De top 5 van de beste boeken van Marion Pauw 2024

Marion Pauw is een Nederlands – Australische schrijfster die debuteerde in 2005 met het boek ¨Villa Serena¨. De doorbraak kan in 2008 met het boek ¨Daglicht¨. Het boek won de Gouden Strop en het boek werd verfilmd en boekte met de verfilming een internationaal succes.

Na het boek ¨daglicht¨ volgde er nog veel meer thrillers en spannende boeken geschreven door Marion. Op deze pagina vind je de volledig lijst met boeken geschreven door Marion Pauw, van elk boek vind je hier ook een boekomschrijving en een lijst met de 5 beste boeken van Marion.

BoekenBoeken

Marion Pauw

Marion Pauw geboren op 19 augustus 1973 in Tasmanië (Australië). Naast schrijfster (van boeken) is Marion ook scenariste.

Op haar zesde verhuisde Marion naar Nederland. Voordat Marion begon met het schrijven van boeken was je copywriter en freelance journaliste. In 2005 debuteerde ze met haar thriller Villa Serana. Met haar derde boek ¨Daglicht¨ brak ze door bij het grote publiek.

Het boek won zowel de Gouden Strop in Nederland en in IJsland de IJslandse prijs voor beste vertaalde thriller. Het boek verscheen in verschillende landen en in 2013 verscheen de verfliming van het boek ¨Daglicht¨ in de biosoop met o.a. Angela Schijf en Monique van de Ven. De Amerikaanse filmrechten van het boek ¨Daglicht¨ werden in 2017 verkocht aan het productiebedrijf Dutch Tilt.

In 2015 schreef Marion het boek ¨Grijs gebied¨ dit boek is een geschenkboek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek. Na het boek ¨We moeten je iets vertellen¨ in 2015 kondigde Marion Pauw te stoppen met het schrijven van boeken, dit was maar voor korte duur. In 2017 schreef ze samen met Susan Smit het boek ¨Hotel Hartzeer¨.

In 2021 bracht Marion twee boeken uit ¨Vogeleiland¨ en het boek ¨Black Friday¨ met korte verhalen. Het boek  Liefde in tijden van corona van de serie literaire Juweeltjes in februari 2022 uitkomen in mei 2022 komt ook het boek ¨Vier wandelaars en een Siciliaan¨ uit

Voor haar geschreven boeken haalt Marion inspiratie uit haar dagelijkse leven. Naast boeken heeft Pauw ook geschreven voor televisieseries zoals; Dagboek van een Callgirl, Vlucht HS13 en In Therapie. (Bron: Wikipedia)

Boekvolgorde van Marion Pauw

Hieronder vind je de complete boekvolgorde van de boeken die Marion heeft geschreven. De boeken staat op volgorde van verschijning met het jaar dat het boek is uitgebracht. De boeken worden eventueel aangevuld met extra informatie.

 • Villa Serena – 2005
 • Drift – 2006
 • Daglicht 2008
 • Zondaarskind – 2009
 • Jetset – 2010
 • Lolliepop – 2010 (uit de serie Literaire Juweeltjes)
 • Bruiloft op Ameland – 2010 (mini-thriller verschenen in Weekblad Libelle nummer 30 in 2010)
 • Gulzig – 2012 (diverse verhalen met o.a. Bruiloft op Ameland)
 • Zonde en Berouw – 2012 (Met Tom Kellerhuis)
 • 45 – 2013 (kort verhaal met tekeningen van Sam Drukker)
 • De Wilden – 2013
 • Hemelen – 2014
 • Hulp in de huishouding – 2014 (uit de serie Literaire Juweeltjes)
 • Grijs gebied – 2015 (geschenkboek voor de maand van het spannende boek)
 • We moeten je iets vertellen – 2015
 • Meisje in het donker – 2016 (Amerikaanse remake van Daglicht ¨Girl in the dark¨)
 • Hotel Hartzeer – 2017 (samen met Susan Smit)
 • Dwaze vrouwen – 2017, (uit de serie Literaire Juweeltjes)
 • De experimenten – 2019
 • Stief – 2019
 • Vogeleiland – 2021
 • Black Friday  2021, (7 korte verhalen)
 • Liefde in tijden van corona – 2022 (uit de serie Literaire Juweeltjes)
 • Vier wandelaars en een Siciliaan – 2022 (Samen met andere schrijfster)

Boekbeschrijving van de boeken van Marion Pauw

Hieronder vind je de boek beschrijving van de meeste van de uitgebrachte boeken van Marion Pauw. Naast een omschrijving vind je hier ook een link van Bol.com. De link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Villa Serena

Fyllis en Andrew zijn het perfecte stel en dolgelukkig met elkaar. Tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek gebeurt er alleen iets gruwelijks: Andrew probeert Fyllis te vermoorden. Ze kan ternauwernood ontsnappen en Andrew houdt vol dat stemmen in zijn hoofd hem tot deze daad hebben aangezet.

Hij wordt opgenomen in een inrichting, maar Fyllis zit nog met onbeantwoorde vragen. Ze gaat terug naar Villa Serena waar haar huwelijk zo dramatisch eindigde. Samen met de knappe Manolo gaat ze op onderzoek uit en komt erachter dat er een duistere waarheid schuilt achter de serene villa…


Drift

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Ze woont op Aruba in een prachtig appartement aan zee. Toch gaat het niet goed met haar. Ze heeft moeite om te aarden en ze zit vast in een problematische relatie.

Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur meer afweet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs enige tijd heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven haar hoofd….


Daglicht

en spannende en psychologisch vernuftige thriller met veel oog voor detail. Marion Pauw laat zien dat zij zich als thrillerschrijfster zowel stilistisch als plottechnisch kan meten met de besten.

Met de succesvolle thriller ‘Daglicht’ beleefde schrijfster Marion Pauw haar doorbraak naar het grote publiek. De succesvolle advocate Iris worstelt met het combineren van haar carrière en de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. Plotseling blijkt dat ze een halfbroer heeft, Ray, die is veroordeeld voor een gruwelijke moord. Hij is opgenomen in een tbs-kliniek. Iris bekommert zich om zijn lot en probeert de ware toedracht rond de moord te achterhalen.

Marion Pauw is bekend van de thrillers ‘Drift’, ‘Zondaarskind’, ‘Jetset’ en ‘Hemelen’, en haar roman ‘De wilden’. De thrillersschrijfster schrijft het geschenkboekje voor de Maand van het Spannende Boek 2015. Het boek ‘Daglicht’ is succesvol verfilmd met Angela Schrijf, Fedja van Huêt en Monique van de Ven.


Zondaarskind

Zondaarskind’ van thrillerschrijfster Marion Pauw is een spannend boek over wraak.
Geertruida ‘Truitje’ Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaan. Als ze als dienstmeisje bij een deftige familie gaat werken wordt ze verliefd op de oudste zoon.

Ze raakt zwanger, maar dan worden haar plannen ijskoud gedwarsboomd door rivale Frédérique Vos. Zestig jaar later kruisen de paden van beide dames elkaar opnieuw. Deze keer laat Truitje niet over zich heen lopen. Ze neemt op ultieme wijze wraak.


Jetset

Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut.

Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. Ze komen tot de ontdekking dat iedere gast wel een motief heeft: de ex-zakenpartner die nog een appeltje met Alexander te schillen had, de vrouw van zijn zakelijk adviseur, met wie Alexander op het jacht een affaire had, de broer die op zijn fortuin uit is.

De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, al helemaal als het lijk van Alexander Zilver spoorloos verdwijnt. Jetset is een klassieke whodunit, waarmee Marion Pauw haar oeuvre verder uitbreidt. Met veel humor en vaart geeft ze een inkijkje in het leven van een steenrijke selfmade man en zijn vriendenkring, die hem dat leven misgunt.


Lolliepop

Terwijl Wouter en Paula al ruziënd op weg zijn naar een 25-jarig huwelijksfeest, fungeert Lollie, Paula’s zus, als oppas voor hun dochter Irma. Lollie is met haar gedachten nog bij haar minnaar Dominic, die weer naar huis en naar zijn vrouw Ineke is gegaan. Maar Ineke is de avontuurtjes van haar echtgenoot inmiddels behoorlijk beu, en een confrontatie kan dan ook niet lang uitblijven


Gulzig

Gulzig bevat alle recente spannende verhalen die niet eerder in boekvorm gepubliceerd zijn van Marion Pauw, een van Nederlands beste thrillerauteurs. In ‘Gulzig’, het titelverhaal, voert een man zijn echtgenote een overdaad aan heerlijkheden. Een daad uit liefde of wreedheid?

In een ander verhaal benijden twee zussen elkaar, de ene de eeuwige minnares, de andere keurig getrouwd. Hun jaloezie neemt ziekelijke vormen aan. En dan is er nog het verhaal waarin een jonge vrouw op de vlucht is voor de autoriteiten. Ze belandt op de bank van een man wiens motieven wellicht niet helemaal zuiver zijn.

Dit is een greep uit de spannende verhalen, waarin niets is wat het lijkt. Ze eindigen allemaal met een zogenaamde ‘wicked twist’ en zullen nog lang na blijven zinderen.


Zonde en berouw

oit iemand tegengekomen die gelukkig werd van eierkoeken en crackertjes met hüttenkäse? Diëten zijn vreselijk en smakeloos. En bovendien: wie wil er leven zonder uitspattingen? Nooit meer je te buiten gaan aan chocolademousse of die tweede of zelfs derde fles wijn bestellen? Er is maar één methode die echt en gegarandeerd werkt: balans.

De ene dag overdadig en gulzig smullen van een feestmaal, de andere dag sober, gezond maar wel heel lekker eten. Met enige regelmaat naar de sportschool of een rondje lopen in het park. Soms uitbundig feesten, daags erna met een antikatercocktail op de bank.

Het werkt als volgt: je kan prima een enorm stuk wildgebraad met truffelroomsaus, een overweldigende chocoladetaart of gegratineerde oesters met champagnesabayon eten, als je dat de volgende dag maar compenseert met bijvoorbeeld een frisse waterkerssoep of een lichte maaltijd als saffraanquinoa met gegrilde groenten.

Zonde & Berouw staat vol echte klassiekers, zoals French toast, crabcakes Benedict, Caesarsalade, kreeft thermidor en ouderwetse hangop, maar ook hippe en trendy gerechten zoals tonijnpizzaatjes met wasabimayonaise, ceviche van granaatappel in hoorntjes van filodeeg, een stamppotje van cress en goddelijke bad dad (en good mum) cupcakes. Van chic (truffelravioli) tot heel gewoon (de lekkerste patat met mayo). Van eenpansgerecht tot bacchanaal, van overdadig eiwit- en vezelrijk tot vegetarisch: kortom, voor ieder wat wils.

En alles uiteraard zoveel mogelijk biologisch, scharrel en duurzaam gevangen en natuurlijk bij voorkeur lokaal, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij hebben in elk geval gekookt as hell, gesmuld en genoten. Nu jullie nog!


De wilden

Nani leidde een volmaakt leven, maar een misstap zet alles op scherp. Ze boekt een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost.

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt.

Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp.

In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de ‘witte mensen’ in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

De wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.


Hemelen

‘Hemelen’ is de nieuwe literaire thriller van schrijfster Marion Pauw. Ron Casper heeft in zijn leven een spoor van ongelukkige mensen achtergelaten en geniet op zesenzeventigjarige leeftijd nog volop van een hedonistische levensstijl.

Zijn drie volwassen kinderen uit twee huwelijken kampen nog iedere dag met de gevolgen van hun traumatische jeugd. Als hun vader dan ook nog in rap tempo het familiekapitaal erdoorheen jaagt in luxebordelen, kunnen zijn kinderen maar tot één conclusie komen: het wordt tijd dat pa gaat hemelen.


Hulp in de huishouding

Als werkster ziet Magda alles, geen geheim blijft verborgen. Wanneer Theodoor, haar meest trouwe klant, een relatie krijgt, vertrouwt Magda de indringer niet. Ze neemt het heft in eigen hand. Als werkster weet en ziet Magda alles, geen geheim blijft verborgen voor haar. Wanneer Theodoor, haar meest trouwe klant, na jaren een relatie krijgt, vertrouwt Magda de indringer niet. Ze besluit het heft in eigen hand te nemen, voor haarzelf én Theodoor.


Grijs gebied

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige.


We moeten je iets vertellen

We moeten je iets vertellen is Pauws meest persoonlijke thriller. De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.


Girl in te dark / meisje in het donker

‘Meisje in het donker’ van Marion Pauw is de Amerikaanse remake van ‘Daglicht’, de internationale bestseller die tevens succesvol werd verfilmd. Marion Pauw schreef eerder onder andere de thrillers ‘Drift’, ‘Hemelen’ en ‘We moeten je iets vertellen’. Alleenstaande moeder Iris komt tot de schokkende ontdekking dat ze een oudere broer heeft.

Waarom heeft haar moeder Rays bestaan voor haar verborgen? Nieuwsgierig naar de broer die ze nooit gekend heeft, begint Iris haar zoektocht. Haar broer blijkt autistisch en veroordeeld voor de brute moord op zijn buurvrouw. Wanneer ze Ray bezoekt, ontmoet ze een man in wie ze haar zoontje herkent. Ray is vreemd en obsessief, en kan niet normaal communiceren. Maar is hij een moordenaar?

De tekst van de in Amerika succesvol uitgebrachte pageturner ‘Girl in the Dark’ werd door Marion Pauw speciaal herzien.


Hotel Hartzeer

Hét boek over liefdesperikelen, van de eerste kus tot de meest recente echtscheiding

Wijze woorden, troost en goudeerlijke, hilarische ontboezemingen voor iedereen die weet wat voor
een slagveld de liefde kan zijn.

Bestsellerauteurs Susan Smit en Marion Pauw zijn beiden hartzeeroverlevenden. Als geen ander weten ze dat niets je zo overhoop kan gooien als relatiegedoe, het uitmaken, en bedrogen en verlaten worden. Het liefst demp je de pijn met allerhande middelen en trucjes, maar daardoor mis je wel een geweldige mogelijkheid voor persoonlijke groei.

Een gebroken hart geeft je de kans om oude trauma’s en verborgen schatten naar boven te halen en brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. En wat het betekent om lief te hebben.

In Hotel Hartzeer delen Smit en Pauw hun eigen ervaringen, praten ze met experts als Margriet Sitskoorn, Roos Vonk en Connie Palmen, en geven ze praktisch advies om liefdesverdrietigen door de dagen heen te loodsen.


Dwaze vrouwen

Dwaze vrouwen Er zit heel wat boosaardigheid in de drie korte verhalen in dit Literaire Juweeltje met die vrolijke titel ‘Dwaze vrouwen’. In het eerste verhaal heeft een doorgedraaide puber een halve sekte uitgeroeid; in het laatste wordt een aardige jonge vrouw grof verkracht door haar buren. Maar in het tweede verhaal vindt een ‘dwaze vrouw’ na alle scheidingsleed gelukkig troost bij een pony, dat is even iets minder gruwelijk. Krachtige korte verhalen over het kwaad in ons mensen, daar is Marion Pauw erg goed in!


De experimenten

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten.

Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige jeuk in de barakken; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?


Stief

De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ­ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt.

Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken. Als ze iets leuks met vriendinnen gaat doen, houdt ze zelfs dat geheim om haar moeder niet te kwetsen. Ook met haar vader heeft ze om die reden weinig contact.

Als haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan is altijd vrolijk en verwent Kiki en haar moeder met cadeautjes en leuke uitstapjes. ­Johan zegt dat hij in auto’s ­handelt, maar Kiki komt er per toeval achter dat hij niet de waarheid spreekt. Wat moet ze met deze informatie, nu haar moeder eindelijk weer gelukkig is?


Vogeleiland

Wat is er gebeurd met Marianne? Op haar vijftiende liep ze van huis weg om nooit meer iets van zich te laten horen. Jaren later kampt haar zusje Nicole nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Ze besluit om alles achter zich te laten en naar Spanje te verhuizen. Maar ook daar kan ze niet aan het verleden ontsnappen. Een bijzondere verschijning doet de hoop dat haar zus nog leeft oplaaien en leidt haar naar het onbewoonde Vogeleiland.

Verteld vanuit verschillende perspectieven, leer je als lezer het verhaal van Marianne kennen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, liefde en wreedheid, sympathie en antipathie. Het enige wat je nog wilt is dat de waarheid boven water komt.


Liefde in tijden van corona

Een heel hoge politicus wiens voornaam met een M begint – moeten we nog meer zeggen? – is de hoofdpersoon in het snijdende korte verhaal over overspel. ‘Liefde in tijden van corona’. Is de getrouwde vrouw in het verhaal minnares of een risico? Is M een onschuldig, bijna seksloos wezen, of een keihard roofdier?

“Zonder al te veel te zeggen rukte hij de kleren van mijn lijf en nam me op de eettafel met een gat in het midden. M had bij de aanschaf niet in de gaten gehad dat dit eigenlijk een tuintafel was met een opening voor een parasol. Dat ik dit soort dingen over hem wist, naast alle andere intieme details, maakte de affaire zonodig nog verslavender.”

In het verhaal ‘Roofdieren’ neemt een vrouw op bijzondere wijze wraak op de verkrachter van haar dochter. Een erg grappig verhaal is het, maar misschien niet zo voor mannen…


Vier wandelaars en een Siciliaan

Unieke roman geschreven door vier schrijfsters

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Naar een idee van Elle van Rijn.


De 5 beste boeken van Marion Pauw

Marion Pauw heeft vele boeken geschreven en als je nog niet zo bekend bent met de boeken Marion Pauw ben je vast benieuwd naar de beste boeken. De top 5 bestaat uit de best gewaardeerde en beoordeelde boeken van Marion Pauw. Hieronder vind je de top 5 van beste boeken.

 1. Daglicht
 2. Vogeleiland
 3. Experimenten
 4. Stief
 5. Hotel Hartzeer

BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten