De 6 mooiste stripboek beurzen / markten in Nederland 2023

Hoewel stripboeken niet meer zo populair zijn als in de jaren 70 en 80 zijn er nog steeds vele liefhebbers van stripboeken, zowel in Nederland als in België. De stripboek fanaten zijn altijd op zoek naar stripboeken, naar zeldzame uitgaves, het ontbrekende boek, naar nieuwe series etc. en waar kun je dit beter vinden dan op een stripboeken beurs?

Uiteraard kun je ook naar een boekenmarkt of een rommelmarkt, de kans is er dan wel dat er geen volledige stripboeken kramen aanwezig zijn of überhaupt bijzondere stripboeken buiten de standaard Suske en Wiske stripboeken.

Dit is zeker niet het geval bij de stripboeken markten en beurzen hier vind je allemaal kramen met stripboeken of aanverwante thema´s en producten denk bijvoorbeeld aan merchandise. Op verschillende plekken in Nederland is regelmatig stripboeken markten. Om je te helpen bij de leukste stripboeken beurzen en markten heb ik een top 6 gemaakt.

De stripboekenbeurzen in de top 6 worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven of de stripboekenbeurs voor jouw interessant is om heen te gaan.


BoekenBoeken

Strips op de markt (Stripfestival Gouda) – 7 mei 2023

Voor de 14e keer wordt er op 7 mei 2023 het stripfestival te Gouda gehouden. Deze stripbeurs staat bekend onder de naam Strips op de markt. Elke jaar wordt op de eerste zondag van de maand mei een stripboeken markt gehouden op de markt in Gouda. organiseert men in Gouda het evenement Strips op de Markt.

Op deze prachtig locatie wordt de markt van 10 uur tot 17 uur gehouden. De toegang is gratis voor deze markt. Elk jaar is er een thema in 2022 was dit Gouda750. Naast de vele kraampjes zjjn er elk jaar diverse striptekenaar die kun kunsten en boeken showen. Elk jaar jaar is er ook een hoofdgast aanwezig.

Een leuke stripboeken markt op een toplocatie, als jij de pareltjes gevonden hebt en nog tijd over hebt is het zeker de moeite waard om Gouda eens te gaan verkennen.

Stripdagen Haarlem – 31 mei t/m 9 juni 2024

Stripdagen Haarlem is een tweejaarlijks stripfestival in het centrum van de stad Haarlem. In 1992 was de stripdagen voorde eerste keer georganiseerd. Het Festival is veel meer dan alleen een beurs of markt met de verkoop van stripboeken. Tijdens de stripdagen vind je een beurs van 2 dagen op 1 en 2 juni maar ook tentoonstellingen, lezingen, concerten, filmvoorstellingen, prijsuitreikingen, optreden en diverse kinderactiviteiten.  Elke editie is er een ander thema.

De stripdagen trekt normaal gesproken circa 30.000 bezoekers uit Nederland en het buitenland naast bezoekers zijn er ook veel striptekenaars en uitgevers aanwezig. Ben jij benieuwd na het programma? Bekijk dan de website van de Stripdagen Haarlem.

Kamperstripspektakel – 19 augustus 2023

Kamper Stripspektakel wordt gezien als leukste en gezelligste 1-daagse stripbeurs / markt van Nederland. Met een kleine 100 kramen valt er genoeg te zien en te beleven. Naast nieuwe en tweedehands stripboeken, zijn er ook diverse tekenaars en scenaristen aanwezig. Dit geldt ook voor uitgevers, infostands en fanclubs.

De stripspektakel wordt gehouden op zaterdag 19 augustus in het centrum van Kampen (in de Oudestraat, de winkelstraat van Kampen, vanaf het middeleeuwse raadhuis tot en met het Van Heutzplein van 10.00 tot 17.00 uur . In 2021 werd de markt gehouden in het stadspark vanwege de coronamaatregelen).

Niet alleen de beurs is leuk om te bezoeken, maar zorg dat je ook tijd over houdt om Kampen te verkennen!

Dutch Comic Con Utrecht – 23 en 24 november 2023

In de Jaarbeurs hal wordt de grootste Nederlandse Comic Con gehouden met circa 40.000 bezoekers. Uiteraard komen er niet zoveel bezoekers als het een waar spektakel zou zijn.

Op 23 en 24 november 2023  vind je in de jaarbeurs hal weer alles wat te maken heeft met weer films, series, cosplay, comics, strips, games en entertainment. Hoewel strips een klein aandeel heeft is het wel echt de moeite waard om deze beurs te bezoeken. De beurs bied je zoveel diversiteit dat je ook naast de strips nog vele mooie dingen tegen gaat komen.

Ook leuk aan de Con Comic is dat jij verkleed maken komen als welke stripfiguur wil jij lijken?

Stripfestival Breda – 23 en 24 oktober 2023

Ook in 2023 wordt het festival weer gehouden in het prachtige Chassé Theater in Breda. Beide dagen is het mogelijk om vanaf 10 uur de beurs te bezoeken, de beurs duurt tot 17 uur. Naast vele strandhouders uit Nederland en België vind je hier ook diverse tekenaars die hun werk graag laten zien aan jou.

Stripdagen Rijswijk Datum voor 2023 nog onbekend

In de Broodfabriek werd er 3 en 4 september 2022 weer een leuke beurs gehouden de datum van 2023 is nog onbekend.

Naast vele standhouders uit Nederland en het buitenland zullen er ook een groot aantal striptekenaars aanwezig zijn. Zowel bekende als onbekende (aanstromende talenten) striptekenaars.

Ook zijn er diverse activiteiten in de Broodfabriek om nieuwe stripliefhebbers extra enthousiast te maken. De stripdagen te Rijswijk zijn interessant en zeker de moeite waard om te bezoeken.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *