De top 7 van de beste boeken van Charles den Tex 2023

Charles den Tex is geboren in Austrailie op 21 april 1952 maar is een Nederlandse schrijver van boeken. Op vijf jarige leeftijd kwam Charles met zijn ouders naar Nederland toe.  (Box HillAustralië21 april 1952) is een Nederlandse schrijver. Charles stuurde fotografie en film in Londen, na zijn studie heeft Charles o.a. gewerkt in Parijs. In 1979 vestigde Charles zich in Nederland er werkt o.a. als reclame tekstschrijving en communicatie- en management advisieur.

Het eerste boek dat Charles den Tex uitgebracht was Dump in 1995. Zijn tweede boek Claim in 1996 werd meteen verfilmd. Naast een verfilming van één van zijn boeken heeft Charles ook diverse prijzen gewonnen met zijn boeken waaronder 3x de Gouden Strop met de boeken ¨Schijn van kans¨, ¨De macht van meneer Miller¨ en ¨Cel¨.

Van de macht van meneer Miller en Cle is ook een televisie serie gemaakt. In 2013 won Charles den Tex de Gouden Vleermuis voor zijn gehele thrilleroeuvre. Bij zo´n Oeuvre prijs is vaak de vraag maar welke boeken zijn nu het beste van de schrijver?

Om daar antwoord op te geven heb ik een top 7 gemaakt met de beste en leukste boeken van Charles den Tex. De boeken worden uitgebreid beschreven en naast een boekomschrijving heb ik ook nog een link van Bol.com.

BoekenBoeken

CEL

Michael Bellicher is getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Michael weet niet waarvoor. Alles wat hij zegt lijkt zich tegen hem te keren. Op het politiebureau krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, een onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft.


De Repair Club

Genomineerd voor de NBD Biblion Gouden Strop 2023.

De nieuwe Charles den Tex: superieur vakwerk. Een geweldige spionagethriller met een onvergetelijk personage in de hoofdrol.

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hij beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.

De Repair Club komt onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

‘Godallemachtig, wat kan Den Tex goed schrijven!’ VN Detective en Thrillergids *****

‘Opnieuw heeft Den Tex een Gouden Strop-waardig verhaal afgeleverd.’ De Telegraaf

‘Charles den Tex onderstreept met de spionagethriller De Repair Club dat hij Nederlands beste thrillerauteur is.’ NRC

‘Met De Repair Club laat Charles den Tex nog maar weer eens zien wat een buitengewone goede schrijver hij is. Het boek is van het begin tot het eind een mooi verhaal. Het plot klopt en de hoofdrolspelers staan als een huis. Wat wil je als liefhebber van spannende boeken nog meer.’ Nederlands Dagblad


De macht van meneer Miller

Michael Bellicher werkt voor een van de grootste adviesbureaus ter wereld. Alles waar hij van droomt, lijkt binnen handbereik. Tot hij na jaren zijn broer weer ziet. De ontmoeting schokt hem. Michael gaat onderuit. Op zijn werk wordt hem de wacht aangezegd. Om te voorkomen dat hij de volgende dag zijn kantoor niet meer in kan, sluit hij zich op in de kantine. De stomste beslissing van zijn leven. Die nacht is hij getuige van iets wat hij nooit had mogen zien. Vanaf dat moment wordt Michael steeds verder in het nauw gedreven. Tijdens zijn vlucht stuit hij voortdurend op ‘meneer Miller’, een ongrijpbare man, die alles over hem lijkt te weten.


Spijt

Op een station in Zuid-Frankrijk nemen een man en een vrouw afscheid. Hij gaat voor een congres naar Antwerpen, zij keert terug naar hun vakantiehuis. Na vijf dagen is ze terug om hem op te halen. Ze wacht tevergeefs. Hij komt niet en is ook niet meer bereikbaar. Wanneer ze hem gaat zoeken, blijkt hij spoorloos verdwenen. Hij laat nog één keer van zich horen: via zijn notaris.


Verloren vrouw

Winnaar VN-Thriller van het Jaar publieksprijs. De nieuwe pageturner van drievoudig Gouden Strop-winnaar Charles den Tex.

De jonge Djenna wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen door oplichter Luc. Ze lijdt aan geheugenverlies en aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn. Als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn? Van willoze prooi verandert Djenna in een meedogenloze jager, bijgestaan door Luc. Zij weet niet wie ze is, hij moet zijn ware identiteit geheimhouden. Zij is hypermodern, hij is ouderwets. Zij is onderdeel van een geavanceerd systeem, hij houdt zichzelf volledig offline. Samen moeten ze haar opdrachtgever vinden en verslaan zodat zij weer zichzelf kan worden.

Steeds weer blijkt: er zijn geen good guys meer, alleen nog maar bad guys. En Djenna…Razend actueel, vol actie en weergaloos spannend: Verloren vrouw is Charles den Tex op zijn best.

‘De nieuwe thriller van Charles den Tex is niets voor nerveuze types, maar wel erg goed’ – Volkskrant

‘Adembenemend spannend.’ – Noord Hollands Dagblad

‘Een pageturner van jewelste, te spannend om weg te leggen.’ – AD Magazine

‘Superspannend, deze pageturner over een jonge vrouw die na een avondje stappen haar geheugen kwijt is.’ – Maurits van Wijnen in het AD


Vriend

Emma werkt als tolk voor de Amsterdamse recherche. Haar kleine team luistert gesprekken af van een groep Kroatische mannen die ervan verdacht wordt een aanslag voor te bereiden. Op een dag voegt zich een nieuwe man bij de groep. Emma herkent hem onmiddellijk, maar verzwijgt haar ontdekking, omdat ze zichzelf niet in de problemen wil brengen. Wanneer haar collega s erachter komen dat de man bepaald geen onbekende voor haar is, raakt Emma betrokken bij een levensgevaarlijke actie.


Wachtwoord

Michael Bellicher is radeloos. Zijn vriendin, de advocate Guusje van Donee, is spoorloos verdwenen. Maar wat is ‘spoorloos’ als camera’s registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is ‘onvindbaar’ als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams?

Michael Bellicher laat zijn werk voor wat het is, bijt zich vast in elke aanwijzing en ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia, die zich toelegt op prostitutie en vrouwenhandel.

Wachtwoord is de derde misdaadroman van Charles den Tex met Michael Bellicher als hoofdpersonage.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *