|

De top 8 van beste boeken over bloemschikken (2022)

Het kan beste lastig zijn om met iets nieuws te beginnen, bloemschikken is hier een voorbeeld van. Als je niet nog nooit eerder hebt gedaan of weinig ervaring hebt. Kan het wezen dat je door de bomen (bloemen) het bos niet meer ziet. Gelukkig is er op het internet veel informatie te vinden over het bloemschikken en ook zijn er diverse boeken die je stap voor stap kan helpen bij het maken van de mooiste bloemstukken.

Voor deze pagina ben ik op zoek gegaan na de 8 beste boeken over bloemschikken. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je eenvoudig en snel het boek bestellen.

Bloemschikken 2.0

Er is niets mooiers dan de eerste narcissen in de lente, enorme pioenrozen vroeg in de zomer, het oranje blad aan beukentakken in de herfst of met mos begroeide twijgen in de winter. Welk jaargetijde het ook is, iets maken met het groen dat je tijdens een wandeling of in je tuin hebt geplukt, geeft veel voldoening en brengt de schoonheid van de natuur in huis. Katie en Terri, twee jonge bloemstylistes, helpen je hierbij met projecten, ideeën en tips voor frisse creaties, fleurige decoraties en moderne kransen.

In Bloemschikken 2.0 leer je stap voor stap een frame maken, dat je opvult met bloemen, bladeren of groen tot een oogstrelend resultaat. Je maakt de mooiste kransen, guirlandes en decoraties met snijbloemen, in het wild geplukte bloemen, droogbloemen, herfstbladeren en alle tinten groen.


Handboek bloemschikken

Wil je graag meer achtergrondkennis opdoen over bloemschikken of verschillende technieken onder de knie krijgen? Dan helpt het ‘Handboek Bloemschikken’ je verder op weg. Via instructies en tutorialfilmpjes op YouTube leer je hoe je diverse bloemstukken kunt maken.

Van lichaamsdecoraties, vaasschikkingen en handgebonden boeketten tot praktische tips over hoe je bloemen schoonmaakt en aansnijdt. Ook wordt er in het theoretische gedeelte aandacht besteed aan onder andere gereedschap, kleurenleer, symboliek en bloemschikbegrippen. Naast de combinatie tussen theorie en praktijk, is het ‘Handboek Bloemschikken’ bedoeld als inspiratiebron voor je eigen creativiteit.

De voorbeelden in het boek vormen de basis waarop je zelf verder kunt experimenteren. Door te spelen met techniek, materiaal, kleur en natuurlijk je eigen fantasie, kun je oneindig veel kanten op. Voor iedere gelegenheid en elk persoon is een uniek arrangement te maken. Laat je ideeën de vrije loop en geef je eigen twist aan het bloemschikken!


Bloemen drogen

Zelf bloemen drogen en droogboeketten samenstellen is trendy, fijn om te doen en duurzaam. Het nodigt je uit om met een trage blik naar de schatten van de natuur te kijken en ervan te genieten.

In Bloemen drogen vind je een overzicht van de dertig populairste droogbloemen, samen met praktische adviezen over hoe je ze moet drogen en bewaren. Zo kun je dankzij de juiste techniek een jaar rond genieten van de oudroze amarant, de helderpaarse hortensia, het mosterdgele duizendblad of de landelijke stijl van een aantal grassen. En wie nog een stapje verder wil gaan, vindt in Bloemen drogen vijftien eenvoudige boeketten en bloemstukken.

Een landelijk, exotisch of zomers boeket? Een bloemenkrans voor aan de muur of een versierde geurkaars? Of ga je helemaal vintage met een herbarium of bloemen onder een stolp? Met gedroogde bloemen geef je je interieur meteen een subtiele bohemienlook.


Bloemschikken

Bloemstyling: creatieve decoraties die elk huis opfleuren Word jij ook meteen blij als je huis vol bloemen staat? Maar hoe maak je een mooi boeket of bloemstuk dat perfect past in jouw interieur?

Met Bloemschikken leer je hoe je mooie en originele creaties maakt waarmee je je huis kunt versieren, leer je de basisbeginselen en lees je welke materialen je nodig hebt om met deze hobby te starten. Je ontdekt hoe je omgaat met bloemen, hoe je de juiste vaas kiest en hoe je het boeket lang mooi houdt. Kortom: een inspirerend boek met heel veel tips en voorbeelden. Auteur Linda de Roos heeft jarenlang ervaring met bloemschikken.

Ze beleeft veel plezier aan het werken met levend materiaal: ‘Ik vind het leuk om steeds iets bijzonders te maken en dat plezier wil ik graag met jou delen. Want wie geniet er nou niet van verse bloemen?’

Compleet:

  • Alle basisbeginselen om meteen mee te starten
  • Praktische insteek, ruim 46 handige tips
  • Veel inspiratie
  • Rijk geïllustreerd
  • Volledige stap-voor-stap beschrijvingen: 38 boeketten en bloemstukken compleet uitgewerkt

Bruidsboeketten En Feestelijke Decoratie

Dit boek toont een nieuwe en inspirerende benadering van bruidsboeketten van deze tijd. Daarnaast zijn vele voorbeelden voor mandjes, tuiltjes en tafeldecoraties voor andere feestelijke gelegenheden opgenomen.


Bohemien bloemschikken

In Bohemien Bloemschikken neemt Loes van Look je mee in haar wereld van het bloemschikken met gedroogde en verse bloemen. Je leert alles wat je moet weten over modern en wild bloemschikken, over kleurenpaletten, over de verschillende soorten bloemen en hoe je die moet gebruiken.

Eenvoudige boeketten, leuke accessoires, indrukwekkende boominstallaties… Je leert zelf de prachtigste stukken maken. Deze 20 inspirerende projecten variëren van gemakkelijk tot uitdagend. Alles wordt heel duidelijk stap voor stap uitgelegd.

Iedereen kan bloemschikken. Het enige wat je nodig hebt, is een liefde voor bloemen, zin om te experimenteren en dit boek om je alles van A tot Z uit te leggen!


Droogbloemen blomsterkrans

Een schitterend boek met alles wat je wilt weten over droogbloemen en het zelf maken van bloemenkransen en andere droogbloemen-creaties voor in je interieur.

Maak samen met Chantana Reemst van Blomsterkrans de mooiste creaties met gedroogde bloemen. Droogbloemen zijn duurzaam, blijven lang mooi en zijn eenvoudig te onderhouden. In de jaren zeventig en tachtig waren ze helemaal in, daarna vergaarden ze stof en verdwenen uit de woonkamer. Maar kijk nu: droogbloemen zijn bezig aan een spectaculaire comeback. In dit prachtige boek staat alles over welke bloemen geschikt zijn om te drogen, en hoe je ze verwerkt tot mooie interieuritems.


Creatief En Kleurrijk Bloemschikken

De mooiste composities stap voor stap uitgelegd.

Christian Morel en Franck Schmitt combineren design en bloemsierkunst en maken meesterlijke boeketten, wonderlijk in beeld gebracht door prachtige foto’s. Rozen, amaranten, aronskelken, pioenen, nieskruid, asperges… Laat u inspireren door de ideeën, de combinaties van natuurlijke materialen en kleurharmonie en creëer in uw boeketten en bloemstukken een nieuwe natuur, elegant en steeds verrassend.

Bedenk stap voor stap ongewone combinaties van bloemen en bessen, takken en tuinkruiden, fruit en groenten, stenen en schelpen. Aarzel niet om er een eigen tintje aan te geven en ze aan te passen aan het seizoen. Kortom, laat uw creativiteit bloeien bij elke gelegenheid!


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *