De boeken van Elle van Rijn (uitgebreid beschrijving) 2024

Elle van Rijn, de meeste mensen zullen haar kennen van de televisie, ze werd bij het grote publiek bekend door de comedy serie Sam Sam. Naast deze serie heeft ze in veel andere televisie series en films gespeeld, O.a GTST en Liever Verliefd. Naast actrice is ze ook auteur en columniste. Ze heeft ook regelmatig meegeschreven aan televisieseries en het scenario voor de speelfilm “Ja, ik wil!” en “Hallo bungalow”.

Elle van Rijn heeft als Auteur 10 boeken geschreven. Op deze pagina vertel ik in een korte biografie meer over Elle van Rijn en worden haar boeken uitgebreid beschreven.

Autumn 2- 728 x 90

De korte biografie van Elle van Rijn

Petronella Hendrika van Rijn, roepnaam Elle is geboren op 9 mei 1967 in Odiliapeel. Na het behalen van haar middelbare school ging Elle naar de Toneelacademie in Maastricht. Tijdens haar studie deed ze ervaring op in een Frans-Zwitserse televisieserie. Na haar studie sloot ze zich aan bij het Noord Nederlands Toneel, ze speelde mee in diverse voorstellingen.

In 1994 speelde ze een rol in Sam Sam en werd hier mee ook bekend bij het grote publiek. Sam Sam was van 1994 tot 2001 op de Nederlandse televisie te zien. Naast diverse televisie series was Elle ook regelmatig te zien in films.

In 2006 publiceerde Elle van Rijn haar eerst boek met de titel “De tragische geschiedenis van mijn succes”. Het boek “De Hartbewaakster verscheen in 2008. Na dit boek verschenen er nog 8. Elle schrijft (historische) romans, de boeken kunnen ook gezien worden als spannende romans. veel van de verhalen zijn waargebeurd of gebaseerd op waargebeurde verhalen.

In 2016 was ze één van de deelneemsters in het televisie programma Expeditie Robinson, waar ze in de 6de aflevering het spel moest verlaten. (Bron: Wikipedia)

De boeken van Elle van Rijn

Nu je veel over Elle van Rijn weet is het tijd om haar boeken te gaan bespreken, voordat ik met een uitgebreid boek beschrijving kom zie je eerst de geschreven boeken in een boek volgorde van verschijning met het jaar dat het boek uit is gebracht.

  • De tragische geschiedenis van mijn succes 2006. In 2007 is er een luisterboek uitgebracht ingesproken voor Ellen van Rijn zelf.
  • De hartbewaakster 2008
  • Slapeloos 2010
  • Het vergeten gezicht 2010
  • Mijn ontvoering: voor het eerst verteld door Toos van der Valk 2011
  • De dag die alles veranderde 2012 De Oorspronkelijke titel was “De dag waarop ik Johannes Klein doodreed” deze versie is uitgebracht in 2011
  • Overnight millionaire: het succesverhaal van een dakloze 2014
  • Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out 2015
  • Mijn naam is Nadra 2015
  • De crèche 2020

De Tragische Geschiedenis Van Mijn Succes

Na een bijna fatale val besluit Max, in de gedwongen bewegingloze periode van haar herstel, haar leven totaal te gaan veranderen. Want ondanks het feit dat ze alles mee heeft – geld, talent en een goddelijk lichaam – is ze niet gelukkig.

Ze besluit haar droom om actrice te worden te verwezenlijken, en met wat hulp, lessen en goede handboeken (Acteren kun je leren) lukt het haar een rol in een bekende soap te bemachtigen.

Maar naarmate haar succes groeit, begint haar eigen leven beangstigend veel op een soap te lijken, met minnaars met vreemde seksuele voorkeuren en een ongeneeslijk zieke moeder. Als ze dan ook nog gechanteerd wordt, moet er opnieuw iets in haar leven gebeuren. Is haar succesvolle bestaan als soapster nog te redden?


Hartbewaakster

Anna leeft haar leven op uiterst zorgvuldige wijze. Ze doet haar best om niet op te vallen, ze is vriendelijk en behulpzaam, ze draait dubbele diensten in het ziekenhuis op de hartafdeling, ze bezoekt om de dag haar demente vader in het verzorgingstehuis en de enige seksuele escapades die ze heeft, zijn virtueel.

Kortom een vrouw waar niemand wat op aan te merken kan hebben. Maar dan wint ze de loterij ? of beter gezegd: ze heeft ooit het winnende lot in haar bezit gehad. In elk geval komt er een einde aan Anna’s kleurloze bestaan en stapt ze in een wervelstorm vol spanning, moed, wanhoop, angst en liefde.


Slapeloos

Elle van Rijn schreef speciaal voor MatchBoox een kort verhaal in een luciferdoosje. Marion Bloem maakte de bijpassende illustraties.


Het vergeten gezicht

Lizzy, een jonge freelance journaliste, ontvangt na een trip naar het buitenland een koffer thuis die niet de hare is. Aan wie behoren deze vrouwenkleren, schoenen en toiletspullen toe? In de koffer zit ook een oude Duitse roman, Das vergessene Gesicht.

Lizzy raakt gefascineerd door het indrukwekkende liefdesverhaal dat zich vlak voor de oorlog in nazi-Duitsland afspeelt. Ze besluit op zoek te gaan naar de eigenares van het boek en reist af naar Berlijn. Daar ontmoet ze Markus, die haar vertelt dat de vrouw die zij zoekt is verdwenen.

Hij wacht al een jaar wanhopig op haar terugkeer en Lizzy besluit hem te helpen. Ze raakt verstrikt in een web waarin heden en verleden zozeer door elkaar beginnen te lopen dat Lizzy vreest voor haar eigen identiteit.


Mijn ontvoering: voor het eerst verteld door Toos van der Valk

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land weken in zijn ban hield. Nu, bijna dertig jaar later, vertelt Toos voor het eerst haar hele verhaal aan Elle van Rijn, die er een spannend en uitermate aangrijpend boek over heeft geschreven.

Op 27 november 1982 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk. Toos van der Valk is op dat moment 52 jaar oud, en moeder van 7 kinderen. Samen met haar man bestierde zij het eerste motel-restaurant van Van der Valk in Nuland.

Ze werd uit haar woning in Nuland ontvoerd door vier Italiaanse mannen, terwijl Gerrit boven lag te slapen, en meegenomen naar een flat in België, waar ze bijna drie weken vastgeketend in een tentje werd vastgehouden. Na betaling van 13 miljoen gulden losgeld werd Toos in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.


De dag die alles veranderde

Het is de ochtend van een prachtige dag in mei. Vanessa, een gevierd jeugdboekenschrijfster met een hartstochtelijke kinderwens, wordt wakker in haar prachtige huis in de meest gewilde wijk van Haarlem.

John, succesvol globetrotter, wacht op de luchthaven van New York op een weer eens vertraagde vlucht naar huis. En de kleine Johan maakt zich nietsvermoedend klaar om naar school te gaan.

Terwijl de klok doortikt nemen de gebeurtenissen op deze dag een onverwachte wending. Een lang verzwegen geheim wordt onthuld en de gevolgen zijn niet te overzien.


Overnight millionaire

Jerry groeit op bij zijn moeder tot zij plotseling ernstig ziek wordt en hij bij zijn vader moet gaan wonen. Hij wordt er gekleineerd en mishandeld. Een lange en troosteloze weg langs stiefmoeders, opvanghuizen, pleeggezinnen en internaten volgt. Hij komt in het criminele circuit terecht en zijn leven wordt een vicieuze cirkel van misdaad en geweld waar hij niet meer uit lijkt te kunnen komen.

Tot hij hoort dat zijn vader niet zijn echte vader is en ontdekt dat zijn biologische vader mogelijk Alfred Winkler is, een zakenman die miljoenen heeft nagelaten. Jerry zet alles op alles om via DNA-onderzoek te laten vaststellen dat hij Winklers zoon is. Krijgt hij de kans zich te ontworstelen aan zijn lot?


Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out

‘Het komt maar zelden voor dat de dingen lopen zoals ik ze had gepland. Hoe dat komt weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik voortdurend aan het jongleren ben met de consequenties van mijn uit de hand gelopen acties.

Je kunt dit boek lezen als een handleiding voor hoe het niet moet. Of misschien kun je hieruit de conclusie trekken dat je zelf helemaal niet zo slecht bezig bent. Maar ik hoop vooral dat mijn frustraties de jouwe kunnen relativeren, en dat mijn geluksmomenten jou zullen inspireren tot nog meer liefde!’

In Vier kinderen, drie mannen, twee carrières en één burn-out schrijft Elle van Rijn hilarisch over haar ver¬woede pogingen om door alle drukte heen naast actrice en auteur ook vriendin, huisvrouw en moeder te zijn.


Mijn naam is Nadra

In mijn naam is Nadra vertelt Elle van Rijn het verhaal van het Nederlandse meisje Bertha Hertogh, dat in 1942 is geadopteerd door een Maleisische vrouw en acht jaar later wordt opgeëist door haar biologische vader. Bertha, die inmiddels is omgedoopt tot Nadra, wordt het middelpunt van een strijd tussen de katholieke kerk en de islam.

Het conflict loopt zo hoog op dat het een internationale kwestie wordt en uitmondt in hevige onlusten waarbij meer dan tweehonderd gewonden en negentien doden vallen.

Wat is er gebeurd met Nadra en hoe verging het haar toen zij ongewild moest terugkeren naar Nederland? Elle van Rijn vertelt in `Mijn naam is Nadra het dramatische levensverhaal van Bertha Hertogh, dat zo bekend is in Maleisië en Indonesië, en dat hier volstrekt vergeten lijkt.


De crèche

Aangrijpende historische roman over een kinderverzorgster in de Joodse Crèche

Amsterdam, 1942-1943. Tegenover de Hollandsche Schouwburg bevindt zich de Joodse Crèche, door de Duitsers getransformeerd in een verzamelplaats voor Joodse kinderen voordat zij op transport gaan. Samen met de andere Joodse kinderverzorgsters van de crèche bekommert de zeventienjarige Betty Oudkerk zich om het lot van de kinderen, terwijl het leven voor Joden buiten de crèche steeds beangstigender wordt.

In het diepste geheim weten ze onder leiding van Henriëtte Pimentel, de directrice van de crèche, ruim zeshonderd kinderen van deportatie te redden, ongeacht de risico’s die dat met zich meebrengt.

De crèche is het verzetsverhaal van jonge vrouwen die in wrede omstandigheden moeten beslissen over leven en dood. Moedige vrouwen met een vurige hoop voor de toekomst – want wie een kind redt, redt de wereld.


BoekenBoeken
Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten