| |

De top 7 van de beste christelijke- / Bijbelse kookboeken 2023

In veel christelijke gezinnen speelt het geloof in een grote rol ook in het dagelijkse leven. Voor het eten wordt er vaak een momentje genomen. Maar ook het eten zelf en de bereiding kan een rol spelen. Want wist je dat er ook diverse christelijke en bijbelse kookboeken zijn?

Voor deze pagina heb ik een top 7 met beste en leukste christelijke en bijbelse kookboeken voor je samengesteld. De kookboeken worden uitgebreid beschreven en er is een link van Bol.com toegevoegd.

De link geeft veel extra informatie over het kookboek, en via de link kun je het kookboek eenvoudig en snel bestellen.

KokenKoken

Bijbels culinair

Herziene editie van ‘Bijbels Culinair’, het eerste kookboek van kookdominee Han Wilmink. Het bevat tien hoofdstukken die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel. Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten bevat elke hoofdstuk de recepten van een meer-gangenmenu of buffet. Het bereiden van de gerechten is op een heldere en humoristische wijze beschreven. Alsof Han Wilmink op pollepelafstand toekijkt.


Bakken met de Bijbel

Samen met kinderen lekker koken en tegelijkertijd doorpraten over een bijbelverhaal: daarbij helpt Bakken met de Bijbel. Veel kinderen vinden het leuk om te koken of te bakken, en met deze eenvoudige recepten zal dat zeker lukken.

Het boek bevat 20 bijbelverhalen, om voor te lezen of te vertellen, met bijpassende recepten en vragen waar je samen over door kunt praten. De recepten zijn overzichtelijk uitgewerkt, met handige illustraties, zodat je kinderen veel zelf zullen kunnen doen. Een leuk cadeau om bijvoorbeeld rond Kerst aan kinderen te geven.

De combinatie van de bijbelverhalen en de recepten zijn verrassend: op deze manier kun je creatief met de Bijbel bezig zijn, en nieuwe aspecten van bekende verhalen ontdekken.

Wat kun je verwachten?

  • Glitterkoekjes met een belofte als illustratie bij Gods belofte aan Abraham
  • Fruitijsjes met verschillende lagen laten zien dat je je goed aan Gods regels moet houden
  • Pannenkoeken met vrolijke gezichtjes omdat God belooft dat er een Redder zal komen!
  • Broodwraps met tonijn bij het verhaal van Jezus die de mensen brood en vis geeft. Annemarie Pronk (Heel Holland Bakt) beveelt dit leuke boek van harte aan!

Proef en zie – een culinaire reis door de Bijbel

Proef en zie van Margaret Feinberg is een Bijbelstudieboek met voedsel in de hoofdrol. God is een ‘foodie’, als we Margaret Feinberg mogen geloven. En daar is ook alle bewijs voor. In deze Bijbelstudie ontdek je de rijkdom van wat je elke dag kunt kopen, bereiden en eten. Na dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar wat je in je mond stopt. De auteur neemt je mee op reis, op zoek naar de puurste en mooiste ingrediënten en hun Bijbelse betekenis. ‘Proef en zie’ staat bol van de verhalen en recepten. Het water loopt je in de mond – of maak je er wijn van?

Margaret Feinberg is bekend om haar aanstekelijke manier van vertellen over de Bijbel. Ook in dit boek word je onmiddellijk meegevoerd door haar levenslust en nieuwsgierigheid.


Koken met passie – 40 smakelijke recepten voor de vastentijd

In zijn kookboek ‘Koken met passie’ serveert kookdominee Han Wilmink 40 smakelijke gerechten die gemaakt en gegeten kunnen worden in de veertigdagentijd, de tijd voorafgaand aan het Paasfeest. Hij verwerkt Bijbelse thema’s in de recepten, zoals het visgerecht Talapia Galilea of de Sefardische soep. Ook maakt hij zoveel mogelijk gebruik van duurzaam geproduceerd voedsel. En Han zou Han niet zijn als we tussen de gerechten door geen verhalen zouden aantreffen over het vasten en andere gebruiken op weg naar Pasen.


De smaak van de Amish

Han Wilmink (Bijbels Culinair) duikt onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt, een kerkdienst en een bruiloft en `serveert de lezer de daarbij passende gerechten alsmede smakelijke variaties.


Eten met Franciscus

Eten met Franciscus’is het unieke boek van Roberto Alborghetti over Paus Franciscus’ bijzondere relatie met voedsel en eten. Na zijn studie Voedingsmiddelentechnologie is Jorge Bergoglio een ander pad ingeslagen, maar eten is voor hem nog steeds dé manier om relaties te bouwen, om herinneringen en cultuur over te dragen en om bewust met de schepping om te gaan.

‘Eten met Franciscus’ van Alborghetti is dan ook meer dan een verzameling van de favoriete recepten én specialiteiten van Paus Franciscus, het is ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie. Spiritualiteit, vriendschap en gastronomie komen samen in dit persoonlijke kookboek.


Eten met Jezus

Is er iemand die dorst heeft? Kom dan maar hier en drink, ook al hebt u geen geld! Kom hier en kies uit wat u wilt drinken, wijn of melk. Alles is gratis! Waarom zou u uw geld uitgeven aan voedsel, dat u geen kracht geeft? Waarom zou u betalen voor etenswaren, die niets waard zijn? Luister, dan zal ik vertellen waar u voedsel kunt krijgen dat goed is voor uw ziel! Dit is een boek voor mensen voor wie het christelijk geloof geen zondagse aangelegenheid alleen is, maar ook een levensstijl voor de gehele week.

Voeding speelt een grote rol in het dagelijks leven van elk mens. De auteur verbindt dit gegeven op een verfrissende wijze met het christelijk geloof. Daarbij neemt zij de lezer mee op een reis door de Bijbel en beschrijft de belangrijkste gebeurtenissen en voorschriften die met voeding te maken hebben.

Vervolgens past zij de gevonden principes toe op het leven in de 21ste eeuw:

  • Waarom geeft God voedselwetten?
  • Wat is er mis met varkensvlees en mosselen?
  • Is met de start van het nieuwe verbond hun zeggingskracht voorbij?
  • Moeten christenen vegetarisch eten?
  • En hoe zit het met vasten?

Al dit soort vragen komen in dit boek aan de orde en krijgen een verrassende toelichting en onderbouwing.


KokenKoken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *