|

De top 10 van de beste boeken over tantra 2023

Tantra ook wel tantra yoga genoemd is een traditie gericht op geestelijke verruiming en bevrijding door middel van oefeningen. Tantra is een spirituele stroming waarvan de eerste sporen teruggaan tot bijna vijfduizend jaar geleden. De tantra visie heeft onderdelen van het het hindoeïsme, boeddhisme en jaïnisme.

De boeken die ik voor deze top 10 over Tantra heb geselecteerd vertellen je meer over Tantra en laten je oefeningen zien. Ondanks dat alle 10 boeken met de tantra te maken hebben zijn ze heel verschillend en divers.

Om je een goed beeld te geven heb ik een officiële boekomschrijving en een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek, zoals de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je de boeken over Tantra eenvoudig en snel bestellen / kopen.

Tantra – Het geheim van de liefde

Dit boek onthult het geheim van de tantrische liefde. Heb je genoeg van verwijten, strijd en eenzaamheid?

Eeuwenoude spirituele wijsheid en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen wijzen op de mogelijkheid van een liefdevolle verbinding zonder strijd en pijn. Tantra nodigt je uit om negatieve emoties en oordelen los te laten en het plezier van verlangen en extase te verbinden met meditatieve aandacht. Op die manier werk je niet alleen aan een stabiele en opwindende relatie, maar ook aan een liefdevolle wereld waarin tegenstellingen overbrugd worden en mensen elkaar respectvol kunnen ontmoeten.

Dit praktische boek is gebaseerd op 25 jaar onderzoek en ervaring. Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden zijn in Nederland bekende tantratrainers. Zij leven de tantrische liefde in hun eigen relatie en zijn een inspirerend voorbeeld in hun trainingen en (relatie) therapie. Ze publiceerden diverse succesvolle boeken en artikelen op dit gebied.


Kennismaken met Tantra

Tantra is een verdieping van seksualiteit naar een ervaring van intens contact op hartsniveau, waarbij liefde gaat stromen, oordelen wegvallen en schoonheid van binnenuit wordt gezien. Tantra is de hogeschool van de liefde. Het gaat om elkaar zien in je wezenlijke kern en het eren en waarderen van je seksuele kracht als levenskracht.

Met haar boek wil Tineke Rood je helpen om ook de scheppingskracht van je eigen seksualiteit te ontdekken en meer te gaan genieten. Zij vertelt hoe zij zichzelf vanuit beperkende overtuigingen heeft overwonnen om uiteindelijk bij tantra uit te komen, waarbij ze zich letterlijk blootgeeft met intieme foto’s en dagboekfragmenten.

Verder legt Tineke beknopt uit wat tantra is en met enkele oefeningen laat zij je de eerste beginselen van tantra ervaren. Tot besluit licht zij een tipje van de sluier op van de onschatbare kennis van de taoïsten over de potentiële kracht in de eierstokken en testikels en beschrijft ze hoe je je seksuele kracht kunt gebruiken voor heling en vitaliteit.

Tineke Rood (1958) kwam bijna dertig jaar geleden voor het eerst in aanraking met tantra, waarna zij zich hier uitgebreid in heeft verdiept, onder andere door het volgen van workshops bij ‘The Art Of Being’ van Alan Lowen (leerling van Osho). Van 1995 tot 2017 runde zij samen met haar partner centrum ‘De Regenboog’ in Dwingeloo. Binnen dit centrum boden zij als een van de eersten in Nederland tantraworkshops aan.


Tantra

Tantra is een verdieping van je seksuele ervaring. Aan de hand van bijna 100 geïllustreerde tantra oefeningen beschrijft Margot Anand hoe je van seks een diep-extatische ervaring kunt maken en met tantra verrijking kunt geven aan intieme relaties. Onderwerpen als ontspanning, meervoudige orgasmes en zelfbevrediging komen uitgebreid aan bod in dit standaardwerk over tantra.


Urban Tantra

arbara Carellas Urban Tantra Seksuele en spirituele gelukzaligheid is ook te vinden in de gehaaste samenleving van vandaag! In Urban Tantra heeft seksuologe Barbara Carrellas de eeuwenoude tantra beoefening vernieuwd voor de moderne, seksuele ontdekkingsreizigers die nieuwe grenzen willen ontdekken.

Met een spannende mix van erotische technieken en bezielde spirituele wijsheid bevat Urban Tantra een nieuwe kijk op de mogelijkheden en verantwoordelijkheden van tantra in de wereld van vandaag. Het biedt tevens de nieuwste informatie voor die mensen die in deze eigentijdse vorm van tantra een uitdaging zien hun relatie met de ander en zichzelf te verdiepen. Met meer dan honderd eenvoudige technieken voor verlengde orgasmes en solo- en partner seks, onthult Urban Tantra de heerlijke werelden van extase die voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht iemands geslacht, seksuele geaardheid of erotische smaak.

Urban Tantra verruimt bestaande ideeën over genot en versterkt intimiteit en seksuele vervulling. – voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van yoga en beweging – tantra-cursussen blijven populair – eigentijdse vorm van intimiteit, geworteld in klassieke traditie


Introductie in tantra

Volgens het boeddhisme heeft elk men het vermogen om diepgaande, blijvende ervaringen van geluk en tevredenheid binnen zichzelf te ontwikkelen. Lama Yeshe licht verschillende tantrische methoden ne meditaties toe en geeft een overzicht van het gehele boeddhistische tantrische pad.


Ontdek de geheimen van tantra-massage

Tantra massage helpt bij het tot stand brengen van een intieme ontmoeting. ‘Tantra’ betekent in het Sans­kriet ‘verweven, verbinden’. Tantra gaat veel verder dan oppervlakkige erotiek en is eigenlijk een pad waarop we met lichaam, ziel en geest de eenheid van al het Zijn kunnen ervaren. Het tantrisch ritueel biedt ons de mogelijkheid op een zorgzame manier met elkaar in contact te komen, intenser toegang te krijgen tot onze zintuigen en seksuele energie, en ons over te geven aan zelfhelende krachten.

Dit boek richt zich tot iedereen die meer variatie en diepgang wil ervaren bij intiem lichamelijk contact. Het biedt talrijke oefeningen met betrekking tot ademhalen, aanvaarden, ontspannen, zelfbewustzijn, vingerzettingen, gebruik van hulpmiddelen, enzovoort. Daarbij wordt extra aandacht geschonken aan de ontwikkeling van het invoelingsvermogen, dat wordt gezien als het fundament waarop de tantra-massage zich volledig kan ontvouwen.

Klaus Jürgen Becker beëindigde in 1988 zijn studie als life-coach in Seefeld, Munchen. Hij specialiseerde zich in relatietherapie en als coach inzake seksualiteit en tantra. Hij was leerling van Osho en heeft zich intensief beziggehouden met tantra, ademtechnieken, en meditatie. Nadien volgde hij opleidingen over lingam-yonimassage. Hij geeft workshops en cursussen over diverse thema’s.

Tomas Langhorst bestudeert al ruim 20 jaar de spirituele uitgangspunten van het tantrisch wereldbeeld. Hij beoefent meditatie, werkt als toneelacteur en dramadocent, en geeft massages en cursussen tantramassage. Als erkend holistisch therapeut begeleidt Tomas Langhorst koppels, groepen en alleenstaanden wanneer zij ingrijpende veranderingen doormaken.


Tantra Yoga

Meditatie is een yogische, tantrische en vedische praktijk om de geest te kalmeren, het innerlijk potientieel naar buiten te brengen en een hogere staat van bewustzijn te bereiken.

Dit boek bevat 45+ verschillende meditatietechnieken die makkelijk zijn om te implementeren in het dagelijks leven. Deze technieken ontwikkelen concentratie en laat men geleidelijk aan de staat van meditatie bereiken. De meditaties zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde aspiranten.

De meditaties zijn onderverdeeld in vijf categoriën die zijn gebaseerd op de vijf lagen van het menselijk lichaam: Annamaya kosha (het fysieke lichaam), Pranamaya kosha (het energielichaam), Manomaya kosha (het mentale lichaam), Vijnanamaya kosha (het astrale lichaam) en Anandamaya kosha (het transcendentale lichaam). Men begint bij het fysieke lichaam en ontdekt geleidelijk aan de subtielere dimensies van het bestaan.

Tantra Yoga Meditatie is het derde boek van de Tantra Yoga serie, gepubliceerd door Shanti Yoga Ashram. Dit boek is het resultaat van levenslange toewijding, studie en de persoonlijke ervaring van de auteur.


De Tantra Visie

‘Tantra zegt, accepteer alles wie je ook bent, wat er ook gebeurt. En hiermee heeft Tantra iets fundamenteel anders te bieden. Hiermee biedt Tantra een perspectief voor een nieuw zelfrespect, een model voor een nieuwe vorm van samenleven.’

Osho. Ál het materiaal dat Osho aandraagt is voor mij een praktische stimulans en inspiratie om alle hocus-pocus opzij te zetten en tot de kern te komen. Het leven is bedoeld om genoten te worden en, net als acteren, doe je dat niet met je hoofd maar vanuit de hart. Elke avond opnieuw schud ik de aangekoekte ballast af.’


Tantra Yoga Theorie

Tantra Yoga brengt alle verschillende yogasystemen samen onder één systeem. Het benadrukt de transformatie van aspiranten vanuit het lijden naar waarheid, kennis en het licht door middel van het ontwaken van Kundalini Shakti, kosmische energie, die zich in latente vorm in de basis van de wervelkolom bevindt.

Door de praktijken van Hatha Yoga, Raja Yoga, Mantra Yoga, Laya Yoga en Shiva-Shakti Yoga, wordt men zich geleidelijk aan bewust van de diepere niveaus van zijn bestaan.


Tantra seks – Kaartenset

Samen de geheimen van tantrische seks ontdekken is de ideale manier voor koppels om een unieke verbondenheid te ervaren en de passie hoog te doen oplaaien.

Van prikkelende rituelen en erotische oefeningen tot spannende standjes, dit kaartspel vertelt je in 50 kaarten alles wat je moet weten om liefdevolle intimiteit te creëren en sensuele hoogtepunten te bereiken. Ontdek samen met je geliefde de magie van de tantra en laat je meevoeren in een ongekende wereld van verleiding en opwinding.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *