|

De top 5 van beste boeken over postzegels verzamelen 2023

Samen met mijn opa ben ik ooit een postzegel verzameling begonnen en wat ik vrij fanatiek ik ging zelfs de ruilbeurzen en verzamelbeurzen langs. Helaas is de interesse langzaam afgelopen en heb ik jaren terug zelfs mijn verzameling verkocht toen we gingen verhuizen en ruimte gebrek hadden.

Spijt is een groot woord maar interesse heb ik nog steeds in de prachtige postzegels en bekijk ook nog regelmatig de postzegel catalogussen. Over catalogussen en postzegel boeken gesproken, op deze pagina vind je de 5 leukste en beste Nederlandstalige boeken over postzegels.

De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over de boeken. Via de link kun je het boek over de postzegels eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Postzegels verzamelen

Hoe bouw je een collectie op?
Waar moet je zegels kopen en waar niet?
Wat is de waarde van een postzegel?
Hoe bewaar je een verzameling?

Dit boek beantwoord deze en vele andere vragen.


Hoe Rijk worden met Postzegels

Het boek handelt over filatelie en het verdienen van geld met deze hobby. Veel mensen zullen er zich over verbazen hoeveel geld er wel met de filatelie gemoeid is. Dit is geen fabeltje, maar de realiteit. Vooral in de jaren ’70 was dit zo, nu is dit veel minder het geval omdat de filatelie minder aantrekkingskracht uitoefent op de jeugd van vandaag. Het boek is één groot avontuur en toont veel knepen van het vak. In het eerste bijvoegsel kan men ook zien hoeveel geld er tegenwoordig nog geboden wordt voor de duurste postzegels ter wereld.


Postzegels & Postzegels Verzamelen

  • Een uitgebreide opsomming van de mooiste postzegels met kleurenafbeeldingen van meer dan 3000 postzegels uit meer dan 200 landen.
  • Een gids voor het vinden en begrijpen van prachtige postzegels, geschreven door een vooraanstaand verzamelaar
  • Geeft een diepgaande kennis over de evolutie van de zelfklevende postzegel en ander filatelistisch materiaal. Zowel de beginner als de gevorderde verzamelaar leert de geschiedenis en de waarde van zijn postzegels beter te begrijpen
  • Details en de verhalen achter fouten, incidenten en propaganda die een aantal van de meest gewilde postzegels ter wereld tot gevolg hadden
  • Legt verschillende manieren van verzamelen uit en geeft tips over research, organisatie en het uitbreiden van een verzameling
  • Bevat stap-voor-stapinstructies voor het bewaren en conserveren van postzegels en geeft voorbeelden van praktisch gereedschap

Postzegelcatalogus – Speciale Catalogus 2022

NVPH Postzegel catalogus Nederland en overzeese gebiedsdelen


Schepen op postzegels

Het verzamelen van postzegels is een fascinerende hobby, die alleen al in Nederland door ongeveer een miljoen mensen wordt beoefend. Jammer genoeg hebben niet-verzamelaars vaak een verkeerd beeld van filatelie. Alle een romanschrijver een kleurloos figuur opvoert, verzamelt die steevast postzegels. In advertenties en reclamespotjes zien we hetzelfde verschijnsel. Daarom is dit boek niet alleen geschreven voor iedereen, die de filatelie al een warm hart toedraagt, maar ook voor niet-verzamelaars, die van leuke verhalen houden en zich een eigen mening willen vormen.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *