|

De 4 beste boeken om Koreaans te leren 2024

De Koreaanse taal heeft een unieke structuur en grammatica die hem onderscheidt van andere talen. De taal wordt geschreven met behulp van een fonetisch alfabet genaamd Hangul, dat uit 24 letters bestaat. Om de taal goed te leren, is het belangrijk om de grammatica van de taal te begrijpen. De grammatica van het Koreaans kan echter een uitdaging zijn voor beginners.

Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar om leerlingen te helpen deze uitdaging te overwinnen. Het begrijpen van de structuur en grammatica van het Koreaans is essentieel voor effectieve communicatie en beheersing van de taal.

Een van de unieke kenmerken van de Koreaanse taal is het gebruik van eretitels. Eerbetuigingen zijn taalkundige uitdrukkingen die worden gebruikt om respect en beleefdheid tegenover anderen te tonen. In het Koreaans vormen eerbetuigingen een belangrijk onderdeel van de taal en worden ze veelvuldig gebruikt in sociale interacties.

Vergeleken met andere Oost-Aziatische talen vertoont het Koreaans enige morfologische gelijkenis met sommige talen uit de Oost-Turkse groep. Het Koreaans verschilt echter enorm van andere Europese talen wat betreft structuur, grammatica en schrijfsysteem. De Koreaanse taal wordt wereldwijd door ongeveer 80 miljoen mensen gesproken en is de officiële taal van zowel Zuid- als Noord-Korea. De taal heeft ook zeven officiële dialecten in Korea.

Op deze pagina heb ik de 4 boeken geplaatst die je kan helpen bij het leren van de Koreaanse taal. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij de taal wilt leren, maar met deze boeken kun jij iedergeval de basis onder de knie krijgen.

Om je een goed beeld te geven van de boeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek.

Winter1- 728 x 90

Ik leer Koreaans

140 essentiële woorden en uitdrukkingen, 300 gemeenschappelijke uitdrukkingen, de 100 meest voorkomende werkwoorden, de 1000 essentiële woorden. De Koreaanse taal is een Oost-Aziatische taal die wordt gesproken door ongeveer 80 miljoen mensen. Het is de officiële en nationale taal van beide Korea’s: Noord-Korea en Zuid-Korea, met verschillende gestandaardiseerde officiële formulieren die in elk gebied worden gebruikt.

Onze leermethode: we hebben honderden sleutelzinnen en -woorden geselecteerd. Al tientallen jaren is herhaling op gebleken een effectieve leermethode te zijn. Het uiteindelijke doel is om een voldoende niveau in een taal te bereiken om eenvoudige gesprekken te hebben, eenvoudige uitwisselingen te begrijpen, te overleven in situaties van het dagelijks leven.


Leer Koreaans – Snel / Gemakkelijk / Efficiënt

Dit boek bevat een reeks woordenlijsten met 2000 van de meest voorkomende woorden en zinnen, gerangschikt op basis van hun voorkomen in dagelijks taalgebruik. Dit vocabulaireboek volgt de 80/20-regel: het zorgt ervoor dat u eerst de belangrijkste woorden en zinsstructuren leert om u te helpen snel vooruitgang te boeken en gemotiveerd te blijven.

U gebruikt dit boek idealiter elke dag, waarbij u een vast aantal pagina’s in elke sessie herhaalt. Het boek is opgesplitst in lijsten van 50 woorden die u helpen om stap voor stap vooruitgang te boeken via het boek.

Neem bijvoorbeeld aan dat u op dit moment woorden 101 tot 200 herhaalt. Zodra u de woorden 101 tot 150 goed kent, kunt u beginnen aan de woorden 201 tot 250. De volgende dag kunt u 101-150 overslaan en verdergaan met het herhalen van de woorden 151 tot 250. Op die manier werkt u stap voor stap door het boek en nemen met elke pagina die u beheerst uw taalvaardigheden toe.


Koreaans vocabulaireboek

Dit vocabulaireboek bevat meer dan 3000 Koreaanse woorden en zinnen die zijn gesorteerd per onderwerp, zodat u eenvoudig kunt kiezen wat u eerst wilt leren. Bovendien bevat de tweede helft van het boek twee indexsecties die als basiswoordenboeken kunnen worden gebruikt om woorden in een van de twee talen op te zoeken. De 3 onderdelen samen vormen een geweldige informatiebron voor cursisten van alle niveaus.

Vocabulaireboeken bestaan al eeuwen en zijn daarom wellicht niet erg hip en een beetje saai, maar meestal wel erg doeltreffend. Samen met de onderdelen van het basiswoordenboek Koreaans, is dit Koreaans vocabulaireboek een geweldig hulpmiddel om u tijdens het leerproces te ondersteunen. Het komt tevens goed van pas om woorden en zinnen op te zoeken op momenten zonder internet.


Thematische woordenschat Nederlands-Koreaans – 3000 woorden

T&P BOOKS WOORDENLIJSTEN

zijn bedoeld om u te helpen vreemde woorden te leren, te onthouden, en te bestuderen. De woordenschat bevat meer dan 3000 veel gebruikte woorden die thematisch geordend zijn.

DIT WOORDENBOEK BEVAT 101 ONDERWERPEN ZOALS:

basisconcepten, getallen, kleuren, maanden, seizoenen, meeteenheden, kleding en accessoires, eten & voeding, restaurant, familieleden, verwanten, karakter, gevoelens, emoties, ziekten, stad, dorp, bezienswaardigheden, winkelen, geld, huis, thuis, kantoor, werken op kantoor, import & export, marketing, werk zoeken, sport, onderwijs, computer, internet, gereedschap, natuur, landen, nationaliteiten en meer …

BIJZONDERE KENMERKEN VAN DE WOORDENSCHAT:

de woorden zijn gerangschikt naar hun betekenis, niet volgens alfabet, de woorden worden weergegeven in drie kolommen om bestudering en zelftesten te vergemakkelijken, woorden in groepen worden verdeeld in kleine blokken om het leerproces te vergemakkelijken, de woordenschat biedt een handige en eenvoudige beschrijving van elk buitenlands woord.

DEZE T&P BOOKS WOORDENSCHAT:

Is aanbevolen als aanvulling bij iedere taalcursus; geschiktvoor de beginnende en gevorderde student; is handig voor dagelijks gebruik, bestudering en zelftesten.


Winter1- 728 x 90

Vergelijkbare berichten