|

De top 7 van de boeken die jouw leven kunnen veranderen 2023!

De titel zegt het al kunnen veranderen, je kunt namelijk nog zoveel inspiratie en ideeën op doen, maar de laatste stappen moet je toch echt zelf zetten. Als een boek je genoeg prikkelt is de laatste stap vaak makkelijker, vooral als je zelf ook graag wil.

In mijn leven heb ik diverse boeken gelezen die mij een andere denkwijze en zelfs een levensstijl hebben gegeven. Denk hierbij aan boeken over gezonder gaan eten, maar ook zakelijke boeken. Dit is uiteraard voor iedereen heel verschillend, dat maakte deze top 7 ook extra lastig.

Ondanks dat je inspiratie op kunt doen in verschillende facetten heb ik een prachtige top 7 voor jouw samen gesteld. In deze top 7 zit eigenlijk voor iedereen wel minimaal 1 boek tussen die jouw leven, denkwijze of financiële situatie kan veranderen.

De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven, daarom heb ik ook een link van Bol.com er aan toegevoegd. Deze link geeft naast de waardering en de recensie van de lezers nog veel meer informatie over het boek en de auteur. Uiteraard kun je ook eenvoudig het boek bestellen via deze link.


De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – rust vinden in een drukke wereld

Bekijk ook Houden van dingen die niet perfect zijn, het nieuwe boek van Haemin Sunim.

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment.

Rust vinden in een drukke wereld.

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit.

Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.
De pers over Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt.

Een prachtig en bijzonder boek die je zelf inzicht geeft en bewust zijn van het dagelijkse leven en jouw manieren.


Invictus Library – Je bent zoals je denkt – in verbinding met de bron

Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt.

Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As AMan Thinkethvan James Allen (1903) enThe Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910), aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk.

Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron. ‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.’

MICHAEL PILARCZYK verkocht meer dan 300.000 boeken over mindset, levenskunst en meditatie. Hij vertaalde eerder de klassieker Think and Grow Rich en is auteur van de bestseller Master Your Mindset, Leef Je Mooiste Leven.


Miljonair met een gewone baan – Stop met dagdromen en word financieel onafhankelijk

Een miljoen op de bank, wie droomt er niet eens van? Nooit meer werken, alles doen wat je wilt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Financieel onafhankelijk worden, dat kan iedereen. Ook als je een modaal inkomen hebt.

Om miljonair te worden hoef je niet dag en nacht te werken of de jackpot te winnen. Het geheim is om bescheiden te leven en tegelijkertijd slim te beleggen.

In dit boek geen verhalen over bekende voetballers, zangers of topondernemers, maar over heel gewone mensen, zoals de schrijver.

Alles wat je volgens de selfmade miljonair Oeds-Jan Postma nodig hebt, is de zelfdiscipline om niet na elke commercial naar de winkel te rennen en een handige manier om je vermogen te laten groeien.

Hoe je dat aanpakt, lees je in dit boek. Postma werkt nog steeds. Omdat hij het leuk vindt. Voor het geld hoeft het niet meer.

Een zeer inspirerend boek dat niet alleen over het beleggen gaat maar ook veel tips en adviezen geeft over het leven, dat het geluk niet in materiaal zit en over geld besparen.


Dromen, Durven, Doen – Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

Ben Tiggelaar presenteert een krachtige aanpak voor verandering in je persoonlijke leven en op je werk.

Een update van een everseller!

  • Waarom houden we de meeste veranderingen niet vol?
  • Wat bepaalt 95% van je gedrag?
  • Hoe ontwikkel je met succes nieuwe, effectieve gewoontes?

Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling… Maar wat is er nodig om de stap van dromen, naar durven en – uiteindelijk – doen te zetten? Wat zijn de geheimen van échte, blijvende verandering?

Ben Tiggelaar geeft heldere antwoorden. Gebaseerd op actuele psychologische inzichten, praktische ervaring én persoonlijke verhalen van mensen die – met vallen en opstaan – hebben geleerd om leiding te geven aan zichzelf. Niet voor niets gingen al meer dan 450.000 lezers u voor. Dit boek hoort bij de basisuitrusting van een gelukkig leven.


365 dagen succesvol

Met het lezen van 365 dagen succesvol is het beste, succesvolste en gelukkigste jaar van je leven officieel van start gegaan! In kleine, praktische stapjes neemt dit handboek je mee naar jouw eigen succes. Je zal in staat blijken dingen te realiseren die je niet eerder voor mogelijk had gehouden.

David de Kock en Arjan Vergeer ontwikkelden deze succesformule op basis van de praktische ervaring van duizenden mensen en belangrijke inzichten op het gebied van de psychologie, (persoonlijk) leiderschap en management. Aan de hand van onder meer eenvoudige en uitdagende opdrachten, anekdotes en voorbeelden, maak je met 365 dagen succesvol in een jaar tijd jouw reuzensprong naar succes!


Rijke pa arme pa – Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

De meest recente update van de 2018 uitgave. Het boek is bijna
2 keer zo dik geworden t.o.v. de vorige uitgaven.
Dit boek is een optima forma studieboek over geld.

Of u uit de schulden wilt komen, of aan het eind van de maand geld
wilt overhouden, of bijzonder welvarend wilt worden, dit boek is een
‘must read’.

Op een prettig leesbare manier leert Robert Kiyosaki je
onder meer hoe geld verdiend wordt en hoe je jouw inkomen kunt laten
toenemen, hoe je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral
hoe je het kan behouden en voor je kunt laten werken en wat de beste
manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

In ‘Rijke pa, arme pa’:
* Ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat je een hoog inkomen
moet hebben om rijk te worden;
* Betwist hij de overtuiging dat jouw huis tot de activa behoort;
* Laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen
vertrouwen als het om onderricht over geld gaat;
* Stelt hij voor nu en altijd vast wat activa en passiva zijn;
* Leert hij jou wat je jouw kinderen over geld zou moeten leren als je hun
een gezonde financiële toekomst wilt geven.


Verlichting voor luie mensen

Nu in luxe uitvoering! Wat is verlichting? Kun je dat bereiken en moet je er iets voor doen? ‘Ja’ en ‘Nee’, aldus Paul Smit, je kunt het bereiken en je hoeft niets te doen.

Geen techniek te leren, niet te mediteren, niet naar India te gaan en niet op je ademhaling te letten. Verlichting heeft volgens hem te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht. Dat we op dit moment geen verlichting ervaren, komt door een paar ‘valse’ overtuigingen in ons hoofd.

Deze belemmerende ideeën maken dat we in dingen geloven die wellicht niet waar zijn. Dit terwijl verlichting iets heel alledaags is. Het zijn de momenten van innerlijke rust waarop we ‘opgaan in iets’. Het kan zijn dat je opgaat in het lezen van een boek, een goed gesprek, een film, een vrijpartij of in het uitoefenen van een sport. Hoe komt het dan dat we die momenten zo vaak niet ervaren?

Paul Smit: ‘Doordat wij denken dat we aan het roer van ons leven staan. Alsof wij zelf kiezen wat we doen, wat we willen en hoe we ons leven inrichten.’ Het idee dat we een vrije wil hebben, maakt dat we lichtelijk paniekerig en angstig in het leven staan.

Want wat als we in de toekomst verkeerde keuzes maken? En wat als we in het verleden dingen anders hadden gedaan? Kortom, het hele idee van een vrije wil levert een hoop stress, frustratie, schuldgevoelens en irrationele angst op. Maar hebben we wel een vrije wil? Dit boek is voor luie mensen en Paul Smit belooft dat we niets hoeven doen: ‘Dus je hoeft ook niets te doen om van die stress, frustratie, schuldgevoelens en angst af te komen. Bovendien is er helemaal niets mis met al die emoties.

Dit boekje draait slechts om één inzicht. Namelijk het inzicht dat het leven jou bestuurt in plaats van dat jij het leven bestuurt.

Het boekje is simpel, te simpel? Ik vind van niet de eenvoud maakt het juist vertrouwd! Een inspirerend boekje voor een betaalbare prijs die je zeker aan het denken zet.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *