|

De top 7 van de beste boeken over hockey 2024

Hockey is een populaire sport in Nederland, in totaal zijn er meer dan 228.000 leden. Er wordt niet alleen veel hockey gespeeld de wedstrijden worden over het algemeen goed bezocht (zeker de topwedstrijden) en er is ook regelmatig hockey op de televisie, zowel nationale wedstrijden als hockeywedstrijden in de Nederlandse competitie.

Ook als het om boeken gaat is er veel over hockey te vinden, boeken met oefeningen, spelregels, maar ook biografieën en verhalen van hockeyers en coaches. De boeken zijn heel divers, dit zie je ook terug in onze 7 top van beste boeken over hockey.

Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen. Een goed alternatief voor Bol.com is Bookspot.nl

Hockeyoefeningen voor veld en zaal

Hockeyoefeningen voor Veld en Zaal van Marc van Geest staat vol met vele leuke, leerzame en uitdagende oefeningen en partijvormen. Het boek bestaat uit twee delen: een zaaldeel met ongeveer 70 oefeningen en een velddeel met ongeveer 120 oefeningen.

Er is een onderverdeling gemaakt in 5 verschillende moeilijkheidsniveaus. Van basisoefeningen die op elk niveau te trainen zijn, tot meer complexe tactische oefeningen die zelfs op het hoogste niveau uitdagend blijven. Daardoor zit er altijd een oefening voor jouw team tussen.

Gebruik de oefeningen direct in je training of gebruik ze ter inspiratie om zelf nog meer oefeningen te verzinnen.

  • Handig gescheiden veld en zaal gedeelte
  • Meer dan 190 verschillende oefeningen
  • 5 verschillende moeilijkheidsniveaus
  • Speciale differentiatietips om oefeningen uit te breiden
  • Duidelijke illustratie bij elke oefening Marc van Geest is gediplomeerd hockeytrainer (Trainer/ Coach B van de KNHB) en leercoach voor de KNHB.

Als coach is hij de afgelopen jaren met Ring Pass Delft MC1 twee keer landskampioen in de zaal (2009 en 2011) en één keer landskampioen veld (2011) geworden.


Sport en passie – Hockey

Wist je dat hockey al meer dan 4000 jaar bestaat? En wist je dat hockey in sommige landen vooral door vrouwen wordt gespeeld, en in andere landen juist door mannen? In dit boek lees je alles over hockey. Bij dit boek hoort een website met video’s, links naar hockeysites, puzzels, quizzen en nog meer.


Echte hockeyers douchen niet

In 1998 vond in het voetbalstadion van FC Utrecht het WK hockey plaats. Sindsdien steeg het aantal hockeyers in Nederland spectaculair. Ricci Scheldwacht ging op zoek naar het verhaal achter deze opmerkelijke groei en ontdekte een wereld met eigen waarden, gebruiken en tradities, waar iedereen elkaar kent.

Maar deze wereld is sterk in beweging. Want de groei gaat gepaard met nieuwkomers zonder hockeyachtergrond. Hoe verhouden deze nieuwelingen zich tot de oude traditionele garde? Is hockey op weg een brede volkssport te worden? Of blijft het een old boys network?

Voor Echte hockeyers douchen niet dook Scheldwacht in deze fascinerende sportwereld en sprak hij met hockeygrootheden, met de sporters én de bobo’s.


 I Love Hockey 1: Hockeyhobbels en kunstgrasknieën

Ken je het gevoel dat dingen je soms overkomen? Leuke en minder leuke dingen. Zomaar, voor je er erg in hebt, is het gebeurd. Daar gaat dit boek over. En over mij en over meer. Zoals over mijn hartsvriendinnen Jip, Bo en Lola. O ja, en over hockey natuurlijk.

Falderie wordt geselecteerd voor meisjes d1. Haar vriendinnen gaan naar d3 en willen dat ze bij hen in het team komt. Haar moeder vindt haar schoolresultaten belangrijker dan hockey en de nieuwe coach schreeuwt alleen maar wat ze fout doet. En Falderie? Wat wil zíj eigenlijk?


Paumen

Een openhartige biografie van een van de beste hockeysters ter wereld Wanneer Maartje Paumen in november 2016 bekendmaakt na twaalf jaar te stoppen bij Oranje, reageert de Nederlandse hockeywereld geschokt.

De aanvoerder en strafcornerspecialist geldt als onbetwiste leider van de Nederlandse hockeyvrouwen. Als het tijdens een wedstrijd even niet gaat, kijkt iedereen naar haar. ‘Extreem’, zo omschrijft Paumen zichzelf. Ze gaat tot het uiterste, maar voor alle successen betaalt ze een hoge prijs. Na de Olympische Spelen van 2012 zit ze erdoorheen.

De druk die ze zichzelf heeft opgelegd blijkt in combinatie met het stuklopen van de relatie met teamgenoot Carlien Dirkse van den Heuvel zelfs voor haar te veel. In haar biografie vertelt Maartje Paumen openhartig hoe ze in Limburg begon als jonge linksback, over haar coming-out en hoe ze door haar winnaarsmentaliteit, mentale weerbaarheid en ongekende inzet crises overwon en de top bereikte.

Maartje Paumen (1985) is een van de beste hockeysters ter wereld. Ze won goud op de Olympische Spelen in 2008 (Beijing) en 2012 (Londen), werd twee keer wereldkampioen en drie keer Europees kampioen. Met HC ’s-Hertogenbosch won ze tien keer de landstitel en negen keer de Europa Cup I. Ze kwam 235 keer uit voor het Nederlands elftal en scoorde 195 keer. Ze is topscorer aller tijden op de Olympische Spelen, net als in Oranje, de Champions Trophy en de hoofdklasse.


Hockeyoefeningen

Het boek Hockeyoefeningen van Marc van Geest staat vol met meer dan 140 leuke, leerzame en uitdagende oefeningen en partijvormen die elke trainer zo kan gebruiken in de training of inspiratie geeft om zelf nog meer oefeningen te verzinnen.

Hockeyoefeningen is ontstaan uit de constante zoektocht van trainers naar nieuwe oefenstof. Hoewel er wel enkele online systemen met hockeyoefeningen zijn, ontbrak een recent Nederlandstalig boek waarin je eens lekker kunt bladeren op zoek naar nieuwe oefeningen.

De oefeningen zijn onderverdeeld in zeven categorieën en in verschillende moeilijkheidsniveaus. Van basisoefeningen die op elk niveau te trainen zijn, tot meer complexe tactische oefeningen die zelfs op het hoogste niveau uitdagend blijven. Zo zitten er voor ieder team en iedere trainer oefeningen tussen.


Supersticks – Hockeykriebels

Dikke bundel vol hockeyavonturen!

Lezen over je favoriete sport is altijd leuk! Daarom verschijnt dit voorjaar een fijne dikke bundel met drie hockeyverhalen voor een zacht prijsje. De boeken Een topteam!, Hockeygeheimen en Hockeyhelden gaan over Suzan en haar hockeyvriendinnen. Zij beleven in elk deel een sportief avontuur.

Deze bundel is uitermate geschikt voor meiden van zeven jaar en ouder die lekker willen lezen over hun hobby én is zodoende zonder AVI-vermelding. Precies voor die groep die al (een beetje) klaar is met de AVI-boekjes over hockey, maar nog niet toe is aan de 10+-leesboeken over hun favoriete sport.


Vergelijkbare berichten