|

De top 10 van de leukste Disney stripboeken 2024

Wie aan Disney en aan stripboeken denkt, komt al snel bij de Donald Ducks. Wie is er niet groot gebracht met Donald Duck, bijna elk kind in Nederland heeft ooit wel eens een Donald Duckjes gelezen, en de beroemde eend is nog steeds populair zowel bij kinderen als bij volwassenen.

Maar er zijn nog veel meer stripboeken uitgebracht door Disney. Op deze pagina vind je de 10 leukste Disney stripboeken buiten de Donald Duck. Om je een goed beeld te geven van de Disney stripboeken heb ik naast een boekomschrijving ook een link van Bol.com geplaatst.

De link geeft veel extra informatie over het stripboek waaronder de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun jij het Disney stripboek eenvoudig en snel bestellen.

Disney Princess artikelen

Pirates Of The Caribbean

Stripverhaal gebaseerd op de film ‘Pirates of the Caribbean’, een Disney-avonturenfilm met in de hoofdrollen bekende namen, waaronder Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley.


Disney Encanto

Het prachtige en ontroerende familieverhaal van de film ‘Encanto’ is er nu ook in de vorm van een kleurrijke Disney-strip. Om keer op keer opnieuw te lezen!

De Madrigals vormen een bijzondere familie. Ze wonen in een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverende plek: een Encanto. De magie van de Encanto heeft ieder kind in de familie gezegend met een unieke gave, van superkracht tot genezingstalent. Ieder kind, behalve één: Mirabel. Maar als Mirabel ontdekt dat de magie van de Encanto in gevaar is, besluit ze dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop is van haar buitengewone familie…

Het Disney-stripalbum van ‘Encanto’ is net als de film geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.


Disney Pixar – The good dinosaur

Wat als de dinosaurus niet was uitgestorven? In The good dinosaur het verhaal van de film leidt Arlo, een tienjarige Apatosaurus, een rustig leven op de boerderij van zijn ouders. Maar zijn wereld wordt totaal op zijn kop gezet als hij Spot ontmoet. Spot, een kleine, wilde, vindingrijke en onverschrokken jongen! Samen beleven ze spannende avonturen.


Vaiana

De jonge Moana een een geboren navigator in het oude Oceanië die haar koers uitzet op zoek naar een legendarisch eiland. Tijdens haar reis werkt ze samen met haar held en de legendarische halfgod Maui.


Disney filmstrips Frozen

Frozen gaat over een koninkrijk dat gevangen is in een eeuwige winter. Om een einde te maken aan de vervloeking, gaat de dappere Prinses Anna samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven op pad om Anna’s zus, IJskoningin Elsa te vinden. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Gaat het ze lukken om de barre omstandigheden te overwinnen en het koninkrijk te redden?


Filmstrip Assepoester

Assepoester wordt door haar stiefmoeder en stiefzusters als een dienstmeid behandeld. Dag en nacht moet ze klaarstaan om het drietal op hun wenken te bedienen. Maar dan organiseert de koning van het land een groot bal voor alle huwbare meisjes, zodat de prins een bruid kan kiezen! De boze stiefmoder en de valse zussen doen er alles aan om te voorkomen dat Assepoester erheen gaat. Het ziet ernaar uit dat hun boze plan gaat lukken, maar gelukkg heeft Asspoester veel vrienden…


Disney filmstrips Coco

De held heet Miguel. Hij is gek op gitaarspelen, maar ­omdat zijn overgrootmoeder ooit in de steek werd gelaten door een muzikant zijn zelfs deuntjes aan de keukentafel verboden. Die muzikant, zo ontdekt Miguel, is wijlen ­Ernesto de la Cruz, de bekendste Mexicaan aller tijden. Als hij dat enthousiast aan zijn oma vertelt, sloopt ze uit woede zijn gitaar. Om toch te kunnen spelen tijdens het festival op de Dag van de doden jat hij er eentje uit het mausoleum van De la Cruz. Dat gaat mis.

Op slag wordt hij omringd door overleden familieleden. Of wat er van hen over is. Miguel heeft een visum voor het land van de doden op zak, dat de volgende ochtend zal worden omgezet in een permanente verblijfsvergunning. Hij kan alleen terugkeren naar het land van de levenden als hij de zegen krijgt van zijn dode familie. Zij stellen echter als eis dat hij nooit meer muziek maakt. Dat vindt Miguel onacceptabel en dus moet hij op zoek naar De la Cruz.


Filmstrip Up

De 78 jaar oude ballonnenverkoper Carl Fredericksen besluit eindelijk op avontuur te gaan. Hij maakt duizenden ballonnen vast aan zijn huis dat daardoor het luchtruim kiest op weg naar de jungle van Zuid-Amerika. Maar dankzij Russell, een 89 jaar oude verstekeling, gaat lang niet alles zoals gepland…

Humor, avontuur en spanning wisselen elkaar af in deze nieuwe animatiefilm en natuurlijk volgt het stripavontuur in het gelijknamige album het filmverhaal zo letterlijk mogelijk.


Prinses & de Kikker

Ken je het sprookje ‘De kikkerpirns’ nog? Het is het favoriete verhaal van de kleine Tiana uit New Orleans. Als Tiana eenmaal groot is zet ze alles op alles om de droom van haar en haar vader te laten uitkomen: een eigen restaurant waar ze de lekkerste gumbo op tafel tovert. Ondertussen is de stad in rep en roer, want prins Naveen komt!

Maar door een betovering van de gemene waarzegger Facilier verandert hij in een kikkerprins. Als Tiana hem kust, verandert ook zij in een kikker. Samen gaan de kikkers op pad door de bayou om een manier te vinden om de betovering te verbreken. Mama Odie weet wel raad… Door een kus van een echte prinses zullen de prins en Tiana allebei weer mens worden…


Disney Violetta 1

De bekende tv-serie nu als stripalbum

Violetta en Francisca krijgen de opdracht om samen een nieuw nummer te schrijven, maar heel veel tijd hebben ze niet. Het is de verjaardag van Herman, en Violetta weet het perfecte cadeau voor haar vader. In Studio On Beat moet iedereen een wel heel speciaal examen afleggen. En Lucinda, die heeft een plannetje bedacht om Francisca het leven zuur te maken.

Beleef de leukste avonturen van Violetta en haar vrienden in deze gloednieuwe strip!


Disney Princess artikelen

Vergelijkbare berichten