|

De top 5 van de beste boeken over Hooikoorts 2024

Hooikoorts is een allergische reactie voor stuifmeel van grassen of bomen. De klachten kunnen heel divers zijn zoals o.a. vermoeidheid, een verstopte neus, jeukende en tranen de ogen en benauwdheid.

Gelukkig is er steeds meer te doen aan de hooikoorts. Naast standaard medicatie zijn er ook vele maatregelen die je kunt nemen tegen de hooikoorts, zoals een zonnebril dragen buiten, houd ramen en deuren dicht bij zonnig weer en veel wind.

In de boeken op deze pagina heb je veel meer tips en methodes die jou kunnen helpen bij de hooikoorts. Naast een uitgebreid boekomschrijving heb ik ook een link voor Bol.com geplaatst. Dit allemaal om je een goed beeld te geven van de boeken.

GezondheidGezondheid

Pollenvlucht

Ieder jaar kijken bijna een miljoen hooikoortspatiënten met angst en beven naar het nieuwe voorjaar: de pollen vliegen weer door de lucht en de allergie slaat toe. In dit boek wordt uitgelegd wat hooikoorts is, waar je nu precies zo allergisch op reageert, wat je er preventief aan kunt doen en ook hoe het behandeld kan worden.

Tenslotte wordt aangegeven wat patiënten er zelf aankunnen doen. Dr. Hans de Groot is als allergoloog verbonden aan de Reinier de Graaf Groep, locatie Diaconessenhuis in Voorburg. In samenwerking met het Astma Fonds.


Hooikoorts – natuurlijk behandelen

Hooikoorts- een steeds vaker voorkomende klacht – is geen onschuldige verkoudheid, zeker niet als men er regelmatig door wordt getroffen. Deze vorm van allergie wijst op een aantasting van het immuunsysteem en is op de lange duur een ernstige bedreiding voor de gezondheid, met name voor de longen. Hooikoorts-natuurlijk behandelen geeft onder meer antwoord op vragen als: . Wat is hooikoorts eigenlijk? .

Hoe achterhaalt men de veroorzakers, de allergenen, en hoe kan men ze ontwijken? . Wanneer is de verspreiding van welk stuifmeel te verwachten? Een stuifmeelkalender. . Hoe kan men het immuunsysteem versterken? . Over allergenen als stuifmeel, huisstofmijt, schimmels, dierenharen etc. . Over andere ziekmakende milieu-invloeden. . En over de invloed van psychische factoren.


Allergie

Allergie komt steeds vaker voor. In de laatste 10-15 jaar is het aantal patiënten met astma, hooikoorts of eczeem grofweg verdubbeld. Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat allergische ziekten veel beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven, thuis, op school of op het werk. In dit boek wordt uitgelegd wat een allergie precies is en welke stoffen klachten kunnen veroorzaken.


Hooikoorts

HOOIKOORTS een unieke vraagbaak over hooikoorts en andere, verwante allergieën, met de nieuwste onderzoeksresultaten en behandelingswijzen.
Wat is hooikoorts? De belangrijkste boosdoeners: pollen, huisstofmijt, schimmelsporen, huidschilfers van huisdieren. Wat gebeurt er als ze in de neus terechtkomen. Wat is een allergische reactie.

Een moderne ziekte? Antwoorden op de vraag waarom het aantal hooikoortspatiënten de laatste tijd zo opzienbarend stijgt.

Wat gaat er fout bij hooikoorts? Waarom stelt het immuunsysteem zich teweer tegen onschadelijke stoffen. De symptomen in neus, ogen, oren, bijholten, longen en luchtwegen. De klassieke allergische ziekten: astma, atopisch eczeem, netelroos, hooikoortsen voedselallergie. Wat zijn kruisreacties.

Wat kunt u zelf doen? Met simpele maatregelen komt u een heel eind in de goede richting. Praktische tips om pollen zo veel mogelijk te vermijden, om huisstofmijten en schimmelsporen te verminderen. Zelf een keuze maken uit de behandelingswijzen die voor u open staan.
Wat kunnen de huisarts en de specialist doen? De nieuwste belangrijke ontwikkelingen op het gebied van medicijnen. Bespreking van alle medicijnen tegen hooikoorts en verwante allergieën. Veelbelovende ontwikkelingen in het gebruik van hyposensibilisatiemethoden.

Hooikoorts voorkomen bij uw kind? Adviezen hoe u hooikoorts bij kinderen met een allergische aanleg kunt proberen te voorkomen. Erfelijkheid en de invloed van de omgeving van het kind, met name in het eerste levensjaar.


Pollen En Hooikoorts

In Pollen en Hooikoorts worden achtergronden en betekenis van de veroorzakers van hooikoorts, het pollen of stuifmeel, belicht. Verspreiding, v rkomen en invloed van het pollen op de mens zijn op een heldere, toegankelijke manier beschreven. Deze uitgave is rijk ge ustreerd met veel foto’s van planten en pollen.

Bovendien worden zowel licht- als elektronenmicroscopische opnamen getoond, even uniek als spectaculair en alle speciaal voor deze uitgave in kleur gemaakt.

De planten die het pollen maken zijn uitvoerig beschreven, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn. Oorzaken, verloop en behandeling van hooikoorts worden op een duidelijke manier uitgelegd. Een pollenkalender alsmede handige tips voor het verminderen van de klachten van hooikoorts ontbreken daarbij niet.

De auteurs zijn biologen: Jan Derksen en Jan Marijnissen zijn wetenschappelijk onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Herman van Wissen is adviseur bij Perspectief. Jan Derksen is tevens auteur van de Pollenatlas van de Nederlandse atmosfeer, van Jan Marijnissen zijn de Interactieve Flora van Nederland en de Flora van de Lage Landen.


GezondheidGezondheid

Vergelijkbare berichten