De top 7 van beste boeken over wiet (cannabis) 2024

Stap in de rookwolken van de literatuur, waar de geur van cannabis vermengt met de kracht van woorden. Op deze pagina vind je de beste boeken over wiet en blowen.

Wiet ook wel bekend als cannabis is een plant die bekend staat om zijn psychoactieve eigenschappen, voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van cannabinoïden, waarvan delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) de bekendste is. Mensen consumeren cannabis op verschillende manieren, waaronder roken, verdampen, eten van edibles of het gebruik van oliën.

De boeken op deze pagina gaan over wiet zelf maar ook de gevaren, het roken en de verslaving ervan. Om je een goed beeld te geven van de boeken, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Groene vingers

De Bierummer wiettelers runden jarenlang hun kwekerij als een bonafide bedrijf. Over hun inkomsten droegen zij belasting af en de hoge energierekening werd netjes betaald. Toen het OM hun zaak aan de rechter voorlegde, oordeelde deze dat hun aanpak paste in het Nederlandse gedoogbeleid en legde de kwekers geen straf op.

De uitspraak bracht de paradoxen van het Nederlandse gedoogbeleid pijnlijk aan het licht. Want hoe kan het dat bijna zeshonderd coffeeshops wiet verkopen, terwijl de politie ondertussen jacht maakt op iedereen die zich bezighoudt met de productie ervan?

GROENE VINGERS is niet alleen een spannende reconstructie van een spraakmakende zaak, maar ook een bijdrage aan het debat over de legalisering van de hennepteelt.

Neerlandica Marrika van Beilen woonde en werkte zes jaar in de Verenigde Staten. Toen zij terugkeerde naar Nederland bleek haar huis, dat ze via een makelaar had verhuurd, in gebruik te zijn als een wietplantage. Deze ervaring zette haar aan tot het schrijven van dit boek.


Hasj En Wiet Wat Je Moet Weten Over

In HASJ EN WEED wordt uitgelegd wat cannabis is en wat de effecten zijn. Gekeken wordt onder andere naar de schade die het gebruiken van de drug kan aanrichten aan de individuele gebruiker, hun vrienden, familie en aan de samenleving in het algemeen. Ook wordt de oorsprong van cannabis-gebruik belicht, en wat de wet zegt over de drug.


Wiet = verdriet

Als een zelfstandig ondernemer door een faillissement van een klant voor tonnen het schip in gaat, komt hij per toeval in aanraking met het Groene Goud. Hij besluit om zichzelf uit het moeras te trekken door met grootschalige hennepteelt aan de slag te gaan. Hij wil op die manier zijn schulden afbetalen en zijn schuldeisers van zich afschudden. Jarenlang weet hij zich staande te houden, totdat Justitie meer dan 10 jaar later zijn goudmijn oprolt.

De schimmige wereld achter de wiethandel wordt helder beschreven. Alle verhalen berusten op waarheid, maar de namen zijn gefingeerd. Onder het speudoniem Mr. Silver Haze vertelt hij boeiend en met de nodige humor zijn belevenissen. Hij houdt zijn identiteit geheim. Na het lezen van dit interessante verhaal zal de lezer begrijpen waarom.


Stoppen met wiet roken

Welkom bij “Stoppen met wiet roken: Een gids voor een gezonder leven”. Als je dit boek hebt gekozen, betekent dit dat je overweegt om te stoppen met wiet roken of misschien al hebt besloten om te stoppen.

Gefeliciteerd met deze belangrijke stap in je leven! Veel mensen beginnen met het roken van wiet om verschillende redenen, zoals het verminderen van stress of het verbeteren van hun humeur. Maar na verloop van tijd kan wiet roken leiden tot verslaving en tal van fysieke en mentale gezondheidsproblemen.

In dit boek leer je alles wat je moet weten over het stoppen met wiet roken, van de voordelen van stoppen tot de afkickverschijnselen en hoe je terugval voorkomt. Je krijgt ook handige tips en trucs die je kunnen helpen bij het stopproces en het creëren van een gezondere levensstijl. Dit boek is bedoeld om je te ondersteunen en te inspireren tijdens je reis om te stoppen met wiet roken. Of je nu een beginner bent of al eerder hebt geprobeerd te stoppen, dit boek biedt waardevolle informatie en praktische tools om je te helpen slagen.


Stoppen met blowen

De mythen, de gevaren en je laatste joint

De nederwiet die wij in de jaren tachtig bezongen was een relatief onschuldig plantje. Het spul van nu is tienmaal sterker, en ik zou dat nooit aanraden, laat staan roken. Henny Vrienten

Iedereen kent wel iemand die niet kan stoppen met blowen, drinken, gokken of snuiven. Misschien ben je zelf een van de honderdduizenden roesverslaafden in Nederland. In dat geval bevat de methode die in dit boek wordt uitgelegd gebaseerd op de ervaringen van ex-verslaafden slecht en goed nieuws voor je. Het slechte nieuws is dat een verslaving beëindigen een van de moeilijkste en meest ingrijpende beslissingen van je leven is. Het goede nieuws is dat het mogelijk én de moeite waard is om de tien stappen te zetten die in dit boek beschreven worden. Deze stappen helpen je om voor eens en altijd een punt te zetten achter je verslaving.

Stoppen met blowen geeft een stem aan de vele duizenden cannabisverslaafden in Nederland. Zij hebben genoeg van beleidsbepalende drugswetenschappers die stellen dat cannabisgebruik niet verslavend is. Dit boek beschrijft hoe de mythen over de onschuldige en geestverruimende joint het heldere denken lange tijd in de weg hebben gestaan. Stoppen met blowen vraagt daarom ook de samenleving om te stoppen. Laten we stoppen elkaar voor de gek te houden. Want zolang de samenleving zegt het is maar een jointje is het makkelijk voor scholieren om hun eerste op te steken. En is het des te moeilijker voor verslaafden om hun laatste te doven.

Hét boek om van je verslaving af te komen Onmisbare lectuur in het debat over het gedoogbeleid


Helende hennep

HELENDE HENNEP, het ideale volksmedicijn, full colour, patienten ervaringen met wietolie en hoe het zelf te maken.
De geschiedenis van het verbod; mediwietolie maken en gebruiken; hennep voor de toekomst.


De geheime kracht van CBD

CBD-olie: iedereen lijkt het er ineens over te hebben. Het zou een wondermiddel zijn dat vele ziekten kan genezen. Maar wat wordt er nu precies bedoeld met CBD, hoe werkt het in je lichaam en hoe moet je het gebruiken? En niet onbelangrijk: is het veilig? Vanuit haar eigen ervaring is Dyveke Kok onderzoek gaan doen naar de ‘geheime’ kracht van CBD. Geheim, want ook al is dit middel in ons land beschikbaar als voedingssupplement, over de werking en effecten op je gezondheid mag zo goed als niets worden gezegd. Haar inmiddels professionele kennis heeft zij verwerkt in een betrouwbare en toegankelijke gids die je begeleidt bij het leren kennen en gebruiken van de wonderlijke werking van de cannabisplant. Dit boek geeft inzicht in vrijwel alles wat er over CBD bekend is: de stof zelf, de wetgeving, de therapeutische werking, de varianten en het gebruik.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten