| |

De top 10 van de leukste Bijbelse stripboeken 2023

In stripboeken wordt vaak gevechten gehouden of gaat het over buitenaardse wezens en veel fantasy. Gelukkig zijn er ook vele stripboeken met verhalen, waaronder Bijbelse stripboeken. Voor deze pagina heb ik de 10 beste en leukste Bijbelse stripboeken voor je op een rij gezet.

De Bijbelse stripboeken oftewel de christelijke stripboeken worden uitgebreid beschreven. Naast een boekomschrijving vind je hier ook een link van Bol.com. De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Jezus Messias

Jezus Messias stripboek. De man die de wereld verandert. Dit stripboek is een verslag van het leven van Jezus. Een tijdloos verhaal, getekend in een tijdloze stijl, en over de hele wereld gelezen.

Jezus Messias stripboek. De man die de wereld verandert. Het meest vertelde verhaal. Dit stripboek is een verslag van het leven van Jezus. Het is een tijdloos verhaal, getekend in een tijdloze stijl, dat over de hele wereld wordt gelezen. ‘Jezus Messias’ werd al in meer dan 99 talen uitgebracht, in een oplage van minstens 1,4 miljoen exemplaren. Het levensverhaal van Jezus uit de Bijbel is het meest vertelde verhaal aller tijden. Waarom grijpt het mensen aan?

Jezus heeft gezegd: “Heb je vijanden lief.” Dat heeft hij zelf waargemaakt. Hij was onschuldig. Toch werd hij veroordeeld aan een kruis. Maar hij stond op uit de dood. Zijn kracht heeft hij beloofd aan iedereen die in hem gelooft. Het is de kracht van de liefde die zelfs de dood overwint.


Bijbel in strip

De succesvolle Bijbel in strip is terug! Jeff Anderson en Mike Maddox hebben de verhalen uit de Bijbel meesterlijk weergegeven. Met respect voor de bijbelse geschiedenis en een subtiel gevoel voor humor komen de eeuwenoude verhalen tot leven voor jongeren van nu. Leuk voor mensen die misschien niet direct zelf de Bijbel lezen, maar wel geïnteresseerd zijn in de verhalen.

De Bijbel in strip laat de verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament zien als een lopende geschiedenis. De professionele uitstraling van de tekeningen en de eigentijdse vertaling maken dit product tot een succes. Zeer goed te gebruiken in kinder- en jeugdwerk, op basisscholen en natuurlijk in het gezin. Aanrader als afscheidsgeschenk voor basisscholen.


Manga Messiah

Uit de grootste bestseller in de wereldgeschiedenis…
Komt het geweldigste verhaal ooit verteld…
Over de meest controversiële man die ooit geleefd heeft…
Gepresenteerd in de meest populaire stripvorm op aarde.
Durf jij Zijn verhaal te lezen…
Zelfs als het je hele leven kan veranderen?
Gebaseerd op de oude boeken


Het evangelie van Matteus

Het evangelie volgens Matteüs is een van de vier evangelies van het Nieuwe Testament, en beschrijft het leven van Jezus van Nazareth, de Messias. Het verhaal volgt chronologisch de sleutelmomenten: geboorte, doop, ­wonderen, preken, kruisiging, wederopstanding en ten-hemel-opneming. De Bijbel is een literair monument, een steunpilaar van onze beschaving en het heilige boek voor Joden en Christenen.

Deze uitgaven zijn goedgekeurd door het Nederlands Bijbelgenootschap.


Superheldenbijbel

In de Superheldenbijbel worden de epische verhalen uit de Bijbel herteld aan de hand van krachtige comic book-illustraties.

De mannen en vrouwen uit de Bijbel waren niet perfect, maar gewoon waren ze ook niet. Hun geloof gaf hen kracht. Kracht om te leiden, om te redden, om het kwade te bestrijden – maar toch werden sommigen door het kwaad verleid. Nog meer kracht was nodig: een ultieme held, een verlosser.


Tel je zegeningen!

Christenen hebben door de jaren heen nogal eigenaardige opvattingen en opmerkelijke gewoonten ontwikkeld. Maar waarom geloof je eigenlijk wat je gelooft? En waarom doe je wat je doet? De cartoons in dit boekje zijn bedoeld om je aan het denken te zetten – niet om je te overtuigen van de juistheid van een bepaald standpunt – en als er ook nog eens wat te lachen valt is dat mooi meegenomen.

Je kan dit boekje heel goed cadeau doen bij belijdenis, doop, huwelijk – eigenlijk kan je dit boekje altijd en iedereen cadeau doen. Maar je kan het natuurlijk ook voor jezelf kopen.

Christenen hebben door de jaren heen nogal eigenaardige opvattingen en opmerkelijke gewoonten ontwikkeld. Maar waarom geloof je eigenlijk wat je gelooft? En waarom doe je wat je doet? De cartoons in dit boekje zijn bedoeld om je aan het denken te zetten – niet om je te overtuigen van de juistheid van een bepaald standpunt – en als er ook nog eens wat te lachen valt is dat mooi meegenomen.Je kan dit boekje heel goed cadeau doen bij belijdenis, doop, huwelijk – eigenlijk kan je dit boekje altijd en iedereen cadeau doen. Maar je kan het natuurlijk ook voor jezelf kopen.

Het verhaal van Jezus

In eenvoudige taal wordt het verhaal van Jezus verteld. Waarom Hij kwam, wat Hij deed en zei, hoe Hij leefde. Dat Hij moest komen en Zijn leven gaf om zonden te vergeven en mensen vrij te maken.

Ben je benieuwd naar wat Jezus zei en deed? Of wil je graag ontdekken wie Hij was en waarom Hij naar de aarde kwam? Dan moet je dit stripverhaal over het leven van Jezus zeker lezen! In dit boek ga je ontdekken wat voor plannen God voor alle mensen heeft. En je gaat ontdekken dat God ontzettend veel van zijn kinderen houdt!


Ik Kwam Jezus Tegen – Geen Keus

Hebben of krijgen (Luc. 12:13-21); Geen keus (Luc. 16:19-31); Vuilnisbakkenras (Luc. 10:25-37).


Religie in beeld

Na het succes van Filosofie in beeld komt Margreet de Heer met een nieuw stripboek. Onderwerp is deze keer het fenomeen religie.

Stripmaakster Margreet de Heer brengt vanuit haar achtergrond als domineesdochter en theologe de vijf grote wereldreligies en de eigentijdse spiritualiteit in beeld en onderzoekt waarom religie toch zo’n gevoelig onderwerp is.
Dit kleurrijke stripboek is voor gelovigen en ongelovigen en alles wat daartussenin zit. Het biedt vanuit verschillende perspectieven een frisse kijk op wat religie inhoudt, wat de achtergronden zijn van de vijf wereldreligies en hoe geloof een factor is die ons zou moeten verbinden, in plaats van uit elkaar drijven


Het stripboek van de Bijbel

In Het stripboek van de Bijbel van Toni Matas komen bekende verhalen uit het Oude en het Nieuwe Testament (van schepping tot Hemelvaart) op speelse wijze aan bod. De prachtige illustraties zijn kleurrijk en gedetailleerd, waardoor telkens iets nieuws te ontdekken valt. Achterin is een lijstje opgenomen met verwijzingen naar de Bijbelgedeelten.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *