|

De top 5 van de beste boeken over Biljarten (2023)

Vele zien biljarten als een kroegspel, maar biljarten is ook een serieuze sport met wereldkampioenschappen. Op Eurosport heb ik vele biljart partijen gevoeld, een prachtige sport om te zien, wat een speler wel niet allemaal kan met een keu en 3 ballen.

Om beter te worden met biljarten is oefenen heel belangrijk, maar er komt ook meer bij kijken. De boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina ga je ook veel meer vertellen over het biljarten, vele oefeningen, technieken en de geschiedenis. De boeken zijn ook heel divers daarom heb ik ze ook uitgebreid beschreven.

Naast een boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft nog extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

SportSport

Basisboek Biljarten

Er zijn 55.000 geregistreerde biljarters waarvan 30.000 mensen lid zijn van de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond). Biljarten bestaat in 2011 honderd jaar Basisboek Biljarten is zeer geschikt voor beginnende biljarters. Zij leren techniek, inzicht en een zuivere afstoot. Daarnaast lezen ze over materiaal, biljarthistorie en een aantal basisregels voor de technische uitvoering. De focus ligt op eenvoudige spelsituaties met duidelijke tekeningen ter illustratie.


En oefeningen om biljart vaardigheden te verbeteren

Deze training boek heeft honderden verschillende soorten oefeningen. Begin met eenvoudige opstelling en dan langzaam te verplaatsen naar de moeilijke shots. Dit zal het verbeteren van uw vaardigheden. Week tot week, van maand tot maand, zal uw vaardigheden en kennis te verbeteren. Hoe meer je oefent, hoe sneller je zal een expert biljart speler te worden.


Al wat ik weet over driebanden

Eddy Merckx is een wereldauthoriteit op gebied van drieband biljart. Hij werd 2x wereldkampioen, is wereldrekordhouder van de kortste match naar 50 punten (in 6 beurten!) en behaalde ettelijke Belgische, Europese titels en 4 maal de titel wereldkampioen landenteams met Frederic Caudron. Hij won ook 11 World Cups en talloze tornooien in Europa, Azie en Amerika. Hij wil in dit boek AL zijn kennis over drieband delen met de lezers zodat ze van dit boek kunnen genieten en hun eigen niveau van het prachtige driebandspel zouden kunnen verbeteren. Een prachtig hardcover boek van 270 pagina’s met meer dan 200 illustraties in vier kleuren.


Biljartboek Raymond Ceulemans

Raymond Ceulemans is een absoluut biljartfenomeen. Deze Belgische grootmeester verbetert zich, in zijn specialiteit driebanden, nog keer op keer. Meermalen werd hij Europees en wereldkampioen en in de afgelopen jaren scoorde hij zijn hoogste moyenne en de hoogste serie ooit. In feite keek niemand echt vreemd op toen Ceulemans in oktober 2001 na zestien jaar weer WERELDKAMPIOEN driebanden werd.

Maar het is een misverstand te denken dat Ceulemans alleen in het driebanden furore maakte. Ook in het kader en bandstoten veroverde hij internationale en wereldtitels. En bij is nog altijd regerend wereldkampioen libre, een titel waar echter sinds 1969 niet meer om wordt gebiljart. Zijn droom is ooit met zijn zonen Kurt en Koen en kleinzoon Peter in een echt driebanden-team te spelen.

Raymond Ceulemans vertelde zijn memoires aan WIM KLEINE, sportjournalist en biljartspecialist bij het Noordhollands Dagblad, die er meer dan alleen een opsomming van titels en prestaties van wist te maken. Het boek heeft een voorwoord van Studio Sport-commentator Ben de Graaf.


100 jaar biljarten

Een eeuw georganiseerd biljarten met de Koninklijke Nederlandse Biljartbond geeft de extreme veranderingen aan, die het biljartspel en de organisatie heeft ondergaan. Van puur amateurisme tot professionalisme, alsmede alle innovaties die er in die periode tot stand zijn gebracht.


SportSport

Vergelijkbare berichten