De 7 beste kookboeken met 4 of 5 ingrediënten 2025
Koken kan beste simpel, het hoeft niet lang te duren, ingewikkeld te zijn of heel duur. Met een aantal goede ingrediënten kun je de lekkerste maaltijden op tafel zitten in een handomdraai. Om dit goed te laten zijn heb ik de 7 beste kookkoeken met 4 of 5 ingrediënten voor je op een rij gezet.
In de kookboeken vind je simpele gerechten die je kunt maken met een paar ingrediënten (maximaal 5) de gerechten zullen je verbazen hoe divers het eten is.
Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. Deze link geeft veel extra informatie over de auteur en het boek waaronder de recensies en de waarderingen van de lezers. Via de link kun je het boek snel en eenvoudig bestellen.

Jamie Oliver – 5 ingredienten

In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’ laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond kunt eten. Ideaal voor gezinnen en mensen met weinig tijd!
Jamie Oliver is het wereldwijde kookfenomeen!
De 130 gloednieuwe recepten in ‘5 Ingrediënten – snel & simpel koken’ zijn fantastische combinaties van slechts vijf ingrediënten. Van salades, pasta, kip en vis tot spannende gerechten met groente, rijst, noedels en vlees. Plus een bonishoofdstuk met zoetigheid, dus voor elk wat wils! Maximale smaak met minimale moeite. Met veel voedzame ideeën en boordevol inspiratie.
Bij elk recept vind je een handige ingrediëntenlijst, tijdsduur, portiegrootte, informatie over voedingswaarden en een gemakkelijk te volgen recept.
Dit is Jamie’s makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd en gezinnen die graag gezond en lekker willen koken. Elke dag verse maaltijden voor iedereen die tot vijf kan tellen!
‘5 Ingrediënten’ van Jamie Oliver is het perfecte cadeau voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt maar niet te lang in de keuken wil staan. Ter gelegenheid van een verjaardag, sinterklaas, Kerstmis of gewoon zomaar.
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten

Een Chinese maaltijd bereiden met slechts vijf ingrediënten? Ja, dat kan! Kwoklyn Wan laat met ‘Chinese Takeaway in 5’ zien dat de Chinese keuken niet altijd complex is met duizend-en-een sauzen, specerijen en andere smaakmakers. Het enige dat je nodig hebt uit de voorraadkast is zout, peper, suiker, sojasaus en olie. Ga aan de slag en ervaar het zelf. Van heerlijk geurende tofu-misosoep, dumplings met een vulling van kip, mosselen in zwartebonensaus of gebakken aubergine met miso en sesam. Trek in een snack?
Maak eens knapperige wontons. Het enige wat je nodig hebt is: 1. garnalen, 2. varkensvlees, 3. lente-uitjes, 4. waterkastanjes en 5. wontonvellen. Zin in een lekkere hoofdmaaltijd zonder veel moeite? Neem 1. eiermie, 2. oestersaus, 3. biefstuk, 4. knoflook, 5. broccoli.
Met de 80 recepten uit ‘Chinese Takeaway in 5’ breid je je repertoire ‘snel en makkelijk’ echt uit en tover je in een mum van tijd lekker en vers Chinees eten op tafel waar geen maaltijdbox tegen op kan. Of het nu om soep, voorgerechten, snacks of hoofdgerechten gaat, elk gerecht heeft slechts vijf ingrediënten nodig.
Vijf ingrediënten vegetarisch

In haar nieuwe vegetarische kookboek laat Anne-Katrin Weber zien hoe je in een mum van tijd heerlijke gerechten op tafel tovert met maximaal vijf ingrediënten. Basisingrediënten zoals olie, azijn en een paar kruiden heb je ongetwijfeld in huis. De vijf hoofdingrediënten zijn allemaal in de supermarkt verkrijgbaar.
De 77 recepten zijn veelal glutenvrij, lactosevrij of vegan en zonder uitzondering eenvoudig en lekker. De gerechten zijn seizoensgebonden, of het nu gaat om salades, soepen, mediterrane of Aziatische gerechten, knapperige gerechten uit de oven of zoete delicatessen.
Denk aan tartaar van avocado en komkommer met limoenroom, zoete-aardappelsoep met geroosterde kikkererwten, wortelcourgettespaghetti met hazelnootpesto, masala-aardappels met rodelinzendahl, ramenburgers met gerookte tofoe en sperziebonen, flammkuchen met geitenkaas en appel, (n)ice cream met mango en banaan…
Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Pascale Naessens is de leading lady als het gaat over eenvoudige en gezonde voeding. In haar nieuwste boek focust ze meer dan ooit op heerlijke recepten met een minimum aan ingrediënten en werk. Zo bewijst ze eens te meer dat gezonde voeding haalbaar is voor iedereen.
De gerechten worden gepresenteerd op mooi gedekte tafels en op een warme, sfeervolle manier in beeld gebracht.
Chickslovefood – Het quick dinners – kookboek

Een boek met alléén maar recepten voor het avondeten, die dan óók nog eens snel klaar zijn. Jep, the best of both worlds en jij hebt het hier in handen. Nou, eigenlijk the best of three worlds (bestaat dat?), want alle recepten bevatten óók nog eens maar vijf ingrediënten! Of je nou een fulltime huismama bent, vijf dagen per week op kantoor of in de schoolbanken zit; de kans is zeer aanwezig dat het je niet lukt om dagelijks uren bezig te zijn met boodschappen doen en koken.
Quick Dinners bevat daarom zo’n 80 heerlijke, originele en makkelijke diners die je in 10, 20 of 30 minuten op tafel hebt. Van een paddenstoelen reuzepastei in een half uurtje en een röstischotel met kaas en ui in 20 minuten tot noedels met kabeljauw in 10 minuten. Ja, echt snel dus. En da’s wel zo fijn, want dan heb je tenminste tijd over voor het uitgebreid opeten van je gerecht, een sportavondje of een flinke Netflix-sessie.
Iets nieuws en gezonds op tafel zetten kan écht elke avond. Kook ze! – 80 originele recepten – Vijf ingrediënten per recept – Alleen maar avondeten – Écht snel klaar (10 – 20 – 30 minuten)
Koken met 4 ingredienten

Koken met 4 ingrediënten is het ultieme kookboek voor iedereen die van eenvoudige, gemakkelijk te bereiden recepten houdt, met een fantastische verzameling van meer dan 200 recepten.
Elk recept is om van te watertanden en bestaat toch maar uit vier ingrediënten. Ontdek zelf hoe gemakkelijk het is zonder veel moeite een fantastische maaltijd op tafel te zetten.
Probeer de verfijnde maar in een oogwenk bereide gerechten als Bruschetta met geitenkaas en walnoten, Geroosterde paprika’s met halloumi en pijnboompitten of Kipschnitzel met citroen en serrano-ham.
Geniet van verbluffend simpele desserts als Witte chocoladetaart met brownies, Karamelterrine met pecannoten en Zomervruchten met sabayonglazuur.
5 ingrediënten Vegan

Veganistisch koken ingewikkeld en tijdrovend? Welnee! In 5 ingrediënten vegan laat Katy Beskow zien hoe je met slechts vijf ingrediënten een heerlijke plantaardige maaltijd in elkaar zet. Met 100 veelzijdige recepten van ontbijtjes tot lunchgerechten, van soepen tot sauzen en van diners tot desserts, zit er voor elk moment wel iets lekkers bij. Wat dacht je van een bloemkool-mangosalade, een pasta met romige champignons gemarineerd in witte wijn of een enchilada met zoete aardappel? Met een zelfgemaakt watermeloenijsje toe? Simpel, snel, lekker en allemaal hartstikke gezond!
