|

De top 7 van boeken / cursussen om Turks te leren 2023

Turkse is de officiële taal van Turkije en één van de officiële talen van Cyprus. In Turkije wordt door meer dan 90 procent van de bevolking in Turkije gesproken. Maar ook buiten Turkije wordt er veel Turks gesproken. Turks in een minderheidstaal in o.a. Kosovo, Macedonië en Roemenië, in deze landen wordt dus ook Turks gesproken. In vele landen in en buiten Europa vind je (grote) Turkse gemeenschappen die hun moedertaal onderling met elkaar nog steeds spreken zo ook in Nederland.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij graag Turkse wil leren bijvoorbeeld omdat je bijvoorbeeld Turkse collega´s, vrienden of buren hebt of omdat je geïnteresseerde bent in de Turkse taal. De boeken op deze pagina kunnen je helpen bij het leren van de Turkse taal. Om je een goed beeld te kunnen geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

BoekenBoeken

Leer Turks – Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

it boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven. U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina’s in elke sessie herhaalt.

Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek. Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.


Leer Turks (taalcursus voor beginners)

Leer de belangrijkste uitdrukkingen in het Turks voor je vakantie of zakenreis. Je kunt naar deze audio luisteren in de trein, op werk, of voor het slapengaan, om alle belangrijke zinnen te leren die je nodig zult hebben tijdens je reizen. Oefen 20 minuten per dag, en in korte tijd zul je goed Turks kunnen spreken – in een hotel, restaurant, of tijdens het winkelen. Je leert hoe je woorden en zinnen als ‘Hallo’ in het Turks kunt zeggen, of hoe je getallen (één, twee, drie tot tien) correct kunt uitspreken.

En beetje bij beetje word je geïntroduceerd tot veelgebruikte zinnen. Zo zul je in staat zijn om in het Turks te communiceren. Met deze taalcursus ben je klaar voor de belangrijkste situaties die je op vakantie, in het dagelijks leven en op het werk zult tegenkomen. Er is geen voorkennis of extra lesboek nodig.


Turkije-Turks 1

Turks is een taal die in grote delen van de wereld wordt gesproken. Naar schatting zijn er 250 miljoen sprekers van het Turks. Voor Nederlanders is het Turks geen makkelijke taal om te leren. De woorden klinken niet bekend en de grammatica lijkt niet op die van het Nederlands of andere talen die ons wel bekend zijn.Dit boek is een praktisch leer- en werkboek voor het leren van het Turkije-Turks.

Hierin wordt de basis van de grammatica overzichtelijk en stap voor stap uitgelegd. Om de woordenschat op te bouwen staan in de lessen teksten en woordenlijsten. Door het maken van de oefeningen leert de cursist de grammaticaregels toe te passen. In het boek staat ook informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis.

Dit boek is geschikt voor iedereen die Turks wilt leren, ongeacht het niveau, en het kan zowel in klassikaal verband als voor zelfstudie gebruikt worden. Cursisten die dit boek hebben doorgewerkt, beschikken over een redelijke woordenschat, hebben een goed beeld van hoe de taal in elkaar zit, kunnen een simpele conversatie voeren en kunnen constructies en woorden herkennen in een gesprek tussen Turks-sprekenden.

Derde druk juni 2021: In deze derde druk zijn foutjes uit de eerdere drukken gecorrigeerd en verschillende aanvullingen aangebracht ter verduidelijking van de behandelde grammatica.


Ik leer Turks

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. Turks wordt het meest gesproken over de Turkse talen, met ongeveer 65 miljoen moedertaalsprekers in Turkije en 15 miljoen moedertaalsprekers in Zuidoost-Europa.

Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.


Basiscursus Turks

Dit boek hoort bij de cursus Conversatieboek Turks. De Basiscursus Turks is geschreven voor hen die taalkennis willen verwerven die bruikbaar is in alledaagse situaties. Zestien hoofdstukken bestrijken een belangrijk deel van de Turkse grammatica. Dankzij de luister- en vertaaloefeningen kan de cursist op korte termijn een goede basisvaardigheid in het Turks in praktijk brengen. Daartoe is de cursus niet traditioneel van opzet, maar gaat uit van de meest gebruikte constructies in de spreektaal.

Gelijktijdig kan de cursist hierbij het Conversatieboek Turks bestuderen, waarin extra leesteksten en conversatieoefeningen, de antwoorden op de oefeningen uit het basisboek en een woordenlijst Turks-Nederlands zijn opgenomen. Bij het Conversatieboek worden twee cd’s geleverd. Beide boeken zijn ontwikkeld vanuit de praktijk van het lesgeven en zijn zowel zelfstandig als onder begeleiding van een docent te gebruiken.


Turks op Niveau(s)

Complete taalcursus voor Nederlandssprekenden met CD. Ideaal om Turks te leren of juist om vaardiger te worden met de Turkse Taal.


Van Dale Miniwoordenboek Turks-Nederlands / Nederlands-Turks

Met Van Dale kom je verder!

In dit Van Dale Miniwoordenboek Turks vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:

  • Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
  • Twee taalrichtingen samen in één boekje
  • Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra’s:

  • Nuttige zinnen voor onderweg
  • Culinaire woordenlijst
  • Telwoorden
  • Klokkijken

BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *