|

De top 10 van de beste boeken over netwerken 2024

Een goed netwerk aan contacten wordt wel eens onderschat maar kan van onschatbare waarde zijn. Netwerken is het offline en online leggen en onderhouden van contacten die je verder kunnen helpen in je werk, je carrière en je privéleven. Een netwerk opbouwen is heel belangrijk, hier kun je op terug vallen indien het nodig is.

Het belang van een goed netwerk wordt in de boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina ook uitvoerig uitgelegd. Andere boeken vertellen je juist hoe jij het beste kan netwerken en waar je op moet letten.

De boeken in de top 10 hebben allemaal iets toe te voegen als het gaat om netwerken en zijn ook heel divers. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het boek netwerken, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Netwerken: de fijne kneepjes

Tips, trucs en peptalks die ervoor zorgen dat netwerken eindelijk wél iets oplevert.

Bo van Houwelingen en Caroline van Keeken bezochten voor ‘Netwerken: de fijne kneepjes’ elke dag een bijeenkomst in netwerkend Nederland. Sommige mensen hebben er talent voor, charmant lachend visitekaartjes lospeuteren, de juiste persoon precies joviaal genoeg op de schouders slaan. Helaas is dat niet iedereen gegeven – en toch moeten we allemaal wel eens netwerken. Om handige contacten te leggen en zo die leuke klus of baan binnen te slepen. Ze hielden de experts nauwlettend in de gaten en leerden van hen de fijne kneepjes. Ook wendden ze zich tot de wetenschap. Met de tips, trucs en peptalks uit deze gids zorg je ervoor dat netwerken eindelijk wél iets oplevert.


De NetwerkBijbel

Het is niet wie JIJ kent, maar wie JOU kent!

Netwerken is essentieel als je succesvol zaken wilt doen. Maar ook als je een (nieuwe) baan wilt hebben, snel iets wilt regelen of een goede kamer voor je studerende kinderen wilt scoren is een goed netwerk goud waard.

De ontwikkeling van social media als LinkedIn, Facebook, Plaxo, WordPress of Twitter heeft netwerken een nog grotere impact gegeven.

Maar wat is nu eigenlijk effectief netwerken?
Hoe bouw je een netwerk op dat je succes brengt?
Hoe maak je efficiënt gebruik van zowel het ouderwetse netwerken als de nieuwe mogelijkheden?

De NetwerkBijbel geeft je alle handvatten om je vaardigheden te ontwikkelen en beter te netwerken. Dankzij de unieke NetworkWiser® maak je in een mum van tijd je Personal Network Plan.


Netwerken met succes

Of u nu op zoek bent naar uw droombaan, uw eigen bedrijf wilt beginnen of dat u simpelweg nieuwe mensen wilt leren kennen, dit boek leert u hoe u dankzij netwerken uw kansen op alle vlakken kunt vergroten. Netwerken is iets wat iedereen kan leren met de juiste tips en technieken. In dit boek delen professionals hun ervaring met u zodat u zelfverzekerd en effectief aan het netwerken kunt slaan.

 • Ontwikkel de visie en motivatie van een briljante netwerker
 • Leer de kunst van het converseren
 • Bouw met succes een netwerk op en houd het in stand

Het Netwerk boek

Boek Het Netwerk Boek geschreven door Rob Tol uitgegeven door Vandorp Uitgevers Toegepaste communicatiekunde. Een boek wat de vele mogelijkheden van het netwerken weergeeft een goede aanwinst als jij wil scoren op het gebied van netwerken.


Slim en simpel netwerken

Je moet dan wel weten wat je doel is en hoe je netwerken gaat inzetten. Met Slim en simpel netwerken kun je aan de slag met een helder doel en een goed plan. Dit boek helpt je om antwoord te vinden op vragen als: Wat wil ik bereiken? Wie kunnen mij daarbij helpen? Welke (online) hulpmiddelen ga ik wanneer inzetten? Hoeveel tijd en geld mag het kosten?

Wat zijn mijn kansen en valkuilen en hoe maak ik een concreet plan? Slim en simpel netwerken bevat praktische tips van succesvolle ondernemers en professionals die ieder hun eigen visie hebben op netwerken. Op www.simpelnetwerken.nl vind je allerlei praktische hulpmiddelen zoals checklisten en instructies voor het maken van een LinkedIn-profiel.

Over de auteurs

Marco Gerritsma is werkzaam als zelfstandig adviseur voor M2 Consult. Hij is (co-) auteur van zes managementboeken zoals Competent adviseren en Zo organiseer je een event! Jonas Rubrech is mede-oprichter van Consuming Knowledge en Stichting TARMAQ, waarmee hij bijzondere netwerkactiviteiten onderneemt. Eerder schreef hij de boeken Interpersoonlijke vaardigheden voor ICT’ers en Kwaliteit verbeteren in de zorg.


Je bent wie je kent

Netwerken is veel meer dan kaartjes verzamelen. Het is een levenskunst zo oud als de mensheid zelf. Wij zijn immers sociale dieren en om in de groep te overleven was het letterlijk van levensbelang om zowel te geven als te nemen.

Die essentiële levenskunst zijn we echter uit het oog verloren. Rendement voor het individu is belangrijker geworden dan profijt voor anderen in het netwerk. Deze houding leidt vaak tot teleurstelling want om succesvol te netwerken moet je durven delen. Dit boek laat zien hoe dat moet en hoe je duurzame win-win relaties opbouwt. De auteurs, zeer ervaren netwerkers, geven hun visie, praktische adviezen, tips en trucs. Voor dit boek ondervroegen zij een groot aantal professionals in verschillende bedrijfstakken. Ook bevat dit boek de uitkomsten van een NIVE onderzoek naar de effectiviteit van netwerken.

¿Je bent wie je kent was voor mij een absolute eye-opener. Ik ben van nature allesbehalve een netwerker, vind het gedoe en de noodzakelijke gespeelde interesse doorgaans niet in verhouding staan tot wat het oplevert, maar niemand blijkt te oud om te leren. Komt ook omdat dit boek prettig geschreven is met inspirerende gedachten als ¿hoe netwerken en levenskunst hand in hand kunnen gaan.¿ Ivo Niehe

¿Je bent wie je kent is een boek echt vanuit de praktijk. De schrijvers hebben het geschreven aan de hand van hun eigen netwerkervaringen en die van de mensen uit hun netwerken. Dat maakt het boek lekker leesbaar en herkenbaar. Het lijkt mij leerzaam en nuttig voor een ieder die netwerken niet van nature makkelijk afgaat!¿ Frits Huffnagel

Edouard van Arem is ondernemer, neerlandicus en schrijver. Hij publiceerde de fotoboeken 70 jaar Beatrix en Goud, Zilver, Brons. Gert van der Houwen is organisatiepsycholoog en bedrijfskundige, directeur van NIVE (Nederlandse Vereniging voor Managers) en Secretaris van de Koning Willem I Stichting. Mark van Oosten is directeur van de Kamer van Koophandel Westland. Rob Schippers is ondernemer, management- en marketingconsultant en maatschappelijk bestuurder. Met Iteke Weeda schreef hij De Yinfactor


Persoonlijk netwerken voor Dummies

Stel je open op, grijp je kansen en geef je loopbaan een oppepper! Zet je je beste beentje voor bij vergaderingen? Leg je contact met de juiste mensen op officiële gelegenheden? Deskundige donna Fisher laat je zien hoe leuk het is om langdurige, krachtige relaties op te bouwen. Van het op de juiste manier gebruiken van visitekaartjes tot je een weg netwerken naar een baan, deze vriendelijke gids is dé manier om succes te hebben op het persoonlijke en beroepsmatige vlak. Nu in handig pocketformaat!


Netwerken werkt

Herziene druk van de bestseller Netwerken werkt

Er komt een geheel herziene uitgave van deze succesformule. Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan. Een netwerk opbouwen, uitbreiden, onderhouden en effectief gebruiken is te leren. Met uitdagende stellingsnames en praktische oefeningen vind je het antwoord op vragen als:

 • Wat wil ik bereiken met netwerken?
 • Hoe schrijf ik een goed resumé?
 • Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?
 • Hoe onderhoud ik een netwerk?

Rob van Eeden is loopbaancoach en partner bij Netwerkpartners. Hij begeleidt al meer dan twintig jaar mensen bij het vinden van werk dat bij hen past. Els Nijssen is loopbaancoach bij Netwerkpartners. In al haar trajecten speelt netwerken een centrale rol, omdat zij de ervaring heeft dat deze vorm van communiceren veel oplevert voor de mensen die ze begeleidt.


Netwerken: zo eenvoudig is het (niet)

Netwerken = geven zonder te herinneren & ontvangen zonder te vergeten

Een netwerk is onbetaalbaar. Tenminste, als je het goed onderhoudt. Dat heeft weinig met winst en rendement te maken. Meer met hoe je omgaat met je relaties: met aandacht, zorg en respect.

Dat klinkt eenvoudig, maar waarom is het dan zo moeilijk? Daar gaat Rob van Eeden op in. Met de drie O´s van netwerken: Opbouwen, Onderhouden én Oogsten. Ook komen virtueel netwerken, borrelbabbelen, netwerkend een eigen bedrijf starten, en onzinverhalen over netwerken aan de orde. Zo leer je je netwerk optimaal inzetten: privé, op je werk en zakelijk.


50 do’s en 50 don’ts voor zakelijk netwerken

We leven in een netwerkmaatschappij, zowel online als offline. Niet iedereen vindt dit leuk, maar je kunt wel leren netwerken, zodat het leuker ?n doelgerichter wordt.

Je wilt immers:

 • -Geen tijd verspillen aan ondoelmatig netwerken;
 • Niet teveel acquisitie- of onderzoekskosten maken;
 • Potenti?le klanten effectiever benaderen;
 • Nieuwe zakelijke relaties aanboren;
 • Aanbevolen worden.

Dit boek geeft een overzicht van wat je wel of niet moet doen om succesvol te zijn op het gebied van zakelijk netwerken. De meeste do’s spreken voor zich en dienen als opfrisser, maar doe je ze ook? Je hoeft ze niet allemaal te doen om succesvol te zijn!
Soms moet je ook dingen niet doen.

Aan jou de keuze aan welke kant van het boek je begint …


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten