|

De leukste ridders en prinsessen kinderfeestje speurtocht 2023

De meeste kinderen zijn dol op kinderfeestjes, het is ook altijd een grote eer als je uitgenodigd wordt als kind voor een kinderfeestje. Voor de ouders van de jarige is het vaak een minder groot feest. Ten eerste moet je elk jaar weer iets nieuws en leuks verzinnen en dan de voorbereiding ervan.

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een kinderfeestje buiten de deur. Dit kan lastig zijn met het vervoer en is vaak ook ontzettend duur, je betaald al snel tussen de € 7,50 € 12,50 per kind. Maar er is ook een heel leuk alternatief, namelijk speurtochten. Op onze blog heb ik al eens aandacht besteed aan verschillende speurtochten en aan de speurtocht van de eenhoorn.

Op deze pagina vertel ik je alles over de ridders en prinsessen Speurtocht van Suus Kinderfeestjes. Dit is een pakket waarmee jij eenvoudig een compleet kinderfeestje kunt regelen, zowel bij mooi weer als bij een regenachtige dag.

Wat houd het ridders en prinsessen speurtocht pakket in?

Het ridders en prinsessen speurtocht pakket is veel meer dan alleen een simpele speurtocht. Het kan beter omschreven worden dat je een compleet kinderfeestje koopt met het speurtocht pakket. Het pakket van de ridders en prinsessen is eigenlijk een sprookje waar je doormiddel van de speurtocht aan deelneemt.

Het sprookje gaat over prinses Fiona en ridder Roderick die hun munten zijn kwijt geraakt, de kinderen worden gevraagd om prinses Fiona en ridder Roderick te helpen bij het terug vinden van de munten. Je kunt de prinses en ridder helpen door een speurtocht te spelen.

De speurtocht bestaat uit leuke uitdagende en spannende spelletjes, want de jullie vinden niet zomaar de munten terug.

Alle opdrachten, spelletjes en onderdelen van de speurtocht staat in het teken van ridder en prinsessen. Voordat de speurtocht begint is er een filmpje met het verhaal van Fiona en Roderick, ze vragen je in het filmpje om hulp. . Aan het einde van de speurtocht is er nog een filmpje prinses Fiona en Roderick.

Wat krijg je allemaal in het pakket?

Zoals je hierboven al gelezen hebt bestaat het pakket niet alleen uit een simpele speurtocht. Je krijgt een compleet draaiboek met de speurtocht, de werkzaamheden, knutseltips, diverse tips voor andere activiteiten en het schminken.

Het pakket bestaat uit 2 delen. 1 pakket ontvang je via de post, het andere pakket ontvang je gelijk in je mailbox. Het is verstandig om het pakket een paar dagen voor het feestje te bestellen zodat je rustig alles kunt doorlezen en voorbereiden indien nodig.

Het postpakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 10 prinsessen en ridders diploma’s
  • Speurtocht routekaartjes (De routekaartje kun je gebruiken om de route uit te zetten)
  • Speurtocht spelkaarten
  • Poster van een draak met vlammen  A3 formaat (Nodig voor een aantal spelletjes)
  • 10 kleurplaten
  • Een zak met munten

Het digitale pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Draaiboek voor de speurtocht en het kinderfeestje. Ook staan er tips in voor het knutselen, schminken, en losse spelletjes. Het draaiboek is een PDF bestand en makkelijk overal mee te openen. Het draaiboek ontvang je ook meteen na de bestelling.
  • Toegang tot de geheime website met de begin en eindfilm van prinses Fiona en ridder Roderick.
  • Diverse afbeeldingen en illustraties die je zelf eenvoudig kun uitprinten en waarmee je het kinderfeestje kunt aankleden.

Hoe ziet het programma van het kinderfeestje eruit?

Hierboven heb je in grote lijnen als het één en ander gelezen over de prinses en ridder speurtocht. Maar omdat het altijd prettig te weten is wat je kunt verwachten hier een voorbeeld van het kinderfeestje met de speurtocht van Fiona en Roderick.

Ontvang de kinderen van het kinderfeest in stijl. Nadat iedereen heeft plaats genomen kan er uiteraard eerst wat gedronken worden en de cadeautjes uitgedeeld worden, Een andere optie is gelijk met de het filmpje van de prinses en de ridder te beginnen.

Na het filmpje begint het kinderfeestje pas echt. De eerst activiteit is het knutselen je hebt keuze uit verschillende knutselwerkjes. Tijdens het knutselen kan er al begonnen worden met het schminken uiteraard kan dit ook na het knutselen maar bij meerdere kinderen kan hier veel tijd in gaat zitten. Tijdens het schminken kun je ook een spelletje doen om te zorgen dat de hulpjes van de ridder en prinses zich niet gaan vervelen.

Na deze activiteiten is het eigenlijk tijd voor de spannende speurtocht. De feestgangers gaan opzoek naar de verloren munten, onderweg zijn er ook nog spelletjes waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

Aan het einde van de speurtocht is het nog wel even spannend of alle opdracht goed uit volbracht. In het filmpje van Fiona en Roderick kun je zien of het gelukt is en als ze blij zijn met de terug gevonden munten.

De speurtocht is misschien goed uitgevoerd, maar het feestje is zeker nog niet ten einde. Er is nog tijd voor de kleurplaat en de diploma uitreiking.

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden voor limonade en wat lekkers dit kun je naar eigen inzicht makkelijk indelen.

De review van het Eenhoorn Speurtocht pakket.

De Speurtocht van de prinses en ridder is zeer geschikt voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Omdat het over een prinses en een ridder gaat is het voor iedereen geschikt.

Het pakket wat je ontvangt is zeer uitgebreid en je kunt hier zeker een middag vullend programma van maken. Wel moet je zelf nog een aantal zaken toevoegen om het helemaal compleet te krijgen. Dit staat allemaal duidelijk omschreven in het draaiboek. Denk hierbij aan kleine materialen die niet veel hoeven te kosten zoals ballonen, bellenblazers, en andere kleine spelmaterialen. Uiteraard kun je dit ook achterwege laten, maar ik vind het zelf wel een goede aanvulling, zonder deze aanvulling vond ik het zelf een beetje kaal.

Een goed voorbeeld van het ontbreken van materialen is de schmink je hoeft uiteraard niet te kiezen om te gaan schminken maar de kinderen vinden dit vaak wel erg leuk. Is schmink tegenwoordig niet meer zo duur bij winkels zoals de Action, Big Bazaar etc. Bij de kleurplaten zijn ook geen materialen bijgeleverd, meestal is er bij de meeste huishoudens wel voldoende potloden, stiften, wasco of verf aanwezig.

Aan de ene kant is het ook logisch om deze materialen niet mee te leveren, de kosten van het pakket wordt zo wel een stuk duurder, nu is het nog goed betaalbaar voor een kinderfeestje. Veel materialen hebben de mensen wel thuis en het is een keuze je kunt ook voor iets anders kiezen wat je misschien leuker vind of al thuis hebt.

Een groot voordeel van het pakket is, is dat het gebaseerd is op 10 kinderen. Jouw kind heeft dus veel keuze als het gaat om vriendjes en vriendinnetjes. Uiteraard kun je het ook opdelen in 2 feestjes of samen met iemand geven dat beide jarigen 4 vriendjes of vriendinnetjes kan uitnodigen.

Als je alle activiteiten uitgebreid gebruikt met een paar pauzes tussendoor kan het feestje 3 uur duren. Persoonlijk vind ik dit erg lang en kiezen wij altijd voor 1,5 tot 2 uur. Je kunt het eenvoudig in korten door een aantal activiteiten te schrappen of minder lang te laten duren.

Bij het houden van een kinderfeestje is het altijd fijn als het mooi weer is. Helaas is dit niet altijd het geval in Nederland. Gelukkig staat in het draaiboek ook een zeer goed alternatief als het een regenachtige dag is. Ook is dit alternatief te gebruiken als je geen ruimte bij huis hebt. Misschien klinkt een speurtocht in huis minder leuk maar de kinderen zullen geen moment minder lol en plezier beleven aan het feestje

Het brievenbuspakket is doorgaans binnen 2 werkdagen wel ontvangen, maar ik zou voor de zekerheid een paar dagen voor het feestje het pakket al bestellen. Mocht er iets misgaan heb je nog de tijd. Ook is het wel prettig dat je het eerst door kunt lezen en alvast wat voorbereidingen kunt treffen. Zoals bijvoorbeeld kleine materialen aanschaffen. Dat het draaiboek gelijk na het bestellen te gebruiken is vind ik echt wel een pluspunt. Ook is het pdf op verschillende apparaten te lezen dit is ook erg makkelijk en hoeft je uit te printen als je dit niet wil.

Het programma en de speurtocht zit leuk in elkaar en de kinderen vermaken zich hier zeker een aantal uur mee. Het idee van de filmpjes vind ik erg leuk ook helemaal van deze tijd. Wel vind ik de kwaliteit van de filmpjes aan de magere kant, ik had het idee dat er veel werd opgelezen. De kinderen stoorden zich hier niet aan gelukkig. Die zaten wel in het verhaal r De materialen die met de post worden gestuurd zijn van een goede kwaliteit.

Als jij het niet erg vind om nog iets aan te vullen en dat je de kwaliteit van het toneelfilmpje niet zo belangrijk vind dan is het pakket een echte aanrader. Ondanks dat het pakket leuk is en de kinderen zich goed vermaken vind ik dat Suus Kinderfeestje leukere pakketten heeft.

Wil jij een keer een ander soort kinderfeestje? en is de jarig dol op prinsessen en ridders? Dan is dit pakket waarschijnlijk een perfect keuze voor aankomende kinderfeestje.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *