De top 7 van de beste en leukste boeken van Liza Marklund 2024

Lisa Marklund, geboren als Eva Elisabeth Marklund, is een bekende Zweedse misdaadschrijver en journalist. Ze werd geboren op 9 september 1962 in Pålmark, in de buurt van Piteå. Marklunds vroege leven en opleiding vormden haar weg naar een succesvolle carrière in schrijven en journalistiek. Ze volgde een cursus journalistiek die haar reis als journalist een kickstart gaf. Marklunds achtergrond in de journalistiek leverde haar waardevolle inzichten en ervaringen op die later van invloed zouden zijn op haar misdaadschrijven.

Marklunds overgang van journalistiek naar misdaadschrijven bleek een cruciaal moment in haar carrière te zijn. Sinds haar debuut in 1995 heeft ze elf misdaadromans geschreven in haar populaire serie Annika Bengtzon.

De serie gaat over de meedogenloze verslaggeefster Annika Bengtzon, die verstrikt raakt in verschillende spannende mysteries en onderzoeken. De boeken van Marklund staan ​​bekend om hun aangrijpende plots, goed ontwikkelde karakters en verkenning van sociale kwesties. Haar vermogen om boeiende verhalen te verweven met haar journalistieke achtergrond heeft bijgedragen aan haar succes als auteur.

Naast Annika Bengtzon serie heeft Liza Marklund nog meer boeken en serie geschreven, welke boeken nu het beste zijn om een aanrader om te lezen, zie je hieronder in de top 7 van de leukste en beste boeken van Liza Marklund.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Springstof

Annika Bengtzon, moeder en chef misdaadredactie van een avondkrant, wordt vlak voor Kerst uit bed gebeld. Er is een bom ontploft in het olympisch stadion, waar de voorbereiding van de Spelen in volle gang is. Annika heeft al snel het vermoeden dat het niet om een terroristische aanslag gaat, maar dat er een insider aan het werk is. Een tweede bom ontploft, opnieuw met dodelijke afloop. Dat maakt een jonge, verwarde vrouw zich kenbaar, die Annika meelokt naar het hol van de leeuw .


Ondergedoken

Je waant je in een horrorverhaal. Maar ‘Ondergedoken’ is echt gebeurd. Van deze literaire thriller werden reeds 700.000 exemplaren verkocht in Zweden.

De meeste verzonnen verhalen zijn te mooi en te spannend om waar te zijn. Je leest ze, gaat mee in de fantasie van de schrijver, geniet van de onwaarschijnlijkste plotwendingen en denkt er na afloop met genoegen aan terug. Daarentegen bestaan er waar gebeurde verhalen die je niet voor mogelijk houdt. Ondergedoken van Liza Marklund is zo’n verhaal.

In deze documentaire roman vertelt Marklund het verhaal van Mia Eriksson, een jonge vrouw met het hart op de juiste plaats, die verliefd wordt op een Libanese vluchteling. De relatie begint als een idylle. Al snel springen er echter barsten in de spiegel. Hij wil niet dat ze in badkleding op het strand vertoeft. Hij wil niet dat ze zonder hem een vriendin, laat staan een vriend, bezoekt. Ze wordt zijn bezit. En als ze hem tenslotte verlaat en met een andere man trouwt, begint hij haar en haar kinderen naar het leven te staan. Een waar gebeurd verhaal, een thriller.


Moeraskou

Stenträsk, 1990. Helena, vrouw van politieagent Wiking Stormberg, en haar dochter zijn even naar buiten – maar ze komen niet meer thuis. Het meisje vinden ze in het moeras, Helena blijft spoorloos. Decennia later ontvangt hun zoon ineens een brief in het handschrift van Helena. Wiking kan het niet bevatten: wordt hij gek, ziet hij spoken? Of wordt hij bedreigd – en door wie dan?


Partnerruil

Europa wordt opgeschrikt door een reeks gruwelijke moorden in Parijs, Rome, Amsterdam en Berlijn. De lichamen van jonge stellen gevonden in houdingen die verwijzen naar bekende kunstwerken. Alles wijst erop dat de moorden het werk zijn van een groep koelbloedige, nietsontziende moordenaars. De enige aanwijzing die de politie heeft, is een door de daders verstuurde ansichtkaart.

De dochter van de Amerikaanse politieman Jacob Kanon is een van de slachtoffers en Kanon is vastberaden de seriemoordenaars te vinden. Hij werkt daarbij samen met een Zweedse journaliste, Dessie Larsson. Maar dan is zij degene die een nieuwe ansichtkaart ontvangt

Partnerruil is een voortrazende thriller waarin de razendscherpe vertelstijl van James Patterson wordt gecombineerd met het grote sociale inzicht van Liza Marklund. Een uniek project, een meesterlijke misdaadroman.


Nora’s verdwijning

In een villa in een chique buitenwijk van Stockholm wordt een zakenman en voormalig parlementariër gemarteld en bewusteloos aangetroffen. Journaliste Annika Bengtzon krijgt de opdracht over de zaak te schrijven, maar hoe meer ze zich in de zaak verdiept, hoe eigenaardiger deze wordt. Wie zit hierachter en wat zijn de motieven van de dader? Maar vooral: waar is Nora, de echtgenote van het slachtoffer?


Levenslang

Een populaire politieman wordt vermoord in zijn bed aangetroffen. Zijn vierjarige zoontje is spoorloos verdwenen. De verdenking valt al snel op zijn echtgenote. Ook zij bevindt zich in het appartement, in shocktoestand. Bovendien is de moord met haar dienstpistool gepleegd.

De officier van justitie wil haar levenslang achter de tralies hebben, maar Julia beweert onschuldig te zijn: er was ‘een andere vrouw’ in het appartement


Poolcirkel

Het is 1980. In Stenträsk, een rustig dorp in het uiterste noorden van Zweden waar de zon nooit ondergaat en de winters een totale duisternis zijn, verdwijnt Sofia Hellsten spoorloos op een zomernacht. Samen met vier andere jonge studentes is ze lid van de boekenclub Poolcirkel. Veertig jaar later duikt haar hoofdloze lichaam op en start politiechef Wiking Stormberg een onderzoek…

‘Scherp, geestig en verraderlijk elegant.’ DAGBLADET ******
‘Superieur vakmanschap. Ervaren en bekwaam, met een scherp oog voor detail. Een whodunit en episch verhaal tegelijk.’ AFTONBLADET


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *