De perfecte echtgenote van Darby Kane (boek recensie)

Het boek “De perfecte echtgenote” is een thriller van Darby Kane. Darby Kane is een pseudoniem van de Amerikaanse schrijfster Helenkay Dimon. De perfecte echtgenoot is het debuut van Darby Kane, in uitgebracht in januari 2022.

Op deze pagina lees je meer over het pseudoniem, Darby Kane, Helenkay Dimon, en het boek “De perfect echtgenote” Je leest niet alleen informatie over het boek, maar je vind hier ook een boekrecensie.

Boekomschrijving: De perfecte echtgenote

Hun leven lijkt perfect. Zij lijkt perfect. Maar schijn bedriegt…

Lila Ridgefield woont in een idyllisch stadje met haar man, Aaron, die lesgeeft op de plaatselijke school. Ze lijken een perfect leven te hebben. Als Aaron niet komt opdagen op zijn werk en zijn auto ook nergens wordt aangetroffen maakt Lila zich enorme zorgen.

Want hoe kan Aaron vermist zijn als zij zijn lijk een paar uur geleden in zijn auto op de parkeerplaats van de school heeft achtergelaten?

Terwijl Lila worstelt met de angst dat Aaron het op de een of andere manier heeft overleefd en nu ergens op wraak zint, speelt ze de bezorgde echtgenote en probeert ze de politie om de tuin te leiden.

Maar Ginny Davis, de ambitieuze detective die de zaak onderzoekt, vertrouwt Lila’s koele houding niet helemaal en zet alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen.

Boek specificatie

  • Titel: De Perfect Echtgenote
  • Auteur: Darby Kane
  • Vertaler: Ralph van der Aa
  • Uitgever: Volt
  • Bindwijze: Paperback
  • Druk: Eerste
  • Aantal Pagina’s: 336 pagina’s
  • Verschijningsdatum: januari 2022
  • EAN / ISBN: 9789021436548

De Auteur Darby Kane

 Zoal je in de inleiding hebt kunnen lezen is Darby Kane een pseudoniem van de Amerikaanse auteur HelenKay Dimon. De boeken die HelenKay onder haar eigen naam schrijft zijn het beste te omschrijving als de genre romantische spanning.

HelenKay is geboren in 1967, ze groeide op in Pennsylvania, in het gezin werd het lezen aangemoedigd en HelenKay las voornamelijk boeken met spanning en mysteries. HelenKay studeerde aan de Universiteit van Syracuse journalistiek en politieke wetenschap.

In 1995 studeerde Dimon af bij de Wake Forest University School of Law. Hierna ging ze aan het werk bij een klein bedrijf. Ze specialiseerde zich in echtscheidingen en voogdijgevechten.

In 2001 begon HelenKay met het schrijven van haar eigen verhalen, nadat ze van een collega een paar romans had gekregen waar ze erg van genoot. In 2007 besloot ze zich fulltime te gaan richten op het schrijven van boeken. Inmiddels heeft ze meer dan 30 novellen en romans verkocht aan traditionele uitgevers. Diverse boeken van HelenKay zijn ook uitgebracht in Nederland.

HelenKay Dimon was in 2018 en 2019 president van de Romance Writers of America. Onder haar leiding is er gewerkt aan het vergoten van diversiteit.

De boekrecensie van de perfecte echtgenoot

Voordat ik met de boekrecensie begin wil ik jullie eerste de recensies en commentaren over het boek van andere lezers laten lezen:

‘Een pageturner met een vakkundig opgebouwd plot en een intrigerende hoofdpersoon.’
Booklist Starred Review

Stijlvol en uitdagend […] met subtiele twists die het plot in onverwachte richtingen duwen. […] Ambitieus voor een debuut, maar De perfecte echtgenote maakt de belofte waar.
Toronto Star

De perfecte echtgenote is een spannende Thriller die goed is opgebouwd. Het boek neemt je mee in het verleden en uiteraard het heden. Aan het begin van ieder hoofdstuk wordt duidelijk vermeld of het om het verleden of het heden gaat.

Het boek is zeer verrassend met diverse plots. De verhaallijnen vallen goed samen en dit gaat niet ten koste van het verhaal of dat het te voorspellend en saai wordt.

Ook de hoofdrolspelers in het boek worden uitgebreid beschreven, zodat je ook een goed beeld krijgt.

De schrijfstijl vond ik erg prettig en je wordt meteen in het verhaal gezogen alsof je er bij bent. Het scheelt ook dat de verhalen van het heden en verleden in korte hoofdstukken de revue passeren, dit gaat zeker niet ten kostte van het verhaal.

Het boek is erg sterk voor een thriller debuut en ik kan me voorstellen dat veel lezers niet kunnen wachten op het tweede boek van Darby Kane. Een goed boek voor de thrillerliefhebber.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *