De top 7 van de beste boeken van Esther Verhoef 2023

Esther Verhoef is één van Nederlands meest veelzijdig en succesvolste schrijfsters. Er zijn inmiddels miljoenen boeken verkocht van Esther Verhoef. Haar boeken zijn niet alleen in Nederland te koop maar ook diverse titels zijn verschenen in Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Denemarken en Zuid-Korea.

Esther Verhoef schrijft niet alleen psychologische thrillers en romans, maar ze heeft ook columns, verhalenbundels geschreven en boeken over huisdieren zoals diverse boeken over honden.

Op deze pagina lees je meer over de boeken die Esther heeft geschreven, een korte biografie en de 5 allerbeste en leuke boeken van Esther Verhoef.

De korte biografie van Esther Verhoef

Esther Verhoef (geboortenaam Verhallen) is geboren in ‘s-Hertogenbosch op 27 september 1968 en is schrijfster van beroep. De eerste publicaties van Esther waren in 1989 dit waren columns in het blad Flair. Tussen 1995 en 2005 schreef Esther zo’n 50 informatieve boeken over huisdieren. Deze boeken zijn vertaald in ruim 80 landen, Esther deed zelf grotendeels de fotografie.

Esther Verhoef werd bekend bij het grote publiek toen ze thrillers begon te schrijven. In 2003 debuteerde ze met de triller Onrust. Onrust werd genomineerd voor de Gouden Strop in 2004. Dit is niet de enige nominatie ze heeft ruim 20 nominaties op haar naam staan en won diverse prijzen zoals Zilveren Vingerafdruk, NS Publiekprijs en de Gouden Strop.

Esther zijn niet alleen onder haar eigen naam maar ook boeken over het pseudoniem Escober. Onder dit pseudoniem schrijft Esther samen met haar man Berry Verhoef. De boeken die zij samen schrijven zijn snoeiharde en spannende actiethriller met een psychologische diepgang.

Esther heeft in totaal (inclusief de boeken onder het pseudoniem Escober) 14 thrillers geschreven en 2 romans.

in 2009 schreef Esther het cadeauboek voor de maand van het spannende boek. Dit boek “Erken mij” had een recordoplage van 833.500 exemplaren

De top 7 van beste boeken van Esther Verhoef

Nu je al veel informatie en een korte biografie hebt kunnen lezen is het tijd voor de 7 beste boeken van Esther Verhoef. De boeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Daarom is er ook een link van Bol.com aan toegevoegd. Deze link geeft extra informatie zoals de waardering en de recensie van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Alles te verliezen

‘Alles te verliezen’ is een literaire thriller van bestsellerauteur Esther Verhoef. Het boek werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en de Zilveren Vingerafdruk.

Claires leven is geslaagd, maar niet zo smetteloos als zij doet voorkomen. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een ongezonde relatie had met een beruchte crimineel. Na tien jaar cel is hij weer op vrije voeten en hij is niet van plan om zijn oude vriendin op te geven. Of heeft hij andere motieven?


De Nachtdienst

Dit is de nieuwe Thriller van Esther Verhoef, verschenen in 2021

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

De nieuwe Esther Verhoef – spannender dan ooit

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.
Nu ben je nooit meer veilig.

‘Verhoef bewijst keer op keer dat zij in Nederland de koningin van het genre genoemd mag worden.’ Vrij Nederland

‘De kracht van Verhoefs actiethrillers is zonder twijfel de stijl, die al even hoekig is als de personages. Je snakt naar adem.’ NRC Handelsblad

‘Als je de adrenaline van de recensent nog tot diep in de nacht laat stromen, is dat vakwerk.’ de Volkskrant

Over Façade:
‘Goed geschreven, mooie karakters en een prachtige plot.’ AD *****

‘Vlot geschreven en een puike plot, met een mooi opgebouwde spanning.’ VN Thrillergids ****


De kraamhulp

De kraamhulp’ van Esther Verhoef: haar engste thriller ooit.

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin… ‘De kraamhulp’ beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen.

Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust komen bij elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner.


Rendez-vous

De internationale, prijswinnende en verfilmde bestseller Rendez-vous van Esther Verhoef is een zinderend liefdesverhaal en psychologische thriller ineen die zich afspeelt in lieflijk Zuid-Frankrijk.

De internationale, prijswinnende en verfilmde bestseller Rendez-vous van Esther Verhoef is een zinderend liefdesverhaal en psychologische thriller ineen die zich afspeelt in lieflijk Zuid-Frankrijk.

Wie droomt er niet van emigreren naar Zuid-Frankrijk waar het klimaat beter is, de mensen minder gehaast zijn en de algehele stemming vrolijker is? Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d’hôtes.

De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt? Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone – die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen – in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel.

Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.

Winnaar Zilveren Vingerafdruk 2006

Genomineerd voor de NS Publieksprijs 2006


Lieve mama

Hoever ga jij om je gezin te beschermen?

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

Esther Verhoef brengt met Lieve mama het gevaar onbehaaglijk dichtbij, en laat de lezer achter met de vraag: wat zou ík doen?

Je denkt dat je je grenzen kent.
Maar als je gezin in gevaar is… hoever ga je dan?


Alter ego

Een sterrenkok, zijn jonge vrouw… en haar minnaar

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens.
Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Esther Verhoef is een van de succesvolste en veelzijdigste schrijvers van Nederland. Zij is onze meest bekroonde en genomineerde thrillerauteur. Van haar psychologische thrillers en romans zijn in eigen land ruim 2,9 miljoen exemplaren verkocht.
‘Esther Verhoef hoort duidelijk tot de schrijvende elite in ons land.’ Algemeen Dagblad

‘Als je de adrenaline van de recensent nog tot diep in de nacht laat stromen, is dat vakwerk.’ de Volkskrant

‘Verhoef bewijst keer op keer dat zij in Nederland de koningin van het genre genoemd mag worden.’ Vrij Nederland


Close-up

Pageturner Close up van bestsellerauteur Esther Verhoef is een donkere, beklemmende en sensuele thriller over overspel, jaloezie, invloed en grenzen verleggen. Winnaar Zilveren Vingerafdruk 2007

In de broererige, zinderende en donkere psychologische thriller Close-up van bestsellerauteur Esther Verhoef probeert Margot haar leven opnieuw op te bouwen als ze Leon, een kunstfotograaf, ontmoet. Deze mysterieuze man laat haar kennis maken met een nieuw zelfbeeld en een wereld vol mogelijkheden, maar ook grenzen waarvan ze dacht die nooit te overschrijden. Winnaar Zilveren Vingerafdruk 2007

De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt…Over het najagen van dromen, onzeker zijn over je lichaam en het bepalen van grenzen.

Beste Vrouwenthriller Aller Tijden bij vrouwenthrillers.nl


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *