| |

De top 5 van de beste boeken over handlezen 2024

Handlezen wordt ook wel handlijnkunde genoemd. De oorsprong van handlezen is niet helemaal duidelijk, maar er wordt aangenomen dat het dateert uit het oude India en de hindoeïstische astrologie. Tot de 13e eeuw werd handlezen voornamelijk beoefend door wetenschappers in het Midden-Oosten; uiteindelijk verspreidde het zich echter naar China, Griekenland en Rome. Tegenwoordig wordt handlijnkunde nog steeds op grote schaal toegepast, waarbij het overal wordt gezien als een kans om de sterke en zwakke punten van een individu te identificeren.

Meer over het handlezen en hoe jij het zelf kan gaan toepassen lees je in de 5 prachtige boeken die ik voor deze pagina op een rij heb gezet. Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Standaardwerk universele handleeskunde

LEER DE FASCINERENDE GEHEIMEN VAN DE HAND KENNEN Handleeskunde behoort tot een van de oudste en meest verfijnde vormen van karakteranalyse. De handen zijn als een spiegel en openbaren een beeld van iemands karakter en talenten, niet alleen door de specifieke lijnen en patronen, maar ook door de kenmerkende vorm. Dat kan heel prettig zijn, maar ook confronterend.

Dit boek leert de lezer de handen te lezen als een dagboek van het eigen leven. Handen vertellen onder andere:

 • Wie je bent, hoe je denkt en hoe je voelt
 • Of je rustig, nerveus, open of gesloten bent
 • Hoe het leven verlopen is
 • Hoe je karakter en talenten zich ontwikkelen en hoe je je capaciteiten kunt ontdekken en aanwenden
 • Welke verborgen verlangens je hebt
 • Waar je beperkingen liggen en waarom bepaalde zaken gaan zoals ze gaan
 • Hoe je je bestemming kunt vervullen.

Het standaardwerk Universele Handleeskunde biedt ieder die geïnteresseerd is in deze materie een uitstekende opstap. Mensen die niet alleen geïnteresseerd maar ook ervaren zijn, zullen nooit eerder een boek gevonden hebben waarin alle kennis en vaardigheden zo helder en compleet beschreven zijn. Deze uitgave is door zijn toegankelijkheid en zijn volledigheid uniek in Nederland.


Je hebt het zelf in de hand

Melissa Kamstra legt in ‘Je hebt het zelf in de hand’ op praktische en toegankelijke wijze uit hoe je handleeskunde kunt inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes.

In het nuchtere handboek ‘Je hebt het zelf in de hand’ nodigt handcoach Melissa Kamstra (@dehandcoach op Instagram) je uit om meer van je persoonlijkheid te ontdekken in je eigen vingers en palmen.

Een lesje handleeskunde dus, maar niet een waarbij je de toekomst gaat voorspellen. Melissa laat op een grappige, interessante en toegankelijke manier zien wat jouw handen zeggen over je karakter. Door te kijken naar de lijnen in je hand en de kenmerken van je vingers, maak je als het ware een handleiding voor jezelf (vergelijkbaar met een SWOT-analyse).

Wat kan ik over mijn karakter leren van de hoofdlijn in mijn handpalm? Welke sterke eigenschappen heb ik volgens het huidpatroon op mijn vingertop? Je leert jezelf zo niet alleen beter kennen, maar je krijgt ook inzicht in hoe je die eigenschappen vervolgens beter benut. Zo komt datgene wat je echt wilt binnen handbereik!

Leg je vinger op:

 • je talenten en valkuilen;
 • je unieke vaardigheden;
 • jouw stappen om te groeien;
 • meer zelfvertrouwen.

*Ook leuk om te doen met familie of vrienden!


Waarzeggen door handlezen

Handlijnkunde of handlezen is een esoterische traditie die al duizenden jaren overal ter wereld wordt beoefend. Deze vorm van waarzeggerij werkt met inspirerende symbolen, archetypen en elementen van astrologie.

De kaarten in dit deck zijn gebaseerd op de unieke elementen van handlijnkunde en haar symboliek. Ze leren je hoe je deze elementen interpreteert via nieuwe methoden om jezelf en mensen om je heen te begrijpen.

Doos met 50 kaarten en boek!


Handlijnkunde Voor Iedereen

Handlijnkunde, astrologie, kaartleggen, I Tjing en tal van andere technieken om de toekomst te voorspellen en karaktereigenschappen te duiden staan op het ogenblik volop in de belangstelling.

Joyce Wilson, in de Verenigde Staten een autoriteit op dit gebied, schreef dit serieuze en complete, maar voor de geïnteresseerde leek toch heel toegankelijke boek over de handlijnkunde, dat van belang is voor iedereen die meer wil weten over deze eeuwenoude wetenschap.

Lees je hand

In onze handen huist de kracht om te veranderen, te helen en te groeien. ‘Lees je hand’ combineert energiewerk met inzichten ontleend aan de handlijnkunde, reiki, de kracht van de elementen in traditionele Chinese healingmethoden, mudra’s, meditatie en de chakraleer.

Door je intentie te concentreren en via je handen je energie te richten, kun je je zelfinzicht vergroten en positieve veranderingen teweegbrengen om zodoende een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

Sandra Kynes is auteur, yogalerares, massagetherapeut en reikimeester. Ze woont en werkt in Amerika.


Vergelijkbare berichten