|

De top 6 van de leukste boeken over hobbits 2024

Hobbits zijn een fictief ras van kleine mensachtige wezens gemaakt door J.R.R. Tolkien. Ze staan ​​bekend om hun kleine gestalte, sommige bereiken een lengte van slechts 60 tot 120 cm. Tolkien bedacht drie soorten hobbits, elk met verschillende fysieke kenmerken en temperamenten: Harfoots, Fallohides en Stoors.

Ondanks hun kleine formaat bezitten hobbits grote kracht en behendigheid, waardoor ze uitstekende jagers en boeren zijn. Ze hebben grote, harige voeten die gewend zijn om door hun omgeving te navigeren en zijn goed aangepast aan het leven in hun ondergrondse huizen. Hobbits staan ​​bekend om hun lange levensduur, waarbij de gemiddelde hobbit wel 100 jaar oud wordt.

De 6 leukste boeken over de Hobbits heb ik voor deze pagina voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken over hobbits, heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek waaronder de waardering en de recensies van de lezers.

BoekenBoeken

De Hobbit compendium

Tolkiens meesterwerk wordt op briljante wijze uitgelegd door Tolkien-kenner David Day Alle raadsels, verborgen betekenissen, vernuftige woordspelingen en mytische associaties worden onthuld Met de prachtige en originele illustraties van de Nederlandse illustrator Lidia Postma


De hobbit

Het meesterwerk van J.R.R. Tolkien, al ruim tachtig jaar een bestseller

Dit is het verhaal van een Balings die wél een avontuur beleefde en tegen wil en dank volkomen onverwachte dingen deed en zei. Hij mag dan misschien het respect van zijn buren verloren hebben, maar – welnu, je zult zien of hij er uiteindelijk beter van werd.

Bilbo Balings is een hobbit die geniet van zijn comfortabele, ambitieloze leven. Hij moet er niet aan denken om een reis te ondernemen die verder gaat dan de voorraadkamer van zijn hobbithol onder De Heuvel. Maar zijn geluk wordt verstoord als de tovenaar Gandalf met dertien dwergen op zijn stoep staat om hem mee te nemen op een ongewis avontuur. Ze zijn uit op de schat van Smaug de Verschrikkelijke, een immense en hoogst gevaarlijke draak. Maar ze zijn niet de enigen…

De hobbit in de pers

‘Een ongekend meesterwerk.’ The Times

‘Het eerste boek van de vader aller fantasy. De hobbit vormde de basis van het boek waaraan alle fantasyschrijvers schatplichtig zijn. Zoiets verdient respect én een prachtige uitgave.’ Hebban.nl


De Hobbit Fotogids

Beleef opnieuw het verhaal van The Hobbit: An Unexpected Journey in dit fantastische boek vol foto s. Zullen Bilbo Balings en het dwergengezelschap al vechtend tegen aardmannen, wargs en andere machten van het kwaad de kracht opbrengen om het verloren koninkrijk van Erebor te heroveren?Met deze hervertelling van de film komt Midden-aarde op wonderbaarlijke wijze tot leven, zodat ook jij het kunt bezoeken.


De hobbit filmboek

Betreed de wereld van Bilbo Balings door middel van exclusieve interviews met Peter Jackson, Martin Freeman, IanMcKellen en alle andere hoofdrolspelers en filmmakers. Zij maken je deelgenoot van de geheimen van de film en vertellen hoe de magie van Midden-aarde op het witte doek is gebracht.

Dit onmisbare filmboek, rijk geïllustreerd met honderden foto”s van de acteurs, locaties, sets, wezens en kostuums is tot stand gekomen in samenwerking met de filmmakers die J.R.R. Tolkiens klassieke boek op adembenemende wijze een driedimensionaal leven hebben ingeblazen.”Ik zei steeds maar tegen mezelf: dit zou een geweldige film kunnen zijn. Het kwam natuurlijk geen moment bij me op dat ik die zou kunnen maken.” – Peter Jackson


Tolkien lexicon

De wereld van J.R.R. Tolkien is Midden-Aarde. Daar spelen In de ban van de Ring en De Hobbit zich af. Daar ligt de Gouw, waar Bilbo en Frodo Balings hun behaaglijke Hobbithol met goedgevulde voorraadkast verlaten om de tovenaar Gandalf in het avontuur volgen. Het epos over het bezit van die Ene Ring is overdonderend in beeld gebracht in de films van regisseur Peter Jackson, een groots eerbetoon aan Tolkiens unieke universum.

Een wereld die zo gedetailleerd is dat de lezer en de bioscoopbezoeker de volle omvang ervan nauwelijks overzien. J.E.A. Tyler verzamelde alle gegevens over personages, volken, landen en koninkrijken, veldslagen, monsters, talen, eten en drinken, bomen en planten. Het resultaat is dit omvangrijke handboek, de ‘Wie is wie’ en ‘Wat is wat’ van Midden-Aarde.


Lud-in-de-Mist – De inspiratiebron voor De hobbit nu voor het eerst in vertaling

Nathaniel Chanticleer is een respectabel man die ontdekt dat zijn zoon verboden vruchten heeft gegeten. Meester Chanticleer bestuurt het pseudomiddeleeuwse stadje Lud, waar de burgers zo nuchter en prozaïsch zijn dat ze wildheid en fantasie hebben uitgebannen.

Maar in het westen ligt Luds tegendeel; het verboden Feeënrijk, waaruit de vruchten zijn gesmokkeld die jongeren magisch aantrekken. Verslavend fruit, dat de verbeelding prikkelt en aanzet tot artistiek en bandeloos gedrag. Om zijn zoon te redden gooit Nathaniel zijn reputatie te grabbel.

Mirrlees’ thema is de plek van fantasie en verbeelding in het echte leven. Haar geestige en uiteindelijk tragische verhaal is allegorie, moordmysterie, psychologisch drama, generatieconflict en kritiek op de burgermoraal ineen. Bovenal is het een van de fraaiste bewerkingen van Britse fairy lore ooit geschreven


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten