Review van het boek Fitchef Family 2023

Gezonde maaltijden bereiden die het hele gezin lekker vind kan een behoorlijke uitdaging zijn. Kinderen hebben namelijk niet altijd zin in groenten en fruit eten en vinden ook niet alles lekker en je wil toch een gezonde maaltijd op tafel hebben staan. Gelukkig zijn er voor de meeste problemen tegenwoordig een oplossing en dat geldt ook voor gezond en lekker eten.

Sinds een jaar zijn we echt op het eten aan het letten en een stuk gevarieerder en gezonder gaan eten. Zo kwamen wij ook in aanraking met FitChef Family. FitChef Family is het derde kookboek in de Fitchef reeks en staat vol met recepten en tips waar je met het hele gezin van kunt gaan genieten.

Maar is het boek ook de moeite waard voor jullie thuis? Wil je het antwoord weten bekijk dan direct deze recensie van het boek.


Wat is FitChef Family?

FitChef Family is een fysiek receptenboek geschreven voor ouders met (jonge) kinderen. Het is gericht op gezinnen die een gezonder eetpatroon willen hanteren in hun dagelijkse leven. Het receptenboek bevat ruim 90 gezonde en vooral ook lekkere en aantrekkelijke maaltijden. Die snel te bereiden zijn en waar ook de kinderen goed aan mee kunnen helpen.

Het niet is niet alleen een receptenboek met recepten voor kinderen en ouders, maar het geeft ook veel extra informatie. Het boek is gericht op gezinnen en op de tijd dat alles snel moet. Het boek heeft ook speciale gerechten voor als je weinig tijd hebt. Maar ook voor speciale gelegenheden of als je uitgebreid wil koken is het boek geschikt.

Doordat de kinderen makkelijk kunnen helpen met de bereiding van de gerechten leren ze spelenderwijs koken en omgaan met gezonde voeding.

Als je het boek uitpakt valt je meteen op dat er veel aandacht aan het design is besteed. Het is erg toegankelijk en wordt daardoor ook sneller gepakt ook door de kinderen.


Waar bestaat het FitChef Family receptenboek uit?

Nu je weet dat het om een fysiek boek gaat en niet om een e-book en dat het gericht is op het gezond eten met het hele gezin ben je vast ook benieuwd na de inhoud van het boek.

Naast dat het boek gevuld is met vele gezonde gerechten voor het gezin, geef het boek ook veel informatie en adviezen over gezonde voeding en waarom dit zo belangrijk is. Dit maakt het kookboek anders dan de standaard kookboeken.

Het boek heeft 11 hoofdstukken die voor elk moment van de dag wel iets lekkers kan bieden.

Naast de hoofstukken is er ook een inleiding. In de inleiding wordt je verteld waar je op moet letten als je gaat koken voor kinderen. Er worden diverse tips gegeven denk hierbij aan milde smaken, kleurrijke maaltijden, samen koken en proeven etc.

De 11 hoofdstukken van het boek vind je in de opsommingen, onder de opsomming worden ze toegelicht.

 1. Als er echt weinig tijd is om te koken
 2. Als er meer ruimte is voor koken
 3. Als er iemand gaat sporten
 4. Gezellig weekend koken
 5. TV dinner
 6. Ontbijt
 7. Meeneemlunch
 8. Snacks om mee te nemen
 9. Familie over de vloer
 10. Kids in de keuken
 11. Basisrecepten

Als er weinig tijd is om te koken

Na de inleiding begint het boek met een aantal recepten waarvan de bereidingstijd niet zo lang is. Deze gerechten kun je eenvoudig binnen een half uurtje op tafel zetten.

Als er meer ruimte is voor koken

Deze gerechten hebben iets meer tijd nodig dan de snelle recepten. Leuke en gezonde recepten als je van het koken houd of net iets meer tijd hebt.

Als er iemand gaat sporten

De titel van het hoofdstuk is als iemand gaat sporten, je denkt meteen aan licht verteerbaar eten. De gerechten zijn meer op basis dat je deze makkelijk in porties kan verdelen en ze op een later tijdstip kunt eten. Uiteraard kun je deze gerechten ook gebruiken als iemand later thuis komt van het werk.

Gezellig weekend koken

Het hoofdstuk gezellig weekend koken biedt een aantal recepten die ideaal zijn om in het weekend te maken, dan is iets extra lekkers wel op zijn plaats.

TV dinner

Bij TV dinner recepten, worden recepten bedoeld die gemakkelijk voor de televisie op je schoot gegeten kunnen worden. Uiteraard ook tijdens andere activiteiten of in het weekend.

Ontbijt

Ontbijt vind ik geen goede titel voor dit hoofdstuk, de gerechten zijn ook perfect voor de lunch. Een keer wat anders dan een boterham met kaas of hagelslag.

Meeneemlunch

De naam zegt het al lekkere gezonde gerechten die je eenvoudig mee kunt nemen. De gerechten zijn een leuke afwisseling en goed te bewaren in je broodtrommel.

Snacks om mee te nemen

Dit hoofdstuk is te vergelijken met het hoofdstuk meeneemlunch. Wel zijn de recepten meer geschikt als snack in plaats van een maaltijd

Familie over de vloer

Uiteraard kun je de gerechten koken die in het boek staan als je bezoek krijgt. Maar als je er echt iets speciaals van wil maken kun je de recepteren gebruiken voor de snacks. Het gaat om zowel zoete als hartige snacks.

Kids in de keuken

De recepten in Kids in de keuken zijn ervoor gemaakt om samen met je kinderen te maken. Leerzaam en ook nog eens een leuke activiteit.

Basis recepten

In het laatste hoofdstuk staan diverse basisrecepten. Zo wordt er verteld in het boek hoe je in een handomdraai tomatenketchup, pindasaus en andere recepten op een gezonde wijze kunt maken.


Wie is de ontwikkelaar?

Tegenwoordig hechten steeds meer mensen het belang aan wie het product of boek heeft gemaakt. De maker Mark van Oosterwijk heeft de FitChef producten ontwikkeld, waaronder Fitchef Family.

Mark van Oosterwijk is online voedingscoach en auteur. Mark is terecht gekomen in de wereld van fitness en gezonde voeding, dit kwam mede door zijn overgewicht. Sinds enkele jaren ondersteund hij nu ook anderen met zijn ervaring en kennis.

Fit Chef 1 + 2 is ruim 50.000 verkocht, dus FitChef Family is een logisch vervolg. Goed eten is in alle drie boeken de rode draad die steeds terug komt.

Naast de boeken en de online coaching is Mark en zijn team erg sterk in Weekmenu’s een leuk en interessant concept.


De review van FitChef Family

Nu je weet wat FitChef Family inhoud, wie de maker is en wat je kunt verwachten is het tijd voor mijn mening en de mening van andere gebruikers. Ik begin met mijn eigen recensie.

Veel online product worden aangeboden als e-book, ik vind dit persoonlijk altijd minder prettig, vooral als het om kookboeken gaat. Dit kookboek is voor het hele gezin en daarom des te beter dat het een fysiek boek is. Het ziet er uitnodigend uit en kinderen zullen ook zeker het boek pakken en wat lekkers uit gaan zoeken. Het boek is van een mooie kwaliteit en helemaal van deze tijd. Wat erg handig is dat de hoofdstukken aan de zijkant van het boek staan dit is erg overzichtelijk.

De recepten zien er niet alleen heel smakelijk uit, maar zijn ook nog eens erg lekker en in de meeste gevallen zeer eenvoudig te maken. De recepten zijn duidelijk omschreven. Zowel welke producten het gerecht bevat, de bereidingswijze als ook de macro’s zijn uitgeschreven. Hier zie je hoeveel eiwitten, vezels, calorieën, koolhydraten en vetten het gerecht bevat. Bij veel recepten staan ook nog tips om een draai aan het gerecht te geven.

Hoewel de recepten voor iedere leeftijd geschikt zijn, richt het boek zich voornamelijk op gezinnen met jonge kinderen. De gerechten zijn erg gezond met veel voedingstoffen en niet onbelangrijk voor de kinderen ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit. Daarnaast helpt het boek je ook met verschillende tips en advies om je kinderen gezond aan het eten te krijgen.

Dit boek is een echte aanrader mede door de grote diversiteit, kindvriendelijkheid en eenvoudige recepten qua ingrediënten en ook nog eens erg gezond. De ingrediënten zijn te verkrijgen in de supermarkt en in de meeste gevallen ook nog eens erg betaalbaar of goed te vervangen voor goedkopere ingrediënten. De adviezen en extra informatie maken het extra interessant en daarom is het boek ook eenvoudig vaker te gebruiken.

Hoewel het echt een goede aankoop is en ook leuk is om cadeau te geven heeft het boek ook wel een paar nadelen. Het boek is niet geschikt voor veganisten. De meeste recepten zitten boordevol met groenten, maar er zit ook elke keer vis, vlees, zuivel of eieren in de gerechten. Vegetariërs kunnen de recepten in een groot aantal gevallen nog wel naar wens aanpassen, voor de veganist is dat niet mogelijk. Voor de vegetariërs zou het wel kunnen maar is het niet optimaal.

Het boek zit wel vol met gezonde gerechten maar richt zich niet op het afvallen. Wil je echt afvallen met het gezin is dit boek niet het meeste geschikte boek. Met deze gezonde gerechten voorkom je wel overgewicht maar je valt er niet met het hele gezin vanaf.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *