|

De top 5 van beste boeken om Ukelele te leren spelen 2023

De ukelele is een snaarinstrument die gebaseerd op de gitaarachtige snaarinstrumenten. De Portugezen creëerden in de tweede helft van de 19e eeuw de Ukelele. De Ukelele heeft 4 snaren en is verwant aan de gitaar dit 6 snaren heeft.

Een Ukelele leren spelen is makkelijker dan een gitaar leren spelen, dit komt omdat de ukelele minder snaren heeft en de akkoorden sneller te pakken zijn. Maar als jij Ukelele wil leren spelen heeft dit wel kennis en oefening nodig. Om je hier een beetje bij te helpen heb ik de 5 beste boeken om Ukelele te leren spelen voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de ukelele boeken voor beginnersheb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek het eenvoudig en snel bestellen.

Leer Ukelele Spelen – Beginners lesboek

Altijd al een instrument willen bespelen?
Maar kwam het er nooit van en behoorde je altijd tot de groep mensen die muziek beluisterde in plaats van het zelf maakte? Of wilde je altijd al Somewhere over the rainbow op een ukelele spelen en je op Hawaii wanen? Ukulele spelen kan iedereen! Het is makkelijker dan gitaarspelen. Je hebt maar vier snaren in plaats van 6 en het instrumentje is zo klein dat je hem overal mee naar toe kan nemen om te oefenen.

Ukelele spelen is makkelijk!
In het boek leggen we je stap voor stap uit hoe je, van absolute beginner die nog nooit een instrument heeft aangeraakt en geen noten kan lezen, ukulele kunt spelen. Voorkennis is niet nodig. Aan de hand van afbeeldingen en illustraties laten we je zien wat je moet doen om zelf te kunnen spelen. Binnen een paar dagen kun je zelf je ukulele stemmen, weet je precies wat alle onderdelen van de ukulele zijn én het belangrijkste kun je je eerste liedje spelen. Je moet er natuurlijk wel een paar uurtjes voor uit trekken, maar dan heb je gelijk resultaat.

Verras vrienden en familie met je ukelele
Wacht niet langer en ook jij kunt je binnenkort onder het selecte gezelschap van echte muzikanten scharen! Ook als je nog geen ukulele hebt, helpen we je de juiste ukulele te vinden en geven we tips hoe je hem zo voordelig mogelijk kunt aanschaffen, waar je op moet letten bij aanschaf en welke accessoires je nodig hebt.

Handig naslagwerk altijd bij de hand
Dit e-book bevat ook een handig overzicht met meer dan 70 van de meest gebruikte akkoorden met vingerzetting. Hiermee kun je vrijwel elk liedje spelen.
Tevens leer je in dit boek hoe je elk liedje kunt spelen aan de hand van akkoorden, hoe je zelf blues kunt spelen op de ukelele en hoe je zelfs kunt soleren en improviseren. Wacht dus niet langer en begin gelijk met oefenen!


Ukelele voor Dummies

Wil je leren hoe je ukelele speelt? ‘Ukelele voor Dummies’ bevat alles wat je moet weten over dit verrassend veelzijdige snaarinstrument. Je leert de verschillende manieren om de snaren aan te slaan en hoe je akkoorden speelt, maar ook waar je op moet letten als je een ukelele wilt kopen en welke accessoires handig kunnen zijn.

Met de heldere instructies, online audiotracks en muzikale inspiratie op welke pagina maak je met dit kleine instrument al snel een grote indruk. Alistair Wood is ukelelespeler, arrangeur en eigenaar van ukelelehunt.com, de populairste ukelelewebsite op het internet.


Het Ukelele Akkoorden Boek

Het Ukulele Akkoorden boek

Genoeg van elke keer dezelfde 10 akkoorden op de ukulele? Of wil je gewoon een handig naslagwerk waarin je alle akkoorden op kan zoeken die in een song gebruikt worden?

Overzichtelijke weergave akkoorden
Het Ukulele Akkoordenboek geeft een alfabetisch overzicht van 278 Akkoorden in de min of meer meest eenvoudige vingerzetting. Akkoorden uit de toonsoorten C, C#, D, D#, E, F, F#, G, G#, A, A# en B zijn opgenomen in het boek. Je vindt in het boek Majeur, Mineur, Septiem, Sext, Sus2, Sus4 en diverse toegevoegde akkoorden met 9, 11 en 13. Een zeer uitgebreid naslagwerk dus voor het spelen van muziek in de stijlen pop, blues, jazz, country, originals en vele andere muziekstijlen.

Speciaal voor e-readers en smartphones
Het ukulele akkoorden boek is speciaal geoptimaliseerd voor e-reader en smartphone gebruik. Je hebt op deze manier altijd alle akkoorden eenvoudig bij de hand op je tablet, smartphone of computer. Klik in de inhoudsopgave op de gewenste akkoordenreeks en vind altijd binnen enkele seconden het gewenste akkoord!


Ukulele Voor Beginners

De complete gids om stap voor stap ukelele te leren spelen door Steven Sproat. Inclusief begeleidings cd met professioneel opgenomen muziektracks


Methode voor Ukelele deel 1

De HAL LEONARD METHODE VOOR UKELELE is bedoeld als erste kennismaking met het instrument. In dit beknopte en gebruiksvriendelijke beginnersboek leert de meesterlijke ukelelespeler Lil’ Rev je heel wat onderhoudende liedjes uit diverse muziekstijlen spelen. Die komen allemaal terug op de begeleidende cd met 66 tracks – om te beluisteren en mee te spelen.

INHOUD::

 • Verschillende soorten ukeleles
 • Stemmen
 • Notenlezen
 • Melodiespel
 • Akkoorden
 • Slagtechnieken
 • Toonladders
 • Tremolo
 • Notenschrift en tabulatuur
 • Blues
 • Folksongs
 • Kinderliedjes
 • Evergreens
 • Geschiedenis van de ukelele

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *