De boeken van Elvin Post (boekomschrijving + nieuwste boek)

Elvin Post is nog niet bekend bij het grote publiek, maar heeft al vele boeken geschreven. In 2004 won Elvin met zijn debuut Groene Vrijdag de Gouden Strop. Elvin Post schrijft voornamelijk thrillers. Zijn nieuwe boek ¨Geen Weg Terug¨ is zijn eerste jeugdthriller.

Op deze pagina lees je een korte biografie over Elvin Post en alles over zijn nieuwe boek met recensie maar ook over zijn eerder geschreven boeken. Zijn boeken vind je in een boekvolgorde van verschijning maar ook een uitgebreid boek omschrijving per boek.

Autumn 2- 728 x 90

De korte bio van Elvin Post

Elvin Post is geboren op 25 november 1973 in Rotterdam en is naast auteur ook journalist. Elving is de zoon van thrillerauteur Jacques Post. Na zijn studie in Amsterdam is hij gaan werken voor het literair agentschap Ralph Vicinanza Ltd. op Manhattan (New York). In Manhattan begon hij ook met het schrijven van boeken in 2004 debuteerde hij met het boek ¨Groene Vrijdag¨. Met dit boek won hij ook de Gouden Strop. Elvin Post is de jongste winnaar van de Gouden Strop.

In 2006 verscheen het tweede boek van Elvin Post ¨Vals Beeld¨. Elvin heeft tot 2022 8 boeken (en ander werk) geschreven zijn laatste boek ¨Geen weg terug¨ is een jeugd thriller. Het werk van Elvin is vertaald in verschillende talen en van meerdere boeken zijn de filmrechten verkocht. Naast de Gouden Strop in 2004 won hij met het boek ¨Roomservice¨ de Diamanten Kogel. Naast de prijzen voor zijn boeken hebben diverse boeken genomineerd voor verschillende prijzen.

Het boek ¨Geboren verliezers¨ uit 2008 heeft in de bestellers top 60 gestaan, en naar aanleiding van dit boek schreef Elvin het korte verhaal de ¨Nachtmerrie¨. Dit korte verhaal is verschenen in het tijdschrift Rails (februari 2008).

De boeken van Elvin Post (de bibliografie op boekopvolgorde)

Hieronder vind je de boekvolgorde van de boeken van Elvin Post. Naast de titel van het boek ook het jaar dat het boek verschenen is en eventuele extra informatie over het boek.

  • Groene vrijdag (2004)
  • Vals beeld (2006)
  •  Het 17de – eerbetoon aan alle amateurvoetballers bundel van AD-sportwereld columns (2006)
  • Geboren verliezers (2008)
  • Roomservice (2010)
  • Dame Blanche (2015)
  • Arizona Blues (2018)
  • De Cursus (2021)
  • Geen weg terug (2022)

Boek omschrijvingen:

Hieronder vind je een uitgebreide boekomschrijving en een link van bol.com van de boeken van Elvin Post. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Groene vrijdag

Winston Malone vindt dat het tijd is om de zaken anders aan te pakken. Hij woont met zijn vrouw Cordelia in een bouwvallig appartement op Staten Island, New York, hij is nauwelijks tevreden met zijn werk bij een geldkantoor en nog minder met zijn salaris. Als hij in de problemen komt met de afbetaling van de driezitsbank dat hij voor zijn vrouw heeft gekocht, besluit Winston de laatste wijze woorden van zijn overleden vader in de praktijk te brengen.

Zo raakt Winston verzeild in netelige situaties en in een louche circuit dat bevolkt wordt door een kleurige cast: een in wapens handelende ijscoman; zijn lijfwacht, een dwerg met een verleden in All Star Wrestling; een ex-bajesklant met een obsessie voor een gefrustreerde soapster en de echtgenote van de soapster, een puissant rijke aanbidster van Jerry Springer met een groot geloof in relatiebemiddelingsbureaus.

En dan is er ook nog twee miljoen dollar waar iedereen recht op meent te hebben


Vals beeld

Vincent Bloom en Elijah Fish hebben zes jaar lang de mondiale kunstwereld voor de gek gehouden door vervalsingen als nieuw ontdekte meesterwerken op de markt te brengen, van grootheden als Picasso, Giacometti, Matisse, Degas en Chagall. Alle grote veilinghuizen trapten erin. Totdat Bloom en Fish door stomme pech de gevangenis in draaiden. Zeven jaar later komen ze vrij.

De Boston Red Sox staan op het punt om voor het eerst sinds 86 jaar de World Series te winnen en de stad is in rep en roer. Dan wordt Fish door Bloom benaderd met het voorstel om een grote hoeveelheid schilderijen te roven uit het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston, waaronder Rembrandts Christus in de storm op het meer van Galilea en Vermeers Het concert. Een krankzinnig plan. Of niet?

Bij Interpol staan ruim 14.000 gestolen grote kunstwerken geregistreerd. Volgens The Art Loss Register gaat het onder meer om 47 werken van Degas, 54 van Rodin, 142 van Rembrandt, 355 van Picasso, 271 van Miró en 250 van Chagall. Schilderijen van Picasso, Giacometti en Matisse en vele anderen werden succesvol vervalst met behulp van spotgoedkope verf, K-Y-gel, koffie, tuinaarde en stofzuigerstof. Deze vervalsingen werden geveild bij vooraanstaande veilinghuizen.

In Caracas, Venezuela werd een valse Matisse, Odalisk in rode broek, ontdekt. Het valse schilderij hing lange tijd minstens twee jaar in het museum. Bezoekers noch personeel merkten het op. De vervalsing werd pas ontdekt toen iemand in de VS het origineel probeerde te verkopen. Het is zeer waarschijnlijk dat in allerlei musea over de hele wereld valse schilderijen hangen.


Het 17de – eerbetoon aan alle amateurvoetballers

Elk weekeinde trekt voetbalminnend Nederland massaal naar de stadions. Maar niet alleen bij Feyenoord, Ajax en PSV wordt wekelijks gestreden om de drie punten. Ook in de kelder van het amateurvoetbal, de voormalige onderbond, is de winst heilig. Ja, zelfs bij het Rotterdamse 17de…

Het 17de bekend van het feuilleton uit ADSportwereld beschrijft de tragiek, maar vooral ook de romantiek van amateursport, waarin vriendschappen voor het leven worden gesloten, bijgeloof een nog grotere rol speelt dan bij de professionals, en de verhouding tussen fanatisme en prestatieniveau vaak hopeloos uit balans is. En: hoe staan de vrouwen eigenlijk tegenover de hobby van manlief?


Geboren verliezers

Romeo Easley werkt als verkoper van tweedehands tijdschriften op 6th Avenue in Manhattan. Op zijn vaste standplaats is hij ver weg van zijn appartement, waar hij samen met zijn moeder en zijn broer Russell opgroeide onder de beschermende vleugels van de crimineel Sean Withers.

Maar terwijl het lot Romeo voor het eerst van zijn leven gunstig gezind lijkt, raakt zijn broer – die er net een korte gevangenisstraf op heeft zitten – steeds meer verstrikt in Seans web van misdadige praktijken.

Dan begaat Romeo een stommiteit waarmee hij zowel zijn eigen leven als dat van zijn broer in gevaar brengt…


Roomservice

Roomservice werd bekroond met de Diamanten Kogel 2011

Jack Farrell verdient een stevige boterham met het bespieden van mensen die vreemdgaan. Maar het zakelijk succes krijgt een keerzijde wanneer hij wordt benaderd door pornoproducent Archie Venice. Hij huurt hem in om zijn zoon Larry ver uit de buurt te houden van zijn ex-vriendin Amanda. Het lijkt een makkelijke klus. Maar schijn bedriegt…


Dame blanche

De vierendertigjarige Jane Raimy heeft het ogenschijnlijk uitstekend voor elkaar. Ze heeft een eigen kookprogramma op televisie en genoeg miljoenen op de bank om het de rest van haar leven rustig aan te kunnen doen. Toch is Jane niet gelukkig. Haar relatie is net op de klippen gelopen en ondanks stijgende kijkcijfers loopt het met de inhoud van haar televisieshow bepaald niet zoals ze wil.

Wat Jane niet weet, is dat er grotere problemen op komst zijn in de persoon van Jerry Lauper, een psychopathische ex-gevangene die zweert bij het boek De kracht van opbouwende gedachten. Hij is meer dan een beetje verliefd op Jane, en vastbesloten erachter te komen of het gevoel wederzijds is…


Arizona blues

Wanneer New York Times-journalist Karen Hart vanwege autopech noodgedwongen enkele dagen in het stadje Snowflake, Arizona, moet doorbrengen, probeert ze het beste van de situatie te maken.

Al snel richt ze haar aandacht op de plaatselijke miljonair GeraldTreadway, een man die zijn fortuin verdiende met een boek en een Hollywoodfilm over de dag waarop hij naar eigen zeggen werd meegenomen door een ufo. Wat Karen niet weet is dat er meer mensen zijn die interesse hebben in Treadway, mensen met heel wat minder nobele intenties dan zijzelf.


De cursus

De cursus van Elvin Post is een thriller van hoog niveau waarin het doel om een boek van de grond te krijgen verandert in een strijd op leven of dood. Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster.

Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

‘De cinematografische stijl maakt Elvin Post tot een van de origineelste Nederlandse thrillerschrijvers.’ – Trouw

‘De beste Nederlandse thrillerschrijver.’ – NRC Handelsblad


Geen weg terug

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Voor dit dilemma komen vier vriendinnen te staan als ze middenin de nacht een tas met geld aantreffen.

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? In Geen weg terug komen vier vriendinnen voor dit dilemma te staan. Een spannende jeugdthriller van bekroond auteur Elvin Post.

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim middenin de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed.

Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen…


Boek recensie van het nieuwste boek van Elvin Post: Geen weg terug.

Het boek ¨Geen weg terug¨ begint met een perspectief van Eva, aan de hand van deze proloog merk je al aan het dreigement dat er is aan de hand is. Na de spannende proloog begint het verhaal wat er tien dagen eerder heeft afgespeeld.

In het boek ¨Geen weg terug¨ zijn Eva en Anna (2 van de 4 vriendinnen) afwisselend van elkaar aan het woord. Het eerste deel na de proloog staat in teken van de kennismaking van de hoofdpersonages. Dit gedeelte is ook niet spannend maar wel interessant en de personages worden uitgebreid toegelicht, dit geldt niet alleen voor de hoofdpersonages.

Zodra de vriendinnen in het bezit zijn van het geld wordt het boek spannende. De spanning wordt langzaam opgebouwd, zodat je steeds verder wilt lezen en het boek moeilijk naast je neer kan leggen vooral als de vriendinnen weer in een levensgevaarlijke situatie zijn beland.

Het boek ¨Geen weg terug¨ is een spannend verhaal dat goed aansluit bij de vele Netflix series waar de jeugd ook graag naar kijkt. Het boek heeft voldoende spanning, lees makkelijk weg, maar of nu alles geloofwaardig is maar je zelf bepalen. Het is iedergeval een leuk boek voor de jeugd als je van spanning houdt en heeft ook diverse actuele thema´s.


Autumn 2- 728 x 90

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *