|

De 5 beste boeken om mondharmonica te leren spelen 2024

De mondharmonica is een blaasinstrument, het instrument is ontworpen door Christian Friedrich Buschmann in 1821. Voor veel kinderen en volwassenen is een mondharmonica één van de eerste muziekinstrumenten. De Diatonisch is de makkelijkste mondharmonica om mee te beginnen. Andere typ mondharmonica´s zijn de chromatisch, tremolo en octaaf.

Boeken over mondharmonica´s zijn zeer geschikt voor beginners om goed te leren spelen. Uiteraard moet je hiervoor wel zelf oefenen, maar de boeken kunnen je hierbij goed op weg helpen en alles leren over de mondharmonica.

De 4 boeken die ik geselecteerd heb voor deze top 4 van beste boeken voor de beginnende mondharmonica speler. De boeken worden uitgebreid beschreven en er in ook een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Deze link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Beginnerscursus Mondharmonica

Een fantastische inleiding tot de basis van het mondharmonicaspel. Alle oefeningen klinken geweldig en zijn leuk om te spelen. Behandelt vele verschillende muziekstijlen zoals Folk, Blues, Rock en Klassieke muziek, en een inleiding tot improvisatie.

Met gratis online toegang tot Audio en Video.
Toegangscode zit voorin het boek


Basix Mondharmonica Methode (Boek met gratis Cd) 

Basix is alles wat je nodig hebt om aan de gang te gaan met je instrument. Alfred heeft hard aan deze veelomvattende en toch eenvoudig te gebruiken serie gewerkt om je te helpen vandaag nog met het leren te beginnen. Je zult er niet de moed bij verliezen, omdat het misschien allemaal te snel gaat en je zult het ook niet saai vinden, omdat het te langzaam gaat.

Je treft fragmenten aan van de grote artiesten: die hebben we erbij gedaan om je fantasie te stimuleren en om je te helpen niet uit het oog te verliezen dat je op weg bent om zelf een ster te worden! Alsof dat nog niet allemaal genoeg is, kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen, als je meespeelt met de bijbehorende CD. Mik op het hogere door met Basix te beginnen: de serie waarmee je het wel voor elkaar krijgt.


Leerboek voor country- en blues mondharmonica

Iedereen kan zonder moeite mondharmonica leren spelen, zolang er maar lijn en opbouw in de studie zit. Dit boek van Hank Dussen geeft die duidelijke opbouw en praktische tips uit de praktijk. Het is geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde spelers op het instrument door de uitleg over speciale effecten, spelen in posities en nog veel meer. Een bron van informatie voor het spelen van countrysongs en de echte mondharmonicablues.


Mondharmonica Voor Beginners

Wise Publications Mondharmonica Voor Beginner Boek/CD – Lesboek voor mondharmonica


Leer mondharmonica spelen

De klank van de mondharmonica tovert een lach op ieders gezicht. Dit boek leert je hoe je dit fantastische instrument bespeelt, met ruim 250 bladzijden instructies, een cd met meer dan een uur lesmateriaal, en zelfs een mondharmonica om op te oefenen en te spelen.
Deze praktische gids staat boordevol oefenprojecten om je speelvaardigheid stap voor stap te verbeteren. Ideaal voor de amateur die de wondere wereld van het mondharmonicaspel wil ontdekken!

MET:

  • Eenvoudig te volgen aanwijzingen met kleurdiagrammen
  • Een instructie-cd die je kunt gebruiken in combinatie met de oefeningen in het boek
  • Een diatonische mondharmonica met tien gaten: perfect om mee te oefenen

Vergelijkbare berichten