| |

De top 7 van de beste boeken over etherische oliën 2023

Etherische olie, is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische stoffen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Hoewel dergelijke mengsels / stoffen “olie” worden genoemd, bevatten etherische oliën geen vet.

Meer over etherische oliën zoals de werkingen, hoe je etherische oliën gebruikt maar ook hoe je de oliën zelf kan maken vind je in de boeken die ik geselecteerd heb voor deze pagina.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft extra informatie zoals de waarderingen en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek over de etherische oliën eenvoudig bestellen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Praktisch handboek etherische oliën

Dompel je onder in de wereld van etherische oliën en ervaar de helende effecten ervan op je lichaam, geest en woning.

Dit praktische handboek laat je kennismaken met de vele positieve eigenschappen van etherische oliën. Je zult zien dat ze niet alleen een natuurlijk middel zijn om je lichaam en geest gezond te houden, maar dat ze ook gebruikt kunnen worden voor allerhande verzorgings- en schoonmaakproducten.

Ga zelf aan de slag met de talrijke bereidingen in dit boek: maak een hoestbalsem voor een rustige ademhaling, een stoomtablet tegen stress, wasdrogerdoekjes met lavendel en nog veel meer. Kom daarnaast ook meer te weten over de kwaliteit van de oliën, welke basisbenodigdheden je in huis moet hebben en hoe je de oliën kunt mengen en vervangen. En met de duidelijke richtlijnen voor veilig gebruik bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen, heb je alles in handen om jezelf en je gezin te laten profiteren van de natuurlijke kracht van etherische oliën.

  • 10 portretten van basisoliën
  • 30 portretten van etherische oliën
  • Meer dan 90 bereidingen

Etherische oliën – handboek voor aromatherapie

De belangstelling voor etherische olien is de afgelopen jaren drastisch gestegen. Deze natuurlijke olien (ook wel essentiele olien genoemd) dienden door hun uitzonderlijke kracht met kennis van zaken te worden gebruikt. Dit vlot en helder geschreven handboek is bestemd voor zowel een breder publiek als voor de specialist ter zaken.


Creatief met kruiden en essentiële oliën

Je eigen deo ontwikkelen? Waspoeder zelf maken? Heel eenvoudig, niet duur en zonder allergenen.

Lekker slapen? Een paar druppeltjes ylang ylang op een papieren zakdoekje… en je hebt een heerlijke nachtrust.

Winterkwaaltjes verdrijven met aangepaste kruiden? Samen met de kinderen een bruisbal maken? Hoe verfris je je woonkamer en verwijder
je etensgeuren?

Créosa Govaers is aromatherapeute. Als geen ander kent ze de heilzame werking van kruiden. Maar ze is ook bijzonder creatief en leert in dit
boek hoe je kruiden en essentiële oliën voor veel meer dan een lekkere thee kunt gebruiken.

Haar vorige boek Koken met kruiden(extracten) werd genomineerd als Best Single Subject Book van The Gourmand Awards.


De alchemie van etherische oliën: een compleet boek over essentiële oliën en aromatherapie

Essentiële oliën bestaan in verschillende kwaliteiten. Of je nu een aromatherapeut of een consument bent, het beoordelen van de kwaliteit van essentiële oliën (EO’s) is niet eenvoudig. Ze zijn afkomstig uit de hele wereld en bedrijven of leveranciers betrekken ze van groothandels of boeren wier integriteit en praktijken ze hebben leren vertrouwen. De eindconsument heeft geen idee en kan deze praktijken en relaties niet beoordelen.


Complete Handboek Etherische Olien

Deze fraai geïllustreerde encyclopedie vormt het meest uitgebreide en meest systematische naslagwerk van alle algemeen verkrijgbare aromatische oliën. Behalve dat de tekst helder en toegankelijk is geschreven laat deze doeltreffende zelf-hulpgids zien hoe aromatische oliën toegepast kunnen worden voor het behandelen van allerlei aandoeningen en een bijdrage leveren tot een gezonde leefwijze.


Helende massages met etherische oliën

Etherische oliën zijn bijzonder geschikt voor de behandeling van alledaagse ongemakken… en de toepassing ervan op de huid is een van de beste manieren om van hun genezende eigenschappen te genieten. Een massage met etherische olie behandelt huidproblemen (zoals acne, jeuk…), verlicht pijnlijke gewrichten en helpt bij lever-, maag- en darmproblemen, maar is ook een remedie tegen een depressief gevoel en vermoeidheid!

Ontdek 100 massages met etherische oliën voor een snelle, efficiënte en veilige behandeling van alledaagse kwaaltjes. U maakt ze nog doeltreffender als u ze mengt met weldadige plantaardige oliën of door ze te gebruiken op warme of koude kompressen. Bovendien wordt bij elke massage vermeld op welk tijdstip van de dag u haar het best kunt uitvoeren.


Etherische Oliën

In dit boek worden meer dan 50 oliën in alfabetische volgorde besproken waarbij uitleg wordt gegeven over het gebruik van oliën, de bereidingswijze, aromatherapie, massage en de medicinale werking van de verschillende oliën bij veel voorkomende kwalen als hoofdpijn, stress, verkoudheid en spierpijn.


Mooi en gezondMooi en gezond

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *