|

De 5 beste boeken over darten 2023

Hoewel darten wordt gezien als een kroegsport is het een zeer populair sport. Er wordt niet alleen veel gedart maar er is ook veel interesse in de grotere dartwedstrijden en toernooien. Dat er al jaren Nederlanders mee doen aan de top en regelmatig prijzen winnen heeft er zeker mee te maken.

Ook over het darten is veel geschreven, over de wedstrijden, de bekende darters, biografieën, uitleg van het spel, tips en trucs en nog veel meer. De 5 beste boeken over darten heb ik voor je op een rij gezet.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving. Deze link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de recensies en de waardering van de lezers. Via de link kun je eenvoudig het boek bestellen / kopen.

Dikke van Darte

Dit boek bevat de mooiste verhalen, alle informatie over de beste darters van de wereld en alle Nederlandse topspelers en -speelsters. De Dikke van Darte staat ook vol met quizvragen, zodat je je eigen kennis kunt testen of er zelf een quiz mee kunt organiseren met je vrienden en familie. Aan de hand van alle WK’s bij de WDF, de BDO en de PDC nemen we je mee op een epische reis door de rijke historie van onze sport. Nooit eerder verscheen er in Nederland een boek met zóveel informatie over arts als in dit boek. De Dikke van Darte is een must have voor iedere dartsliefhebber.


Game Over

et verbluffende openhartige verhaal van de Nederlandse dartlegende Barney

Een postbode die het schopt tot vijfvoudig wereldkampioen. Een jongen uit een Haagse volksbuurt die het darts in Nederland op de kaart zette. Iemand die rijk en beroemd wordt dankzij drie dartspijlen. Waar hij komt, schalt het ‘Barney Army’ door de zaal. Het leven lacht Raymond van Barneveld toe. Zou je denken. Want gelukkig? Nee, dat is hij niet.

De man die schuilgaat achter Barney is in werkelijkheid een depressieve, onzekere man. Iemand die volgens zijn ex-vrouw Silvia zichzelf de afgelopen jaren flink is kwijtgeraakt. ‘Ik betwijfel of zijn kwelgeesten hem ooit met rust laten.’ Zijn manager Jaco bestempeld hem als een ‘beschadigde volwassene’. Zijn grote rivaal Phil ‘The Power’ Taylor zegt: ‘Raymond is een legende, een van de beste darters aller tijden. De enige die dat niet door heeft, is hij zelf.’

Zijn laatste wereldtitel dateert alweer van 2007 en zijn laatste grote individuele prijs van 2014. De wereld is veranderd. En ook de darter is dat: hij is opa, heeft suikerziekte en is de underdog. Het steekt hem dat uitgerekend landgenoot Michael van Gerwen nu de koning van de dartwereld is. Wat nog wel hetzelfde is: de drang om de beste te willen zijn en de pijn van een nederlaag, die te vergelijken is met het verliezen van een dierbare. ‘Als ik verlies, ben ik voor mijn gevoel weer dat jongetje van vroeger dat nergens goed in was. Dan denk ik: zie je wel, je bent gewoon een loser.’

Jarenlang heeft de ‘Cruijff van het darts’ alles geprobeerd om de tijd terug te draaien. In 2018 kwam hij tot het besef dat het een onbegonnen strijd is. Eind 2019 stopt hij ermee.
In Game Over wordt Raymond van Barneveld gevolgd tijdens de laatste maanden van zijn dartscarrière. ‘Ik weet zeker dat ik, als ik 85 ben en terugkijk op m’n leven, denk: Raym, Raym, Raym, waarom ben je zo geweest, waarom heb je het zo moeilijk voor jezelf gemaakt? Maar dat is nu eenmaal m’n karakter. Weet je wat het met mij is: the world is not enough.’


Let’s Play Darts

oor de explosieve groei van de dartsport in Nederland is gebleken dat niet iedereen het spel en de regels geheel begrijpt. Juist beginners ondervinden in de praktijk dat de dartsport meer is dan alleen ‘pijltjes op een bord gooien’.

Op een duidelijke, begrijpende manier worden door Co Stompé alle wetenswaardigheden leuk en goed leesbaar verwoord, met als resultaat dat iedere geïnteresseerde de dartsport met nog meer plezier zal beleven.

Aan de hand van voorbeelden, anekdotes, trainingsschema’s en spelletjesvormen zal het plezier in de dartsport worden verhoogd


De dartbijbel

Darten is een wereldwijd fenomeen, gespeeld door vaardige, nieuwe spelers die een uitdaging vormen voor de traditionele helden uit de sport.

In ‘De Dartbijbel’ wordt alles wat je moet weten uitgebreid uitgelegd. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van het spel, het kiezen van de juiste darts, de correcte werphouding, het wedstrijdplan, uitgooistrategieën en ‘het perfecte spel”: een negendarter.

Daarnaast bevat het boek allerlei spelvarianten en dartspelletjes, zoals cricket, roud-the-clock en killer.


Darts Woordenboek

Het Dartswoordenboek bevat 501 dartsweetjes, netjes gerangschikt op cijfer en op alfabet.

Niet alleen is dit een volledig en quasi onfeilbaar werk, waar jarenlange voorbereiding en wetenschappelijk onderzoek aan vooraf zijn gegaan, maar ook is het een juweeltje van stichtende kennisliteratuur.

Vele termen worden uitgelegd in kleine, leuke en interessante weetjes. Geschiedkundig onderbouwd. Van doctoraatsniveau, maar wel allemaal om te lachen.

De gebruikte humor is zo flauw dat het vanzelf weer heel erg amusant wordt. Met andere woorden: dit is een collector’s item van onschatbare waarde.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *