|

De top 7 van de beste Italiaanse woordenboeken 2024

De Italiaanse taal heeft een rijke historische betekenis, omdat deze verweven is met de geschiedenis van Italië zelf. De eenwording van het Italiaanse volk in de 19e eeuw werd grotendeels gedreven door de wens om een ​​gemeenschappelijke taal en cultuur tot stand te brengen, waarbij Italiaans de officiële taal van het nieuw gevormde land werd. Tegenwoordig wordt Italiaans door meer dan 85 miljoen mensen over de hele wereld gesproken, waardoor het een van de meest gesproken talen ter wereld is.

Op deze pagina vind je geen taalgidsen voor de Italiaanse taal maar juist woordenboeken. De woordenboeken worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven. Naast de boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het woordenboek.

Prisma woordenboek Nederlands-Italiaans

Al ruim vijftig jaar zijn Prisma woordenboeken de beste keus. Ook deze nieuwste editie is gecontroleerd en bijgewerkt door ervaren lexicografen en vertalers. Voordelig en robuust uitgevoerd.

 •  Compleet: het pocketwoordenboek met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen en vertalingen.
 • Betrouwbaar: samengesteld door vakmensen, aanbevolen door docenten.
 • Actueel: de nieuwste woorden en uitdrukkingen, zoals `e-biken’ en `start-up’.
 • Helder: nieuwe, ruime typografie en handige zoekhulpjes.

Prisma woordenboek Italiaans-Nederlands

Al ruim vijftig jaar zijn Prisma woordenboeken de beste keus. Ook deze nieuwste editie is gecontroleerd en bijgewerkt door ervaren lexicografen en vertalers. Voordelig en robuust uitgevoerd.

 •  Compleet: het pocketwoordenboek met de meeste trefwoorden, voorbeeldzinnen en vertalingen.
 • Betrouwbaar: samengesteld door vakmensen, aanbevolen door docenten.
 • Actueel: de nieuwste woorden en uitdrukkingen, zoals `figherrimo’ en `ritwittare’.
 • Helder: nieuwe, ruime typografie en handige zoekhulpjes.

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Breid uw talenkennis uit met woord en beeld! Kenmerken: met ruim 6000 woorden en uitdrukkingen en meer dan 2400 kleurenfoto’s en illustraties thematisch ingedeeld (bijvoorbeeld: mensen, opleiding en beroep, huis, eten en drinken, vervoermiddelen en verkeer, planten en dieren) in beide richtingen te gebruiken (Nederlands – Italiaans, maar ook Italiaans – Nederlands) trefwoordenregister in het Italiaans en Nederlands.

De beelden van een beeldwoordenboek maken het leren van nieuwe woorden leuker en makkelijker: ze helpen bij het onthouden van woordenschat omdat ze meer aanspreken dan alleen tekst.Het Beeldwoordenboek bestaat uit thematische hoofdstukken. Alle woorden komen veelvuldig in het dagelijks leven van pas (bijvoorbeeld op het werk, op school en op vakantie).


Thematische woordenschat Italiaans

Thematiwsche woordenschat Italiaans in thematische hoofdstukken met trefwoorden en zinnen, verdeeld in subthema’s. Voorbeeldzinnen met vertaling in het Nederlands.

Doelgroep: Jongeren en volwassenen die hun kennis van het Italiaans aanzienlijk willen uitbreiden

 • meer dan 6500 trefwoorden
 • 24 thematische hoofdstukken, verdeeld in subthema’s
 • duidelijke verdeling in basis- en vervolgwoordenschat
 • verduidelijking van de trefwoorden door voorbeeldzinnen. woordcombinaties en idiomatische uitdrukkingen
 • vertaling in het Nederlands van woorden en zinnen
 • informatiekaders met uitleg en tips omtrent grammatica, woordvorming en woordgebruik, en valse vrienden
 • praktische tips bij het gebruik van het boek
 • overzicht van de uitspraakregels
 • mp3’s met de woorden en voorbeeldzinnen uit het boek
 • uitgebreid register achter in het boek
 • zeer geschikt voor in de les en voor zelfstudie

Thematische Woordenschat Italiaans – nieuwe editie bevat 24 thematische hoofdstukken, die weer zijn onderverdeeld in subthema’s. Aan bod komen bijvoorbeeld: persoonlijke gegevens, het menselijk lichaam, gezondheid, wonen, onderwijs, reizen, beeldende kunst, communicatie, politiek en natuur.In informatiekaders staan tips en wordt uitleg gegeven omtrent grammatica, woordvorming, woordgebruik, en wordt soms ook culturele achtergrondinformatie gegeven.

In de kaders met valse vrienden worden woorden behandeld die door ogenschijnlijke overeenkomst verwarring kunnen veroorzaken bij de vertaling.De Thematische Woordenschat – nieuwe editie geeft ook tips bij het gebruik van het boek en voor het leren van de woordenschat, zoals werken met een kaartenbaksysteem en het maken van woordvelden.


Beeldwoordenboek Italiaans

Dit Van Dale Beeldwoordenboek op reis Italiaans bevat 3.000 veelvoorkomende woorden die je op reis heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Italiaans.

Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. Beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat je bedoelt – waar ook ter wereld.

Indeling in 12 thema’s, zoals Thuis, Eten en koken, School en werk, Mensen en relaties en Lichaam en gezondheid.


Wat & Hoe taalgids – Italiaans

Wat & Hoe Taalgids Italiaans is de beste tolk voor op reis. Met ruim 4000 woorden en handige zinnen, een overzichtelijke woordenlijst en met de beknopte grammatica krijg je de taal onder de knie. Italiaans De beste tolk voor op reis Vlot de rekening vragen op een terrasje?

Een gesprekje aanknopen? met deze taalgids kom je altijd uit je woorden.

 • Ruim 4000 woorden & zinnen.
 • Woordenlijst Nederlands – Italiaanss
 • Woordenlijst Italiaans – Nederlands
 • Duidelijke aanwijzingen voor uitspraak

Van Dale Miniwoordenboek Italiaans

Met Van Dale kom je verder!

In dit Van Dale Miniwoordenboek Italiaans vind je alle woorden die je nodig hebt op zakenreis of op vakantie. In twee taalrichtingen, dus je vindt steeds snel het antwoord op je vraag.

Handig:
– Klein formaat met flexibele kaft: ideaal voor op reis!
– Twee taalrichtingen samen in één boekje
– Bevat 20.000 trefwoorden

Leuke extra’s:
– Nuttige zinnen voor onderweg
– Culinaire woordenlijst
– Telwoorden
– Klokkijken

De Van Dale Miniwoordenboeken zijn verkrijgbaar in 18 talen.


Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *