|

De top 7 van de leukste prentenboeken over kerst (kerstmis) 2023

Een prentenboek is een boek waar tekst en illustraties elkaar aanvullen in een kort verhaal. De afbeeldingen zijn pagina groot aanwezig en trekken de aandacht en er staat doorgaans weinig tekst in de boeken. Het boek bevat tussen de 24 en de 48 pagina’s . De prentenboeken zijn geschikt voor kinderen t/m een jaar of 6 / 7  voor kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lezen.

Het prentenboek is leuk om uit voor te lezen en samen de afbeelding te bekijken en te bespreken. Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, voor onder andere hun woorden schat.

Voor deze pagina ben ik opzoek gegaan naar de 7 allerleukste prentenboeken die met kerst te maken hebben. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd deze geeft extra informatie weer over het boek.

Kerst feestwinkel

Kerst in de Tovertuin

Klein prentenboekje van Woezel en Pip om voor te lezen tijdens de gezellige feestdagen “Kerst in de tovertuin

Vandaag is het Kerstmis! Woezel en Pip hebben kriebels in hun buik.

Maar in alle drukte zijn ze vergeten een kerstboom te halen.

Tante Perenboom stuurt Woezel en Pip snel naar het kerstbomenbos.

Ze komen terug met een wel heel bijzonder boompje…


Kerstmis met Boer Boris

De kerstboom staat mooi versierd buiten op het erf en alle dieren komen kijken. Behalve het oude varken… Dat blijkt van ouderdom stilletjes te zijn gestorven. Boer Boris organiseert een mooie begrafenis in het bos. En als ze terugkomen in de stal krijgt kerst toch nog een mooi staartje…

De succesvolle ‘Boer Boris’-serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman is al vaak in de prijzen gevallen. Zo werd Boer Boris in de sneeuw bekroond met een Vlag & Wimpel en werd Boer Boris gaat naar zee gekozen tot Prentenboek van het Jaar.

‘Kerstmis met Boer Boris’ is het elfde deel in de reeks van het succesvolle duo Ted van Lieshout en Philip Hopman. In de vorm van vertelplaten zijn ze ideaal om voor te lezen aan een grote groep.


Luuk en Lotje – Het is kerst!

Een warm en herkenbaar verhaal over samen kerst vieren. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Het is bijna kerst! De tweeling Luuk en Lotje versiert de kerstboom.

Op kerstavond komen oma en opa op bezoek. Met cadeautjes!

Het wordt gezellig, met lekker eten, leuke liedjes en verrassingen.

Want Luuk en Lotje hebben ook een cadeautje voor elkaar.


 Kerstmis met Fien en Milo

Een gezellig kerstverhaal over een kerstboom versieren en in de sneeuw spelen. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Fien en Milo gaan een kerstboom kopen. Ze hebben warme kleren aan, want het sneeuwt. In de tuin maken ze een sneeuwpop. Binnen versieren ze de kerstboom.

Fien en Milo kiezen kerstballen, slingers en een piek voor in het topje van de boom.

Maar als de kerstboom klaar is, is Milo plots verdwenen …


De kleine kerstboom

Een warm kerstverhaal over een kleine boom met een grote droom, en over de Kerstman natuurlijk! Voor kinderen (groot of klein) vanaf 4 jaar. Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine Boom naar deze dag uitgekeken. ‘Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!’ zegt hij opgewonden.

Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt halen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen?

Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Hebben ze gelijk?


Kerst bij Muis

Het is bijna kerst. Muis en Beer gaan het thuis gezellig maken: een kerstboom kopen, lichtjes ophangen, een taart bakken en nog veel meer! Een fijn decemberboek met verhaaltjes op rijm over de twee vriendjes Muis en Beer. De kracht van het concept ‘Thuis bij Muis’ is de combinatie van de herkenbare illustraties met korte tekst op rijm. Dat maakt het boek geschikt voor heel jonge kinderen.

Het karakter van Muis en zijn vriendje Beer wordt zowel in stijl als in de sfeervolle illustraties neergezet. Het boekje is opgebouwd rondom het thema kerst: de voorbereidingen zoals het kopen van een kerstboom, het huis gezellig maken, sneeuwpret, bakken en tot slot een feestelijke kerstavond.

Pauline schreef de verhaaltjes samen met auteur Leny van Grootel. Een feest van herkenning voor alle Thuis bij Muis-fans! ‘Thuis bij Muis’ won een Sardes Leespluim (juli 2019) Uit het juryrapport: ‘Thuis bij muis’ is een gezellig boek, vol verhalen en tekeningen. De eenvoudige, lieve lijntekeningen in zachte kleuren zijn prettig om naar te kijken. Voor jonge peuters kan dit boekje betekenis geven aan de wereld dichtbij, met grapjes waar je samen om kunt lachen.


Het boompje

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes.

En hij wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen.

Met Kerstmis gaat ten slotte zijn wens in vervulling, maar anders dan hij had gedacht…

Een ontroerend kerstverhaal naar een gedicht van Friedrich Rückert (1788-1866).


Kerst feestwinkel

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *