De 5 beste boeken van de schrijfster Tess Gerritsen

Tess Gerritsen is een Chinees-Amerikaanse auteur van voornamelijk Thrillers. Haar boeken zijn zowel in Amerika als in Europa zeer populair. Tess heeft inmiddels meer dan 25 boeken geschreven. In totaal zijn er inmiddels meer dan 30 miljoen boeken van Tess Gerritsen verkocht en uitgebracht in 40 landen.

Tess werd bekend bij het grote publiek door de thriller Sneeuwval. Op deze pagina lees je een korte biografie over Tess Gerritsen en vertel ik meer over de 5 beste boeken van Tess. De boeken worden uitgebreid beschreven.

De korte biografie van Tess Gerritsen

Tess Gerritsen  is een Chinees-Amerikaanse Schrijfster die geboren is in San Diego. Haar naam doet je denken aan Nederland. Haar echtgenoot heeft Nederlandse Ouders.

Tess behaalde in 1979 haar basisartsdiploma aan de Standford Universiteit. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind gaf ze het artsenwerk op en begon hierna met het schrijven van fictie boeken. Haar Debuut kwam in 1987 het was een romantische thriller “Call After Midnight”. De vertaling dit boek in het Nederlands kwam in 2010 ” Dicht op de hielen

in 1996 schreef Tess Gerritsen voor het eerst een medische thriller “Harvest” (Hartslag). Dit werd meteen een succes daarom besloot ze ook meer medishe thrillers te schrijven. De inspiratie voor de eerste medische thriller kwam door een verhaal van een oud politieagent die vertelde over een ontvoeringen van kinderen door de Russische Maffia voor orgaandonors.

Sinds het boek “The Surgeon” (De chirurg) is Tess begonnen met een serie over de hoofdpersonen Jane Rizzoli en Maura Isles. Inmiddels zijn er 12 boeken van de serie uitgebracht. Het boek uit deze serie “Het Stille Meisje” is in 2012 bekroond met de Crimezone Thriller Award voor beste vertaalde thriller.

In 2014 schreef Tess het geschenk voor de maand van het Spannende boek. Het boek kreeg de titel “Incendio”. Het laatste boek wat Tess Gerritsen heeft uitgebracht is in 2021 uitgebracht en samen geschreven met thrillerschrijver Gary Braver. Het boek “De studente”. De vraag is of de Studente Taryn Moore zelfmoord heeft gepeeld of vermoord is. Tijdens het onderzoek van Frankie Loomi komt er een schat van smerige geheimen naar boven.

De boeken van Tess Gerritsen hebben meerdere noteringen gekregen in de bestellerslijsten en zijn ook zeker de moeite waard om te lezen vooral als je van thrillers en vooral van medische thrillers houdt.

De 5 beste boeken van Tess Gerritsen

Nu is het tijd voor de 5 beste boeken van Tess Gerritsen. De boeken worden hieronder uitgebreid beschreven. Om je een goed beeld te geven van het boek heb ik een link van Bol.com toegevoegd aan de beschrijving.

Deze link geeft naast veel informatie over het boek ook de waardering en de recensie van de lezers weer. Via de link kun je het boek van Tess Gerritsen ook eenvoudig bestellen.

Meisje vermist

Kat Novak is patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje kan staan. Kat moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden.

Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken.


De studente

Taryn Moore is jong, mooi en briljant… Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord – of een motief voor moord.

Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde – inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.

Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord? 


VERDWIJN

Onderdeel van de serie Rizzoli & Isles.

Als patholoog-anatoom Maura Isles een lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven: het lijk opent de ogen. De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar dan verandert wat een dode leek in iets dodelijks. Op koelbloedige wijze vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele personen, onder wie een zwangere patiënt:

Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren doortikken, voegt Maura zich bij Jane’s echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean. Alleen Jane, in de val met de gewapende vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie…


Schaduw van de nacht

Heerlijk gruwelen met Tess Gerritsen

Ava Collette ontvlucht haar verleden in Boston en huurt Brodie’s Watch, een oud huis in een afgelegen kustdorpje in Maine. En ook al gaan er verhalen over de rondwarende geest van kapitein Brodie, ze voelt zich er onmiddellijk op haar gemak.

Totdat ze vreemde geluiden begint te horen en de dorpelingen ontfutselt wat ze liever geheim houden voor buitenstaander: iedere vrouw die het huis bewoond heeft er ook is komen te overlijden. Is de geest van kapitein Brodie ervoor verantwoordelijk of is een moordenaar van vlees en bloed de schuldige?

Iemand die steeds dichter in de buurt van Ava komt…


De chirurg

Het eerste deel van de ijzersterke Rizzoli & Isles-serie

’s Nachts dringt hij de slaapkamers van vrouwen binnen, die geen idee hebben welk gruwelijk lot hun te wachten staat. De precisie waarmee de moordenaar te werk gaat wijst erop dat hij gestoord is. De kranten geven hem de bijnaam ‘De chirurg’.

De politie vestigt al haar hoop op Catherine Cordell, die twee jaar geleden een soortgelijke aanval heeft overleefd door haar belager neer te schieten. Maar Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. De enige die ze vertrouwt is rechercheur Thomas Moore. Kan hij haar beschermen tegen deze meedogenloze jager?


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *