|

De top 5 van de leukste boeken over Coca Cola 2024

Coca Cola is niet alleen een drankje maar ook een zeer sterk merk. Zowel het drankje als het merk is niet meer weg te denken. Waar je ook te wereld komt iedereen kent Coca Cola wel en ook bijna overal is dit drankje te drinken.

Zowel over de drank Coca Cola als over het merk en het bedrijf achter het drankje is veel geschreven. Voor deze pagina heb ik de 5 leukste boeken over Coca Cola voor je op een rij gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, waaronder de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het boek eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Het Coca-Cola kookboek

Het fascinerende verhaal over de beroemdste frisdrank van de wereld!
De inleiding van Coca-Cola kookboek vertelt de unieke ontstaansgeschiedenis van de frisdrank en van The Coca-Cola Company. Je vindt hier een prachtig overzicht van o.a. de flesjes, slogans en advertenties.

Tevens bevat dit boek meer dan 30 originele recepten van bekende en minder bekende gerechten met Coca-Cola of een Cola-variant als ingrediënt. Probeer bijvoorbeeld eens Franse uiensoep, bereid met Coke Zero®, een kipcurry bereid met Diet Coke® of een salade met geitenkaas, spek en Coca-Cola®-dressing .


Sprankelende Verhaal Van Coca Cola

Rijkelijk geïllustreerd met foto’s van authentieke affiches, kalenders en collector’s items. In 1886 zocht de Amerikaanse apotheker John Styth Pemberton naar een eenvoudig maar doeltreffend middeltje tegen hoofdpijn. Niemand had ooit kunnen denken dat het caramelkleurige goedje dat hij bij experimenten verkreeg, zou uitgroeien tot de bekendste en meest geliefde frisdrank aller tijden. In minder dan geen tijd raakte de aparte smaak en de verfrissende ervaring van Coca-Cola overal in de VS bekend, en met de komst van de Amerikaanse troepen tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het Coca-Colaflesje ook populair in Europa.

Vandaag de dag is Coca-Cola uitgegroeid tot een wereldbedrijf dat maar liefst 230 merken verspreidt in meer dan 200 landen. In Het sprankelende verhaal van Coca-Cola vertellen de auteurs Gyvel Young-Witzel en Michael Karl Witzel hoe een toevallige ontdekking uitgroeide tot een van de grootste iconen van onze moderne popcultuur. De strijd om de uiterst geheime formule, het verhaal van het Coca-Colaflesje met zijn typische rondingen, het succes van Coca Cola’s opvallende reclame of hoe het bedrijf de suikercrisis en de depressie van de jaren dertig kon overleven: dit boek geeft u een gedetailleerd inzicht in de geschiedenis van de populairste softdrink ter wereld.

Dit alles wordt kleurig geïllustreerd met talloze authentieke foto’s, reclameaffiches, collector’s items en de typische kalendermeisjes. Daarmee is dit boek een echte must, zowel voor de verwoede verzamelaar als voor iedere liefhebber van Coca-Cola.


Coca-Cola, het verboden onderzoek

Coca-Cola is overal: thuis, in het restaurant, op het werk, in de supermarkt, op de tv, in de film, in de kranten, op muren. Honderdtwintig jaar na de uitvinding wordt Coca-Cola 1 miljard keer per dag verkocht. 94% van de mensen in de wereld kent het logo, 7000 flesjes cola worden er per seconde gedronken in 200 landen. Naast water is Coca-Cola het meest gedronken drankje ter wereld.

William Reymond onthult een geheim gezicht van deze legende. Hij onderzocht ondanks de tegenwerking die hij ondervond de rol van Coca-Cola tijdens de Tweede Wereldoorlog en onthult het grote geheim van The Company.


Coca-Cola – een succesverhaal met design als rode draad

Van bij het ontstaan van Coca Cola is design van belangrijk en onderscheidend geweest. Aan de hand van flesjes, blikjes, affiches, reclame-campagnes, glazen, advertenties,…wordt 125 jaar design bij Coca Cola geïllustreerd.

Een tijdlijn met de 125-jarige geschiedenis van het merk, de evolutie van de vormgeving vervolledigen dit boek , enkele opmerkelijke reclamecampagnes en het verhaal van het
Spencer-script


Heerlijke recepten met Coca-Cola

Herontdek je favoriete merken met deze reeks stijlvolle kookboekjes! Elk van deze boekjes bevat verrassende en originele recepten met de kwaliteitsvolle producten van negen gerenommeerde merken:

Coca-Cola, Lotus, La vache qui rit, Panzani, Milka, Alpro, Delacre, Aoste en Flandria.
Het aanbod is lekker gevarieerd, en dus ideaal om te verzamelen. Kan jij niet weerstaan aan de heerlijk smeuïge chocolade van Milka, maar houdt je dochter toch vooral van een gezonder alternatief, zoals Alpro? Of lust je partner doodgraag de pikante worstjes van Aoste en ben jij vegetariër? In deze kookboekjes vind je voor elk wat wils!

Door de meest gewaagde smaakcombinaties met onder andere heerlijke kaas van La vache qui rit, groenten van bij ons van Flandria en authentieke koekjes van Delacre word jij een ware sterrenchef. Couscous met Lotus Speculaas, balletjes in Coca-Colasaus of een rode vruchtentaart met spaghetti van Panzani? Het kan allemaal!


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten