|

De top 7 van de beste boeken over pompoenen 2024

Pompoenen zijn ongelooflijk veelzijdig en kunnen in verschillende culinaire creaties worden gebruikt. Het vruchtvlees van pompoenen kan worden gekookt, gegrild of gebakken om heerlijke gerechten te maken. Er zijn verschillende soorten pompoenen beschikbaar, elk met zijn eigen unieke smaak en textuur. Van pompoensoepen en -taarten tot geroosterde pompoenpitten, er zijn eindeloze mogelijkheden om pompoenen in je maaltijden te verwerken.

In feite is elk deel van de pompoen eetbaar, inclusief de schil, het vruchtvlees, de zaden en zelfs de bloemen van de plant. Dus als je nieuwe culinaire horizonten wilt verkennen, kunnen pompoenen een fantastisch ingrediënt zijn om mee te experimenteren. Daarnaast zijn pompoenen ook nog erg gezond en bevatten onder andere A, C en B, maar ook antioxidanten.

Pompoenen worden niet alleen gewaardeerd om hun culinaire gebruik, maar ook om hun decoratieve doeleinden. De pompoenen doen het erg goed als herfstdecoraties en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Of ze nu worden uitgehouwen tot jack-o’-lanterns voor Halloween of gewoon worden weergegeven als decoratieve accenten, pompoenen voegen een feestelijk tintje toe aan elke ruimte.

In de boeken op deze pagina vind je de vele mogelijkheden als decoratie en in de keuken. Om je een goed beeld te geven van de pompoenenboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

KokenKoken

Het gouden pompoenen boek

Deskundige warenkennis en heerlijke gerechten met pompoen

Als er een onderscheiding bestond voor het koken met pompoen, zou Erica Bänziger daarvoor ongetwijfeld in aanmerking komen. Aan haar recepten valt af te lezen dat zij al jaren ervaring heeft met deze fantastische ¿reuzenbes¿.

De pompoen leent zich bij uitstek voor het bereiden van een gezonde en aantrekkelijke dagelijkse maaltijd. De invloed van Zuid-Europa en in veel gevallen het Verre Oosten geeft veel pompoengerechten net iets extra¿s.

Gerechten als Toscaanse pompoensoep, pompoenterrine, pompoenpittenpesto, pompoenpizzadeeg, pompoenknoedels en pompoenbeignets maken het koken met pompoen in de herfst en de winter tot een feest.

In dit boek worden de pompoensoorten die het meest in de keuken worden gebruikt in woord en beeld aan u voorgesteld. Ook met tal van tips voor het telen van pompoenen in de tuin!


De pompoen: Geschiedenis, folklore, oude recepten

Pompoenen maken sinds jaar en dag deel uit van de traditionele Italiaanse keuken. De geschiedenis van deze vruchten wordt in dit boek beschreven, gevolgd door een nauwgezette analyse waarmee wordt aangetoond dat de pompoen ideale eigenschappen bezit voor de moderne voeding.

Arneo Nizzoli, restaurateur in Villastrada bij Dosolo (MN), door de pers “pompoenkoning”genoemd vanwege de hartstocht waarmee hij zich wijdt aan de studie van deze groente en die hem tot een onbetwistbare autoriteit op dit gebied maakt, presenteert de pompoen in traditionele én uiterst moderne gerechten.

Samen met Nizzoli zijn voor dit boek meer dan veertig van de beste chef-koks en banketbakkers uit Italië uitgenodigd om de toepassing van deze zoete groente in de keuken aan te moedigen door ieder van hen een bijzonder recept te laten samenstellen.


Pompoenen en kalebassen

Door hun heldere kleuren en bijzondere vormen worden pompoenen en kalebassen over de hele wereld steeds populairder. Ontdek de veelzijdigheid van deze prachtige vruchten en leer hoe u ze zelf kunt kweken en verwerken tot heerlijke gerechten of originele decoraties.

  • * Ontdek hoe u zelf pompoenen en kalebassen kunt kweken in elke tuin, van een grote boerentuin tot een kleine stadstuin.
  • Met stap-voor-stap instructies voor het versieren van kalebassen tot originele decoraties en geschenken.
  • Meer dan 6O recepten voor soepen, hoofdgerechten, broden, hartige en zoete taarten, salades en chutneys.
  • Een geïllustreerd overzicht met meer dan 13O pompoenen en kalebassen, met een beschrijving van hun specifieke eigenschappen en gebruiksmogelijkheden.

Smullen Met Pompoen

De pompoen is in opmars. De felgekleurde vrucht is vrijwel het hele jaar door te verkrijgen, niet alleen in natuurwinkels, maar ook in steeds meer supermarkten. Pompoen is lekker, veelzijdig, gezond en een prima basis voor tal van gerechten.

Pompoensoep kent u ongetwijfeld, maar wist u dat u van pompoen ook een heerlijk tussendoortje, een hartig hoofdgerecht of een origineel voorafje kunt maken? In de Italiaanse, Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse keuken maakt men al sinds mensenheugenis dankbaar gebruik van de bijzondere smaak en kleur van de pompoen; nu zijn wij aan de beurt.

Nicole van Leeuwen verzamelde in de loop der jaren vele bijzondere pompoengerechten. Ze heeft net zolang geëxperimenteerd tot de recepten smakelijk, verrassend en simpel te bereiden zijn. Alle ingrediënten zijn overigens puur natuur: er wordt geen gebruik gemaakt van toegevoegde suikers of producten met geur-, kleur- en smaakstoffen. Een kleine greep uit Smullen met pompoen:

  • Verrassende bijgerechten en voorafjes als Indiaanse pompoenchutney en Geroosterde pompoen met pindasaus.
  • Ovengerechten als Pompoentaart met mosselen en prei en Pompoenkwarksoufflé.
  • Hoofdgerechten als Couscous met groenten-tajine, Pompoenravioli en Pompoenpaella.
  • Zoetige lekkernijen als Pompoencocktail, Pompoenjam en Pompoenkwarktaart

Mijn Pompoen Recepten

Mari Marigeaux beschrijft in dit boek smakelijke recepten die heel gemakkelijk zijn te maken. Van Roti pompoen tot Pompoenpastei gerechten. Deze allemaal in dit boek te vinden. Het boek leest gemakkelijk en alles wordt overzichtelijk verteld. Ook de smakelijke pompoenbaksels en sauzen. Deze gerechten zijn over de hele wereld te maken omdat pompoen een groente is die in heel veel landen wordt gegeten. Pompoen wordt wereldwijd als een lekkere en gezonde groente beschouwd. Het is mede daarom een aanrader om het boek te kopen.


Pompoenen en kalebassen

Pompoenen en kalebassen zijn schitterende vruchten om mooie decoraties mee te maken. Ze zijn overal te koop, maar ook heel makkelijk zelf te telen. Niets is leuker dan in het najaar het materiaal voor uw decoraties in eigen tuin te oogsten. Een pompoen op zich kan een hoekje in huis al heel aardig versieren, maar met pompoenen is veel meer te doen. Een pompoen als vaas met een mooi boeket, een pompoen van deeg op een paneel, pompoenen en kalebassen met plantjes of een vogelnest, pompoenen van mos of kalebassen gegoten uit rubbermallen, uitgeholde pompoenen met lichtjes erin of pompoenen gevuld met heerlijke pompoensoep, de mogelijkheden zijn eindeloos. Alle werkstukken zijn makkelijk zelf te maken aan de hand van duidelijke beschrijvingen, heldere tekeningen en prachtige foto’s. Dit boek zal zeker inspireren om pompoenen en kalebassen te kweken, te oogsten en dan het huis te vullen met zelfgemaakte decoraties.


Pompoen Passie

Met een pompoen kun je veel meer doen dan je stoepje versieren of er een lekkere soep van maken. Daar weet Tineke Huizing van de Pompoenerie in Nieiw-Weerdinge alles van. Met kennis en passie bracht ze bijna tachtig smakelijke recepten samen in dit kleurrijke boek. Ook geeft ze talloze tips, adviezen en wetenswaardigheden over het kweken van pompoenen en het gebruik ervan als decoratie.

Pompoen Passie is een vrolijke uitgave boordevol pompoentjes en laat u aangenaam kennismaken met deze veelzijdige en inmiddels razend populaire vrucht.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten