig stappen het bos in lopen. Hij die bang wordt en zijn zaklamp aanknipt of zijn blinddoek afdoet, valt af.

Vier jongens spelen dit spel ’s nachts als ze gaan kamperen bij een afgelegen, verlaten meer in de bossen. Geen van hen voorziet echter de angst die deze huiveringwekkende beproeving met zich meebrengt.

Wanneer de gruwelen uit de duistere hoeken van hun geest weten los te breken raken ze algauw verweven in een levensgevaarlijk spel met een nietsontziend kwaad, waarin de grens tussen fantasie en werkelijkheid geen betekenis meer heeft…


Phantasamnesia

Michael Franklin wordt wakker in Distinction, USA, en lijkt zijn totale geheugen kwijt te zijn. Dokters vertellen hem dat hij lijdt aan phantasamnesia, een geestelijke aandoening waarbij zijn fantasie de gaten in zijn herinneringen aanvult met onwerkelijkheden.

Maar Mike twijfelt aan hun oordeel, zeker als hij een aantal uiterst merkwaardige ontdekkingen doet over de dorpelingen. Is hij wel degene die aan deze ziekte lijdt? En als een heel stadje bestaat krankzinnigen… wat doet Mike dan temidden van hen.


Leerling Tovenaar Vader & Zoon

Ooit sloeg de nabijheid van de dood een gat in het leven van de jonge Travis Lauper. Een zonderlinge vreemdeling die Travis bij toeval op het strand ontmoette, leerde hem evenwel de dood te aanvaarden en maakte van hem een gevierd surfkampioen.

Nu, twintig jaar later, ziet Travis opnieuw zijn einde naderen. Pas dan beseft hij indertijd bestolen te zijn – in een pact met de spreekwoordelijke duivel – van iets wezenlijks, waardoor zijn lotsbestemming voorgoed veranderde. Op zijn sterfbed besluit hij koste wat het kost zijn zoon het leed te besparen dat hemzelf tot een gemankeerd mens maakte.

Daarvoor moet hij op zoek gaan naar zijn oude leermeester, een indiaanse medicijnman die zou weten hoe de mens de dood voor kan blijven. Maar voordat Travis het goed en wel beseft, is hij verwikkeld in een strijd met de dood zelf en met wezens die niet van deze wereld zijn. En veel tijd heeft hij niet meer tot zijn beschikking…


Harten Sara

Sara is 19 jaar, een dromer, banketbakster, levend standbeeld, amateur-helderziende, lid van het Wereld Natuur Fonds en abonnee van een obscuur maandelijks blaadje dat Tand om Tand, Het Beloofde Land heet en waarvan ze eigenlijk niet weet hoe ze lid is geworden. Ze heeft Asperger, en kan moeilijk onderscheid maken tussen de pijnlijke realiteit van haar leven en haar wonderbaarlijke fantasiewereld.

Sem is een aanstormend illusionist, aangesloten bij een theater dat tussen de souterrains en de werfkelders van de stad ligt. Hij is verliefd op Sara, maar zij voelt meer voor Beesje, het wezentje dat Sem opvoert als een spelelement in hun relatie. Als Sem vindt dat Sara te veel aan Beesje hangt, besluit hij Beesje in te vriezen. Maar Sara laat zich haar grote liefde niet zomaar afpakken en ontdekt gaandeweg dat Sem een geheim met zich meedraagt dat hun leven compleet op hun kop zal zetten.


HEX

HEX is een razend spannende thriller die een internationale bestseller werd.

Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt.

Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken.


Om nooit te vergeten

Om nooit te vergeten is een bundel korte verhalen van Nederlands talent Thomas Olde Heuvelt, die eerder internationaal doorbrak met HEX. Stephen King noemde zijn werk ‘briljant en volstrekt origineel’.

Voor het eerst zijn nu vijf van zijn verhalen gebundeld. Twee ervan werden nooit eerder gepubliceerd. De verhalen delen thema’s over leven en dood, verlies of liefde. De meeste spelen zich af op het grensgebied van het magisch-realistische. Sommige verhalen zijn schitterend, andere griezelig en volstrekt onweerstaanbaar. Maar allemaal zijn het verhalen om nooit te vergeten.

Om nooit te vergeten bevat de volgende verhalen:
Je weet hoe dit verhaal gaat
De jongen die geen schaduw wierp
De Inktlezers van Doi Saket
De vis in de fles
Hertenhart en gembertimbaaltjes


The Ink Readers of Doi Saket

People send their dreams and wishes floating down the Mae Ping River with the hope that those dreams will be captured, read and come true. It is a surprise what some wish for and why. One can never know what’s inside someone’s heart – what they really truly want, and those dreams sometimes reveal our true selves.

At the Publisher’s request, this title is being sold without Digital Rights Management Software (DRM) applied.


Echo

Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.

Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…


Dolores Dolly Poppedijn

Dolores Dolly Poppedijn Na de dood van haar baby Dolores glijdt Charlotte steeds verder af in het diepgewortelde verlangen haar perfecte baby te herscheppen. Vervreemd van haar man en haar omgeving brengt ze al haar tijd door in haar zelfgeschapen poppenkabinet, waar de aanwezigheid van Dolores maar al te reëel is. Tot ze ontdekt dat het gezin verderop in de straat een nieuwe baby heeft…


Orakel

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achternagaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, maakte hem bang…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgeschermd van de wereld vastgehouden en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden gehaald om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, blijkt het schip een voorbode te zijn van iets onheilspellends.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *