|

De top 10 van beste boeken over Atlantis 2024

Atlantis is een mythisch eilandenrijk waarvan de historiciteit onduidelijk is. Over het eiland Atlantis werd voor het eerst geschreven in Plato’s dialogen Timaeus en Critias. Door een catastrofe (fout) zou Atlantis rond 9600 v. Chr. plotseling zijn verdwenen.

Het mythisch eilandenrijk mag misschien wel verdwenen zijn maar de verhalen leven nog steeds. Dit zie je ook wel terug in de boeken over Atlantis. Voor deze pagina heb ik de 10 beste boeken en verhalen over Atlantis voor je op een rij gezet.

Naast een boekomschrijving heb ik ook een link van Bol.com geplaatst. De link geeft veel extra informatie over het boek. Via de link kun je het boek over Atlantis eenvoudig en snel bestellen.

BoekenBoeken

Atlantis herrijst

Marjolein (eind dertig, therapeute bij een asielzoekerscentrum) en Bob (ook eind dertig, piloot) krijgen via een telepathisch kanaal en via dromen contact met Akmon, ooit opperpriester van Atlantis. Hij laat hen ervaren dat de ondergang van het mythische continent, zo’n dertienduizend jaar geleden, afschuwelijk traumatisch is geweest. Zo erg, dat de angst en de haat van toen nog steeds voortwoekeren. Eerst ontmoeten ze Ungor, de mentor van een karmaschool, die hen door middel van moeilijke spirituele opdrachten leert hoe ze de oude magische krachten kunnen stoppen, zodat Atlantis zonder herhaling van rampen kan herrijzen.

De hoofdpersoon in Atlantis Herrijst ondergaat een enorm spiritueel groeiproces naar moed, liefde en positiviteit, juist door haar confrontatie met het oude karma. Ze gebruikt haar kinderen als lokaas om de Atlantische draak naar haar huis te lokken om hem daar tot verzoening te dwingen. Atlantis is momenteel overal aanwezig: mythologische wezens, spiritualiteit en technologie. Maar ook het karma, de angst voor de ondergang, de magie en de duistere krachten.

In deze spannende spirituele roman brengt Berend Warrink deze wereld heel dichtbij. Als gepensioneerd lucht- en ruimtevaartingenieur, heeft Berend van dichtbij de materialistische militaire industrie meegemaakt. Het ontwerpen van vliegtuigen maakte slechts een deel uit van zijn leven. Als bestuurslid wijdde hij 14 jaar van zijn leven aan het Universum Contact Genootschap.

Dit Genootschap communiceerde met buitenaards leven. Een aantal van de kosmische wezens waarmee hij in die tijd contact had, heeft Berend beschreven in zijn spannende spirituele romans. Pas na zijn pensionering had hij in beide werelden voldoende ervaring opgedaan om een samenhangend wereldbeeld te krijgen en dat stelde hem niet gerust.


Atlantis En Haar Beschaving

Het legendarische Atlantis, de gouden beschaving, die eeuwen geleden in de duistere diepten van de oceaan is verdwenen. Slechts weinigen weten de waarheid over Atlantis, zijn op de hoogte van het geologische en metafysische bewijsmateriaal dat het aannemelijk maakt dat het echt heeft bestaan. Wat zijn geleerden door opgravingen te weten gekomen over de samenleving en de geschiedenis van Atlantis? Wat weten we van mystiek en religie, kunst en architectuur en van de stand van wetenschap, techniek en geneeskunde in het verdwenen continent? Hebben de Atlanteanen, gezien datgene waartoe ze in staat waren, wellicht hulp gehad van buitenaardse wezens?

Atlantis en haar beschaving biedt een fascinerende en nieuwe kijk op dit legendarische continent. Op veel plaatsen heeft de auteur zelf onderzoek verricht. De resultaten van haar onderzoek combineert zij met het werk van vele andere auteurs op dit terrein, van Plato tot Edgar Cayce, klassieke en moderne geleerden, wetenschappers en gerespecteerde visionairen.De overlevenden van Atlantis hebben hun sporen nagelaten in vele culturen … en hun afstammelingen zijn in deze tijd op aarde. Atlantis heeft ons veel te zeggen, juist nu, nu we op de drempel staan van een nieuwe tijd van vrede en verlichting.


Legenden over Atlantis en Lemurië

Lees alles over de bewoners van Atlantes en Lemurië volgens de oude geschriften, de esoterische traditie en helderziende waarnemingen in ‘Legenden over Atlantis en Lemurië’ van W. Scott-Elliot.

In Legenden over Atlantis en Lemurië van W. Scott-Elliot komen de bewoners van Atlantis en Lemurië tot leven, hun hoop en hun vrees, wat ze tot stand hebben gebracht en wat ze verkeerd hebben gedaan. De verlorengegane werelddelen worden in detail beschreven: hun ligging, hun ontwikkeling, hun flora en fauna, de mensen die er leefden, hun gebruiken, wetenschap, onderwijs en godsdienst en hun contact met vergevorderde leraren.

De informatie is afkomstig uit de geschriften van Plato, uit de esoterische traditie zoals die is voortgezet in H.P. Blavatsky’s De Geheime Leer en van helderziende waarnemingen gedaan door C.W. Leadbeater, een vooraanstaand theosoof. Zo is een nieuwe weergave totstandgekomen van een tijdloze mythe.


Atlantis 1 – De oorsprong

70.000 jaar geleden stierf de mensheid bijna uit. De mens overleefde, maar niemand weet hoe. Tot nu toe…

Vlak bij de kust van Antarctica wordt een mysterieus bouwwerk ontdekt in een ijsberg. Erfelijkheidswetenschapper Kate Warner denkt een ongelofelijke doorbraak in haar onderzoek te hebben bereikt. Maar haar ontdekking is veel gevaarlijker, voor haar en voor het hele menselijke ras. Haar werk zou de sleutel kunnen zijn tot de volgende fase in de menselijke evolutie – in verkeerde handen zou het het einde van de mensheid kunnen betekenen.

Als geheim agent David Vale een levensgevaarlijke gecodeerde boodschap weet te ontcijferen, riskeert hij alles om in contact te komen met de enige persoon die hem kan helpen: Kate Warner. Samen moeten ze een wereldwijde samenzwering ontrafelen, en zo de waarheid achterhalen over de oorsprong van Atlantis – en de mensheid. Het doel van hun tegenstanders is de mens uit te roeien. Het doel van Kate en David is dat te voorkomen. Als ze elkaar kunnen vertrouwen. Als ze in leven blijven…

De oorsprong is een spannende, meeslepende thriller over eeuwenoude samenzweringen en de mysteries van de menselijke evolutie.


Gloriana – het verhaal van een engel uit Atlantis

Met een voorwoord van de Grote Witte Broederschap van het Licht: “Dit boek is alleen bestemd voor hen die de waarheid kennen en niet bang zijn fantasie onder ogen te zien. Dit boek is voor allen die bereid zijn te huilen om de mensheid, te huilen van vreugde om het Zelf en te zingen voor de Hemel en het bestaan van ware Engelen.”

Rananda neemt je in Gloriana mee terug in de tijd; naar de periode van een grote beschaving: Atlantis. Een meisje uit onze tijd herinnert zich door de verhalen van haar grootmoeder, dat ze ooit een priesteres in Atlantis was. Ze ontmoet Phylo, de sleutelbewaarder van de Akasha-geschriften. Hij onthuld haar hoe ze ooit verbonden was met Aldon, de grootste tovenaar van Atlantis. Hoewel ze enorm veel liefde voor elkaar voelen, ligt hun bijzonderheid in het gegeven dat ze hun liefde voor de mensheid plaatsen boven het vervullen van hun liefde voor elkaar. De nadruk ligt op Liefde voor onze Schepper en niet op liefde die we voor elkaar voelen in deze wereld.

Laat je meevoeren op een reis naar een wereld die voor velen van ons te herinneren is. Misschien wel door het lezen van dit boek … Een wereld van magie, van heling door geluid en kleur, van wonderlijke kristallen grotten en een magisch ei wat te allen tijde beschermd moet worden.

Gloriana is in een eenvoudige stijl geschreven en is daarom geschikt voor alle leeftijden. Want in ieder van ons wacht een vlammetje om aangewakkerd te worden tot een laaiend vuur van Liefde.


De Jacht Op Atlantis

Jaren na de dood van haar ouders tijdens een rampzalig verlopen expeditie denkt
archeologe Nina Wilde eindelijk de locatie van het legendarische Atlantis te hebben gevonden.

Als de excentrieke miljardair Kristian Frost haar zijn hulp aanbiedt, kan haar zoektocht beginnen. Samen met Kristians mooie dochter Kari en zijn ex-sas-bodyguard Eddie Chase begint Nina aan de gevaarlijke onderneming. Maar Giovanni Qobras, de leider van het geheime genootschap Selasphorus, heeft een eed gezworen om het dodelijke geheim in het hart van Atlantis voor altijd te bewaren.

Van de Braziliaanse jungle tot de bergen van Tibet en van Manhattan tot de bodem van de Atlantische Oceaan: De jacht op Atlantis is een opwindende, avontuurlijke rit van begin tot het explosieve einde.


Atlantis en Lemurië

Het boek is een must voor de lezer die open staat voor een andere kijk op de historie van onze aarde.


Blauwdruk Van Atlantis

In 1982 vertelde de Amerikaanse wetenschapper Hapgood aan Rand Flem-Ath dat hij bewezen had gevonden dat de menselijke beschaving bijna 100.000 jaar oud is. Hapgood overleed kort daarop en nam zijn theorie mee in het graf. Flem-Ath, hevig geïntrigeerd door Hapgoods stelling, begon samen met Colin Wilson aan een diepgaand onderzoek.

Ze bezochten de grote, oeroude heilige monumenten die verspreid over de hele wereld liggen: Stonebenge, de Egyptische piramiden, Machu Picchu en vele andere. Tot hun verbazing ontdekten ze dat de monumenten een duidelijk en onmiskenbaar geometrisch patroon vormen – en zo de indruk wekken van een geheime code. Dit leidde tot de conclusie dat er een oude vergevorderde beschaving moet hebben bestaan, voordat de grootste vloed aller tijden deze wegvaagde.

In Blauwdruk van Atlantis beschrijven Flem-Ath en Wilson de ontraadseling van de opmerkelijke code en de redenen erachter: de poging van geleerden van Atlantis om de nalatenschap van hun beschaving veilig te stellen. Blauwdruk van Atlantis zet onze ideeën over de geschiedenis van de mensheid op zijn kop en vormt het bewijs voor de stelling dat onze beschaving niet de eerste op deze planeet is en ook zeker niet de laatste zal zijn.


Nefratete – priesteres in Atlantis

Een heerlijke, spannende roman met een boodschap!

Dit boek is de herinnering aan een leven waarin de auteur priesteres was in Atlantis. Haar gids heeft het verloop van dit vorige leven doorgegeven met de boodschap dat het een boek moest worden. Hierdoor werd de basis gelegd voor de transformatie van de problemen van de auteur in dit huidige leven. Deze problemen zijn herkenbaar in de levens van vele mensen.

In romanvorm geschreven is dit een verhaal met diepe spirituele wijsheden en lessen die voor iedereen van toepassing zijn. Het is een boek om meerdere malen te lezen en van te genieten.

De auteur zal geen geschiedkundig of wetenschappelijk bewijs leveren dat Atlantis heeft bestaan. Ze wil inzicht geven in de bedoeling van het leven: dat niets zonder reden gebeurt, dat de mens zijn/haar eigen werkelijkheid schept. Hij trekt de dingen naar zich toe door de vibraties die hij uitstraalt.

Het boek maakt duidelijk hoe angst overwonnen kan worden door liefde en hoe het ontbreken van liefde de mens een speelbal maakt van lagere vibraties. Het beschrijft hoe ieder mens als afgezant van de ziel een taak heeft te volbrengen op aarde en hoe hij – als hij daarvoor openstaat – voortdurend geleid, beschermd en aangemoedigd wordt. De herinnering aan de liefde en de eenheid uit de hogere dimensies waar onze ziel zijn woonplaats heeft, kan als baken dienen in onze zoektocht naar de ware liefde.


Toegang Tot Atlantis

In zijn boek Toegang tot Atlantis probeert Andrew Collins, onder andere aan de hand van teksten van Plato, de geheimen rond Atlantis te ontsluieren. Zijn zoektocht levert zeer verrassende conclusies op. Niet alleen komt hij tot de gevolgtrekking dat Atlantis wel degelijk heeft bestaan, hij laat zelfs zien waar het lag, of liever gezegd: nog ligt.


BoekenBoeken

Vergelijkbare berichten