|

De top 4 van de beste boeken over Maria Montessori 2024

Maria Montessori was een pionier op het gebied van onderwijs en haar benadering heeft de manier waarop we naar leren en opvoeding kijken, voorgoed veranderd. Haar revolutionaire ideeën hebben wereldwijd invloed gehad op het onderwijs en hebben geleid tot de ontwikkeling van de Montessori-methode, die gebaseerd is op het respecteren van de natuurlijke nieuwsgierigheid en het verlangen naar leren van kinderen.

Als je geïnteresseerd bent in de filosofie en het werk van Maria Montessori, ben je waarschijnlijk op zoek naar boeken die je een dieper inzicht geven in haar leven, haar ideeën en de praktische toepassing ervan in het onderwijs. In deze blog bespreken we enkele van de beste boeken over Maria Montessori en haar baanbrekende benadering van onderwijs.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek over Maria Montessori eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Maria Montessori

Wie was Maria Montessori (1870 – 1952), de vrouw die wereldberoemd werd met haar revolutionaire en nog steeds zeer actuele ideeën over het onderwijs voor kinderen? Ze was als jonge vrouw al een strijdbaar feministe en werd de eerste vrouwelijke arts in Italië. Als ze zich ontfermt over een groepje moeilijk lerende kinderen, weet ze dat de manier van kijken naar de intelligentie van kinderen grondig moet worden herzien.

Haar pedagogische methode, die ontstond op een schooltje in de armste wijk van Rome, veroverde de wereld en maakte van haar een beroemdheid. Ook in Nederland, waar ze zich later in haar leven vestigde.

Cristina De Stefano deed jarenlang onderzoek naar Montessori’s leven. Ze toont ons door directe getuigenissen en tot nu toe ongepubliceerde correspondentie een verrassend veelzijdige vrouw: een visionaire, sociaal bewogen idealist en feministe. Maar ook Montessori’s meer controversiële kanten komen aan bod: haar beslissing om lesmateriaal zakelijk uit te baten, haar obsessie om steeds controle te houden en haar politieke keuzes.

Het indrukwekkende leven van Maria Montessori – de vrouw die het onderwijs voor altijd veranderde – voor het eerst in detail verteld.


Little People, BIG DREAMS – Maria Montessori

Dit boek is onderdeel van de serie ‘Little People, BIG DREAMS’, waarmee kinderen én volwassenen de levensverhalen ontdekken van belangrijke personen uit de wereld van muziek, wetenschap, sport, literatuur, kunst en filosofie. Bijzondere en inspirerende mensen zoals Maria Montessori, van wie we veel kunnen leren. Elk deel laat zien hoe hun leven begon met een grote droom en leidde tot een prominente plek in de wereldgeschiedenis.

Maria Montessori (Chiaravalle, 31 augustus 1870 – Noordwijk, 6 mei 1952) Al op jonge leeftijd volgde Maria haar eigen weg en ging ze naar een jongensschool om daar exacte vakken te volgen. Eenmaal volwassen werd ze de eerste vrouwelijke dokter in haar land en specialiseerde ze zich in de zorg voor kinderen. Met haar vernieuwende inzichten op het gebied van onderwijs wist ze de traditionele manier van lesgeven compleet te veranderen. Ze richtte haar eigen montessorischolen op met vestigingen over de hele wereld.


Maria Montessori 1870-1952

Dit bijzondere boek heeft een perfecte balans tussen haar persoonlijke leven en haar maatschappelijk werk betreft het onderwijs en de opvoeding van kinderen. Dit boek moet dan ook gelezen worden door elke Montessorifan.


Ik ben Maria Montessori

Een biografie over Maria Montessori, de wereldberoemde pedagoog.

Het boek is geschikt voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. En natuurlijk voor ouders en leerkrachten.

En natuurlijk voor allen die iets met het Montessorionderwijs te maken hebben.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten