|

De top 7 van beste boeken over investeren in vastgoed 2024

Het investeren in vastgoed is een groot begrip en met de vele mogelijkheden van tegenwoordig is het ook mogelijk met zeer weinig budget te gaan investeren in vastgoed. Of het nu gaat om een bedrijfspand, garagebox, appartementen, huizen etc. Je hebt met vele elementen en factoren.

Daarom is het verstandig en belangrijk als jij wil investeren in vastgoed dat jij je van te voren er in gaat verdiepen. Dit kan uitstekend met één of meer van de vele uitgebrachte boeken over vastgoed en het investeren in vastgoed. Om je hierbij te helpen heb ik de 7 beste boeken over Investere in vastgoed voor je geselecteerd.

De boeken worden uitgebreid beschreven en om en om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig bestellen.

Koop je Rijk

Beleggen in vastgoed ingewikkeld of alleen voor rijken? Helemaal niet! Myrthe de Groot legt je in ‘Koop je Rijk’ uit hoe gemakkelijk het is om in stenen te beleggen en leert je alle tips & tricks.

Iedereen kan investeren in vastgoed. Je hoeft niet over veel geld te beschikken of overmatig rekentalent. Dat is de boodschap van ‘Koop je Rijk’. Of je beleggen overweegt voor je pensioen, voor extra inkomen of meer zekerheid of vrijheid, vastgoed is een eenvoudige manier om geld voor je te laten ­werken.

Myrthe de Groot rolde bij toeval in het vastgoed. Nu helpt ze met haar bedrijf Actief vele andere vastgoedbeleggers van klein tot groot. In dit boek laat ze zien dat in stenen beleggen voor iedereen is weggelegd en dat je met weinig geld kunt beginnen. Ze neemt je stap voor stap mee door het hele proces en legt onder andere uit hoe je je doelen bepaalt, waar je aantrekkelijk vastgoed vindt en hoe je het het beste financiert. Lees ook over het hefboomeffect waardoor je vermogen nog sneller groeit en hoe je valkuilen kunt vermijden.

In duidelijke, no-nonsense taal vertelt Myrthe je dat investeren niet eng is, maar juist slim en maakt ze alle principes achter beleggen in vastgoed helder. Verder komen er allerlei specialisten aan het woord en andere ervaringsdeskundigen zoals beleggers in garageboxen en woningen maar ook hele appartementencomplexen of winkelcentra.


Succesvol investeren in vastgoed

Ben je het ook beu dat het spaarboekje niets meer opbrengt? Heb je ook schrik dat je met een mager pensioentje niet zult rondkomen? Of wil je gewoon een appeltje voor de dorst? Dan biedt dit boek je een oplossing aan.

Leer in 8 stappen hoe ook jij in Vlaanderen succesvol kunt investeren in vastgoed, zodat je niet langer werkt voor geld, maar zodat geld voor jou werkt. Zo verwerf je na verloop van tijd een passief inkomen en krijg je tijd om te doen wat je écht wilt.

Je krijgt hiervoor inzichten en tips uit eerste hand van vastgoedexpert en medeoprichter van M3 makelaars, Hendrik Chan.


Investeren in vastgoed

The moment is now, en dat geldt zeker voor de vastgoedsector. Terwijl je spaargeld langzaam maar zeker verdampt op de bank, zijn de leningen steeds goedkoper geworden. Hoog tijd dus om te investeren in vastgoed! De geactualiseerde versie van deze startersgids geeft een handig en compleet overzicht voor de beginnende investeerder.

  • Welk vastgoed geeft je het beste rendement?
  • Hoe kan je het project financieren wat zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten
  • Hoe word je een succesvolle verhuurder?

Al je vragen worden conform de nieuwe marktsituatie na corona beantwoord.


Basisboek Vastgoedrekenen

Basisboek vastgoedrekenen Dankzij de groeiende financiële belangen in de vastgoedmarkt is een gedegen analyse van vastgoedprojecten een absolute must. Om te bepalen of een vastgoedproject haalbaar en financierbaar is, moeten we gericht gaan rekenen. Die rekensom, beter bekend als vastgoedrekenen, staat in dit boek centraal.

Financiële grip op elke vastgoedfase Daarbij volgen we de levenscyclus van vastgoed: van ontwikkeling, realisatie tot en met beheer. Voor elke vastgoedfase wordt de bijbehorende exploitatieberekening uitgebreid behandeld en stap-voor-stap toegelicht met praktijkvoorbeelden. We sluiten af met oefenopgaven en antwoorden. Dat maakt dit boek zeer geschikt voor opleidingen, praktijkcursussen en voor zelfstudie.

Over de auteur Jeroen C. de Jong is senior gebiedseconoom bij BPD Ontwikkeling en heeft ruime ervaring op het gebied van vastgoedrekenen en planeconomie. Hij is dagelijks betrokken bij woningbouwplannen in diverse stadia en van diverse grootte.


Investeren in vastgoed voor Dummies

Alles waar je bij de keuze, aanschaf en verhuur van vastgoed op moet letten! Speel je al een tijd met de gedachte om te investeren in vastgoed om een extra inkomensstroom te creëren of een appeltje voor de dorst te hebben?

Investeerder Björn Kirchhoff vertelt je in dit boek dat je zelfs met een relatief kleine inleg geld kunt investeren in stenen en beton. Hij leert je wat de voordelen zijn van investeringen in onroerend goed en het opbouwen van een passief inkomen.

Ontdek hoe je het juiste pand kiest, rendementsberekeningen maakt, onderhandelingen voert en verhuurt bij directe investering. Ook kom je alles te weten over REIT-ETF’s (Real Estate Investment Trusts – Exchange Traded Funds) en hoe je aan de slag kunt gaan met crowd investing. Björn Kirchhof is investeerder en blogger.


Levenslang succesvol met vastgoed

Met het boek ‘Levenslang succesvol met vastgoed’wil auteur Filip Dewaele, CEO van Dewaele Vastgoedgroep, iedereen succesvol doorheen elke vastgoedtransactie op hun levenspad loodsen. Van de eerste huurwoning bij het verlaten van ‘hotel mama’ tot de intrek in de assistentieflat. Omdat elk van ons geboren is met een baksteen in de maag, omdat elk van ons te maken krijgt met de complexiteit van de administratie, fiscaliteit en het rechtssysteem. Omdat elk van ons een uitstekende begeleiding verdient bij eender welke vastgoedtransactie.

Eén van de eerste boeken die de volledige vastgoedportefeuille beschrijft doorheen een mensenleven. Boordevol tips en tricks om succesvol te investeren en doorspekt met leuke annekdotes.


Hypotheektips

In zijn eerste boek wist Jos Koets op zeer heldere wijze de diverse hypotheekvormen uit te leggen. In dit boek gaat hij verder. Hij laat zien dat de voorwaarden van een hypotheek misschien nog wel belangrijker zijn dan de hoogte van de hypotheekrente, Aan de hand van voorbeelden en berekeningen wordt gewezen op de vele valkuilen waar u kunt intrappen.

In zijn praktijk als hypotheekadviseur ziet Jos Koets dagelijks de ellendige gevolgen van verkeerde adviezen, te rooskleurig berekende rendementen enz.


Vergelijkbare berichten