De top van 10 leukste Speciale Monopoly edities 2024

Wie Monopoly niet kent of niet gespeeld heeft, heeft vast onder een speelbord geleefd. Het is niet voor niets één van de best verkochte spellen ter wereld. Sinds 1935 is Monopoly op de markt en is in 26 talen uitgebracht.

Het doel van het spel is om een monopolie op te bouwen, spelers kunnen straten kopen (in de speciale versies zijn dit andere objecten). Als je op een straat terecht komt die al in bezit van iemand is moet je deze huur betalen. Als je als speler geen geld meer hebt om te betalen heb je verloren. De winnaar is de speler die als enige overblijft.

Bij de originele Nederlandse versie gaat het om straten en stations in Nederland. De duurste straat is de Kalverstraat in Amsterdam. Steeds vaker die zie je speciale monopoly edities. Zelf spelen wij met onze dochter de Monopoly editie van Disney’s Planes. Een leuke variant, maar niet leuk genoeg voor deze top 10.

Hieronder vind je de top 10 van de bijzonderste Monopoly edities. Naast een beschrijving heb ik een ook Bol.com link toegevoegd. Voor extra informatie over het spel.


Monopoly Valsspelers Editie

Iedereen heeft wel een vriend, vriendin of familielid die altijd maar vals speelt. Als jij met deze persoon regelmatig een spelletje speelt dan is Monopoly Valsspelers de juiste editie.

Met deze editie kun jij vooruit komen door vals te spelen en ga je de uitdaging aan om andere bespelers te betrappen.

Dit spel zorgt voor gezelligheid, spanning en vooral plezier. Een leuke editie om naast de gewone edities te spelen.


Monopoly Efteling

Monopoly Efteling is een betoverende editie. Een leuke variant op de originele versie. Helaas heb je tijdens het spelen van dit spel geen tijd om het park te bezoeken, maar misschien wordt jij wel de allesbepalende directeur van de Efteling.

Je bent namelijk verantwoordelijk voor het succes van de Efteling. Je gaat ervoor zorgen dat de bezoekers zo veel mogelijk bekende attracties kunnen bezoeken. Maar vergeet de huisjes en hotels niet aan te bieden. Onderweg kun je gemak, maar ook zeker last hebben van de kleine boodschappen- en de schatkistkaarten.

Durf jij het aan om het sprookje te spelen met de vele uitdagingen? Want alleen door de uitdaging aan te gaan kun jij het spel winnen.


Monopoly Gamer Mario Kart.

Monopoly Gamer staat in het teken van Mario Kart. Speel met Mario, Princess Peach, Toad of Luigi. Race over het spelbord om eigendommen zoals Bowsers Kasteel en de Rainbow Road te bemachtigen.

Zoals je bij Mario Kart gewend bent moet je ook hier de bananenschillen ontwijken en munten verzamelen. Ook kun je een extra boost verdienen onderweg. Als jij de race wint, win je ook het spel.

Zet voor de zekerheid je helm op en doe mee aan het leukste bordspel Mario Kart Race. Het spel draait om de hoogst mogelijke score i.p.v. geld.Monopoly Extreem Bankieren

In Monopoly Extreem Bankieren bestaat het bekende Monopoly geld niet meer. Met de ultieme betaalautomaat met touch-technologie kunnen spelers direct bezittingen kopen, huur innen of betalen en hun pasjes scannen.

Elke speler begint met een geldbedrag op z’n bankpasje. Tijdens het spel scan je jouw pasjes en eigendomsbewijzen in de betaalautomaat en deze houdt bij hoeveel geld je hebt. Als een speler eindigt op een gebeurtenis vakje kunnen de grondprijzen veranderen, kun je winnen maar ook verliezen en zelfs naar de gevangenis gestuurd worden.

De betaalautomaat scant de eigendomsbewijzen en kan de marktprijzen laten stijgen of dalen. Het spel is afgelopen als er één speler failliet gaat! Dan berekent de betaalautomaat hoeveel geld en bezittingen iedereen heeft en de rijkste speler is de winnaar!

In Monopoly Extreem Bankieren kun je als speler ook bieden op veilingen. Als een speler eindigt op een onverkocht vakje, maar dit niet wil kopen tegen de aangegeven prijs, is het tijd voor een veiling! De betaalautomaat helpt bij het bepalen van hun bod en het bieden, maar je moet wel snel zijn, want voordat je het weet is de veilingtijd voorbij.

Kortom een zeer interessante en leuke variant op Monopoly die de regels in zijn voordeel heeft veranderd.


Monopoly Game of Thrones C.E.

De Game of Thrones uitgave van Monopoly is een speciale versie en als fan van monopoly en the Game of Thrones mag deze niet ontbreken in je collectie.

Met het spel begeef jij je nu zelf in Westeros met alle bekende karakters uit de succesvolle tv-serie en de boekenserie A Song of Fire and Ice!

Het spel bevat onder andere 6 unieke speelstukken van kenmerkende elementen uit de serie.


Monopoly Pokémon Kanto Edition

Gotta Catch ‘em all: vang alle Pokémon in deze speciale Pokémon Monopoly Kanto editie!

Je reist door de acht strijdvelden, waarbij je zoveel mogelijk probeert te handelen om het sterkste Pokémon team samen te stellen. Want dan kun jij namelijk de wedstrijd winnen.

Het spel bevat 6 unieke speelstukken Pikachu, Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Eevee en Jigglypuff.


Monopoly Junior Disney Frozen

Monopoly Junior Disney Frozen welk meisje wil dit nu niet? Koningin Elsa heeft haar sneeuw- en ijskrachten per ongeluk gebruikt voor zichzelf en haar vrienden! Reis samen met hen door Arendelle en probeer hun verkilde harten te ontdooien.

De monopoly editie is in de ban van sneeuw en ijs. In deze Monopoly Junior reizen de kids samen met Anna, Elsa en Olaf door Arendelle en kopen ze de sprookjesachtige vakjes. Wie het meeste geld verzamelt, ontdooit de verkilde vrienden en wint.

Het spel werkt zoals het orginiele Monopoly spel, maar het is wel eenvoudiger gemaakt voor de kinderen. Met leuke Frozen pionnen, vakjes die prachtige plekjes in Arendelle uitbeelden en eenvoudige bankbiljetten maken het spel overzichtelijk en makkelijk voor de kinderen en ook leuk om mee te spelen als volwassene.


Monopoly Queen

Tour door de geweldige geschiedenis van de optredens van Queen: van hun allereerste Imperial College optreden in 1970 tot hun laatste optreden met Freddie Mercury in Knebworth Park in 1986.

Tour de wereld rond met de band Queen en koop de verschillende podia en hit singles. Bouw podiums en schaal ze op naar complete producties! Grijp je kans met de ‘It’s a Kind of Magic’- en ‘In the Lap of the Gods’-kaarten.

Je speelt als 1 van de legendarische Queen pionnen en zorg dat je aan het eind van het spel iets te vieren hebt. Dit spel is een echte aanrader voor de Queen fan en muziekliefhebber. Ook als je niet luistert naar Queen, blijft deze variant de moeite waard om te spelen.


Monopoly Fortnite – Engelstalig

De Monopoly versie van Fortnite is Engelstalig maar absoluut de moeite waard ook al beheers je de taal niet vlekkeloos. In deze spannende versie claim je locaties, ga je de strijd aan met je tegenstander en probeer je de storm te vermijden om te overleven.

Het spel, het ontwerp en de onderdelen van het bordspel bevatten elementen die zijn geïnspireerd op de game Fortnite, waaronder locaties en buitkaarten. In plaats van Monopoly-geld verdienen spelers Health Points (HP).

Kies eerst een personage: er zijn 27 te gekke outfits om uit te kiezen. Dan is het tijd om de strijd aan te gaan. Met de actiedobbelsteen kunnen spelers health packs verzamelen, muren bouwen en hun tegenstanders beschadigen. Iedere keer als een speler langs start komt wordt de storm ontketend. Als je de storm niet vermijdt, verlies je HP. Net zoals bij de videogame wint de speler die als laatste overblijft!


Monopoly L.O.L. Surprise!

De laatste in de top 10 is de superschattige Monopoly L.O.L. Surprise. In plaats van locaties en eigendommen moeten de spelers in deze editie van Monopoly: L.O.L. Surprise! poppetjes van de andere spelers kopen, verkopen en ruilen met als doel de zeldzame poppen te verzamelen.

De kaarten vervangen de Kanskaarten, Sterren en Emoji’s vervangen de huizen en hotels en de pionnen zijn echte accessoires van de L.O.L. Surprise!-poppen.

Spelers krijgen een spannende verrassing wanneer ze de pionnen uitpakken. Dit spel is een echte aanrader voor de L.O.L. fan. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


Vergelijkbare berichten