| |

De top 5 van beste boeken over Yin-Yang (2023)

Yin en yang zijn Chinese begrippen, waarbij yin vrouwelijkheid en yang Mannelijkheid symboliseert. Yin en Yang verwijst naar tegengestelde principes of krachten, waarvan alle aspecten van het universum en het leven doordrongen zijn.

Meer over Yin en Yang lees je in de 5 boeken die ik voor deze pagina geselecteerd hebt. De top 5 bestaat uit de 5 beste boeken over Yin en Yang. Om je een goed beeld te geven van de boeken, is er naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link van Bol.com geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestelen.

Yin-Yang Lifestyle

Terug naar onze natuur is precies wat we gaan doen met de yin-yanglifestyle. Binnen een paar weken ben je in je natuurlijke balans en zul je gezonder, energieker en krachtiger zijn!

Alles wat je over balans, gezondheid en energie moet weten, staat in dit boek beschreven. De yin-yanglifestyle is gebaseerd op het taoïsme, dat al meer dan 5000 jaar oud is. De twee sleutelbegrippen van de yin-yanglifestyle zijn Balans en Ki, onze levensenergie.

In de krachtige yin-yanglifestyle leer je hoe snel je blijvend resultaat zult boeken op het gebied van: Balans & Voeding Balans & Meditatie Balans & Beweging Balans & Ademhaling Balans & Slaap Balans & Leefomgeving De kracht van Ki Terug naar onze natuur is precies wat we gaan doen met de yin-yanglifestyle.

Binnen een paar weken ben je in je natuurlijke balans en zul je gezonder, energieker en krachtiger zijn! De missie van de auteur: Hans Peter Roel iso mensen te leren hoe ze bewuster en krachtiger in het leven kunnen staan.


Yin En Yang – Evenwicht In Ons Leven

Psychologische en filosofische rondgang door het oude Chinese taoïstische cultuurgoed van contrast: de worsteling van alles en iedereen om (tijdelijk) in evenwicht te zijn.


Yin en yang der liefde

In Het Yin en Yang der liefde slaat Valentin Chu een brug tussen de beoefenaars van de ‘kunst van de slaapkamer’, zoals die is verwoord in klassieke Chinese teksten, en moderne minnaars die de ramen van hun slaapkamer willen opengooien en een nieuw elan aan hun liefdesleven willen geven.

De titel van het boek refereert aan de vrouwelijke (Yin) en mannelijke (Yang) seksuele energie. Chu verhaalt van verliefde keizers en losbandige dames en hun soms buitenissige seksuele gewoonten en liefdespraktijken. Het boek legt verbanden tussen seks, gezondheid, verjonging en een lang leven en vergelijkt oude taoïstische geschriften met recente westerse literatuur op dat gebied.

Het Yin en Yang der liefde geeft een boeiend beeld van oude Chinese seksuologie, mystiek en wetenschap. Chu putte daartoe uit vele authentieke bronnen die in China zelf in vergetelheid zijn geraakt en in het Westen geheel onbekend zijn. Zinnelijke gedichten, fragmenten uit schalkse romans, pittige houtsneden, en verhelderende tekeningen verhogen de charme en bruikbaarheid van het boek. Naast oefeningen voor seksuele kracht en verheviging en verlenging van de extase, vindt de lezer hier talloze liefdesspelletjes voor boven de achttien.


Van Yin tot Yang – Het praktische yoga werkboek

Wie de yogawereld betreedt, ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel stijlen, yogascholen en verschillende namen dat het je al snel begint te duizelen. Van Yin tot Yang is luchtig en down to earth geschreven en brengt orde in de chaos. Het boek nodigt je uit om mee te gaan op de zoektocht naar wat het beste bij jou past. Of je nu beginner, gevorderde of docent bent, met dit boek haal je meer uit jezelf en uit yoga. Deze geheel herziene editie is een aantrekkelijke mix van Yin & Yang houdingen, ademhalingsoefeningen en meditaties.

Via duidelijk geïllustreerde voorbeeldlessen kom je uit bij de anatomie van het menselijk lichaam, meridianen en het immuunsysteem, alles teruggebracht tot begrijpelijke eenvoud. ‘Een verrassend helder geschreven boek met korte en duidelijke aanwijzingen over het uitvoeren van de verschillende houdingen.’ Carmen op Bol.com


Het kleine boek van yin & yang

Ben je op zoek naar een betere balans in je leven? Het in evenwicht brengen van yin en yang, de twee belangrijkste energieën in ons bestaan, is een van de beste manieren om beter om te leren gaan met de drukte en eisen van alledag.

Het kleine boek van yin en yang legt op een praktische, grappige en filosofische manier uit wat yin en yang betekenen en hoe kennis ervan je leven, gezondheid, de liefde en je carrière kunnen verdiepen en verrijken.

Een bron van wijsheid […] Dit eenvoudige maar diepzinnige en inspirerende boekje, is zeer toegankelijk. – Pauline Kennedy, Feng Shui-expert


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *