De boeken van Emelie Schepp (boekomschrijving + boekvolgorde)

Emelie Schepp is één van de vele Scandinavische misdaad en thrillers auteurs. In 2013 brak Emelie door met haar thriller Memento. Dit is tevens het eerste boek van de reeks over Jana Berzelius, een vrouwelijke Officier van Justitie.

Op deze pagina lees je meer over Emelie Schepp, haar boeken en over de personage Jana Berzeluis.

Emelie Schepp

Anna Emelie Schepp is geboren op 5 september 1979 in Motala (Zweden). Voordat ze helemaal doorbrak met het schrijven van boeken, heeft ze gewerkt in de reclame industrie. Tegenwoordig schrijft Emelie naast boeken ook columns, heeft ze 2 filmscripts geschreven en presenteert ze regelmatig Deckarpodden. Een podcast over het leven als schrijfster.

In 2013 debuteerde ze met de misdaad / thriller roman Memento, haar debuutboek bracht ze uit in eigen beheer. Emelie verkocht 40.000 exemplaren. Hierna heeft ze een overeenkomst getekend met Wahlström & Widstrand voor 3 boeken. In 2014 werd het boek Memento opnieuw uitgegeven.

De boeken die Emelie Schepp in Nederland heeft uitgebracht gaan over officier van Justitie Jana Berzelius. In totaal zijn er 6 boeken uitgebracht het laatste boek is juli 2021 uitgebracht onder de naam Sub Rosa.

De boeken over Jana Berzelius worden in 27 landen verkocht.


Jana Berzelius

De boeken van Emelie Schepp gaan over Jana Berzelius. Jana is een vrouwelijk Officier van Justitie. Je verwacht dat iemand met deze functie erg intelligent is, maar blijkt niet in alle gevallen en het lijkt er op dat ze met alles lijkt weg te komen. Terwijl ze wel een diverse sporen achterlaat. Maar als dit altijd maar goed gaat lees je in de boeken over Jana Berzelius.

Jana Berzelius is geen standaard held waar alles goed bij gaat dit maakt het ook leuk om te lezen. Hoewel het vaak wel goed afloopt.

De verhalen van Jana Berzelius bevatten naast de gebeurtenissen op het werk ook haar levensverhaal die als een rode draad door haar verhalen heen loopt. Daarom is het handig om de boeken in volgorde te lezen. De gebeurtenissen worden wel zo duidelijk verteld dat je ook 1 of 2 delen zou kunnen lezen zonder dat je de eerste boeken hebt gelezen. Het lezen op volgorde hoeft niet maar is wel aan te raden.


Boeken volgorde + boekomschrijving van de boeken van Emelie Schepp.

Hieronder vind je eerst de lijst met 6 boeken van Emelie Schepp over Jana Berzelius. Daaronder worden de boeken uitgebreid beschreven. Bij de beschrijving heb ik een link van Bol.com toegevoegd. Deze link geeft veel extra informatie over het boek en ook de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

  1. Memento (Märkta för livet)
  2. Narcotica (Vita spår)
  3. Post mortem (Prio ett)
  4. Postuum (Pappas pojke)
  5. Alter ego (Broder Jakob)
  6. Sub rosa (Nio Liv)

Jana Berzelius 1 – Memento

Zomer 1986. Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is.

2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justitie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen?


Jana Berzelius 2 – Narcotica

Op het station van Norrköping wordt in een trein een dode vrouw aangetroffen. Ze is gestorven toen een van de bolletjes die ze smokkelde, openbarstte in haar maag. De vrouw blijkt de reis niet alleen afgelegd te hebben. Maar waar is de andere vrouw gebleven?

Officier van justitie Jana Berzelius wordt op de zaak gezet en al snel blijkt dat zij er persoonlijk meer bij betrokken is dan haar lief is. De verdenkingen wijzen in de richting van Danilo, de man met wie ze is opgegroeid maar die ze liever zou vergeten. Hij weet te veel over haar en met al die kennis is hij een direct gevaar voor Jana. Om haar verleden en haar toekomst te beschermen, moet ze Danilo vinden voordat de politie dat doet.


Jana Berzelius 3 – Post mortem

Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden.

Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.


Jana Berzelius 4 – Postuum

Wanneer Sam Widell op een avond thuiskomt, blijkt zijn vrouw vermoord en zijn zoon ontvoerd te zijn. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek naar deze zaak en ondervindt dat hoe langer Jonathan weg is, hoe persoonlijker het voor haar wordt. Wanneer bovendien haar aartsvijand Danilo zich weer in haar leven mengt, is de ramp compleet. In een race tegen de klok moet Jana alles op alles zetten om het kind levend terug te vinden.


Jana Berzelius 5 – Alter ego

Twee vrouwen worden vermoord gevonden, liggend in een riviertje. Van beiden zijn de benen aan elkaar genaaid. Wie wil hen laten lijken op zeemeerminnen en waarom? Officier van justitie Jana Berzelius legt verband met de zaak Simon Norell, een jonge man die zijn familie heeft vermoord en sindsdien vastzit. Maar Simon weigert te praten. Iemand moet zijn vertrouwen winnen en de enige die dat kan, is de man die zich beweegt als een dreigende schaduw in het leven van Jana: Danilo Peña.


Jana Berzelius 6 – Sub rosa

Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *