|

De top 3 van de beste boeken over Sirtfood Dieet 2023

Het Sirtfood dieet is bedacht door Aidan Goggins en Glen Matten, en is bekend geworden door de zangeres Adele. De zangeres viel 45 kilo af, het Sirtfood dieet moet hier bij een grote rol bij hebben gespeeld. Het dieet richt zich op producten die veel sirtuïne bevatten.

Sirtuïnes ook wel SIRTs genoemd zijn een groep eiwitten, die volgens de bedenkers van het dieet een rol spelen bij het voorkomen van veroudering- en ouderdomsziekten en de vetverbranding kunnen verhogen. Daarnaast moeten deze eiwitten genen activeren, dit zijn de genen die ook geactiveerd wordt bij het vasten. volgens de denkers van het dieet.

Diverse producten die de sirtuïnes activeren zijn onder andere:

 • Aardbeien
 • Appels
 • Bosbessen
 • Citrusvruchten
 • Kurkuma
 • Dadels
 • Boerenkool
 • Rode uien
 • Rucola
 • Roodlof
 • Peterselie

Wil jij meer te weten komen of het Sirtfood dieet of juist heerlijke recepten uitproberen en ontdekken, dan zijn de Sirtfood boeken een echte aanrader. Op deze pagina worden de beste Sirtfood dieet boeken uitgebreid beschreven.

Om je een goed beeld te geven heb ik een link van Bol.com aan de beschrijving toegevoegd. Deze link geeft extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers en gebruikers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig bestellen.

Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

Het sirtfood dieet

Het Sirtfood dieet is samengesteld door de Britse voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten en waar menig atleet en personal trainer bij zweert. De plotselinge populariteit dankt het dieet naast haar aanhangers ook aan het feit dat het één van de weinige diëten is waar plaats is voor rode wijn en chocola.

In dit baanbrekende en veelbesproken dieetboek onthullen Goggins en Matten de werking van zogenoemde sirtfoods en het effect op ons metabolisme. Je leest in dit boek de theorie achter het dieet, informatie over de sirtfoods én een flink aantal makkelijke recepten om je op weg te helpen.

Sirtfood is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen die een groep genen – genaamd sirtuïnes –stimuleren. Als de sirtuïne, ook wel de skinny gene genoemd, eenmaal geactiveerd is, verbrand je vet en bouw je spiermassa op. En het fijne is dat sirtfoods vaak in hele normale producten zitten! Zoals boerenkool, aardbeien, kurkuma, groene thee, rode wijn, appels, rucola en chocola.

Na diepgaand wetenschappelijk onderzoek is eerst het Sirtfood dieet getest in een van de meest exclusieve sportscholen van Londen. Deelnemers vielen in 7 dagen 3,2 kilo af en zagen een toename in droge spiermassa. Niet voor niets een veelgekozen dieet onder sporters, personal trainers en sterren!

 • Wetenschappelijk onderbouwd
 • Makkelijk uitvoerbaar stappenplan
 • Methode wordt gesteund door sporters en beroemdheden, zoals Adele, BBC chef-kok Lorraine Pascale, wedstrijdzeiler Sir Ben Ainslie en Pippa Middleton
 • Ook verkrijgbaar: Het Sirtfood dieet receptenboek!

Aidan Goggins en Glen Matten zijn beiden voedingsdeskundigen. Goggins interesse in de heilzame werking van voeding werd geboren door zijn wens zijn auto-immuunziekte te bestrijden. Hij heeft naast sporters ook Pippa Middleton begeleid. Matten noemt zichzelf een nutrition nerd en full on foodie. Hij is een veelgevraagd spreker.


Het sirtfood dieet receptenboek

Het Sirtfood dieet is niet zomaar een dieet, maar een levensstijl. Het dieet waar menig atleet, personal trainer en celebrity bij zweert, was al groot in Engeland. En sinds de verloren kilo’s van zangeres Adele aan het dieet worden toegeschreven, is het ook in Nederland en Amerika een hot topic.

Voedingsdeskundigen Aidan Goggins en Glen Matten zetten ons eetpatroon op zijn kop met hun wetenschappelijk onderbouwde schema voor gewichtsverlies en een betere gezondheid. Sirtfood is de verzamelnaam voor voedingsmiddelen die een groep genen – genaamd sirtuïnes – stimuleren. Als de sirtuïne, ook wel de skinny gene genoemd, eenmaal geactiveerd is, verbrand je vet en bouw je spiermassa op.

In navolging van het eerste boek, Het Sirtfood dieet, verschijnt nu het bijbehorende receptenboek. Voor iedereen die met lekkere recepten op basis van deze slimme ingrediënten af wilt vallen.

De meer dan honderd recepten zitten boordevol smaak en bevatten de officiële top 20 van sirtfoods, zoals boerenkool, peterselie, aardbeien, boekweit, walnoten, kurkuma, pure chocola en zelfs koffie en rode wijn! Met dit onontbeerlijke receptenboekvol voedingsadviezen en tips kun je je eigen voedingsschema maken, dat je aanpast aan je eigen routine, budget en dieet.

Aidan Goggins en Glen Matten zijn beiden voedingsdeskundigen. Goggins interesse in de heilzame werking van voeding werd geboren door zijn wens zijn auto-immuunziekte te bestrijden. Hij heeft naast sporters ook Pippa Middleton begeleid. Matten noemt zichzelf een nutrition nerd en full on foodie. Hij is een veelgevraagd spreker.


Gezond en slank met sirtfood

Rode wijn, rucola, groene thee en chocolade: het lijkt op het eerste gezicht een willekeurige selectie aan voedingsmiddelen, maar wat hebben ze gemeen? Deze en nog veel andere producten, beter bekend als ‘sirtfoods’, activeren het wonderenzym sirtuïne in ons lichaam. Sirtuïne zorgt er niet alleen voor dat je meer vet verbrandt en sneller spiermassa opbouwt, het gaat ook het verouderingsproces tegen, beschermt tegen kanker en brengt de hormonen in balans.

In dit boek ontdek je:

 • De vele positieve effecten van sirtuïne op ons lichaam.
 • De 22 beste sirtfoods en hun specifieke gezondheidsvoordelen.
 • Een twee-weken programma met 40 recepten.

Prof. dr. Bernd Kleine-Gunk is voedingsarts en voorzitter van het Duitse Genootschap voor anti-aging geneeskunde. Anna Cavelius is wetenschapsjournaliste gespecialiseerd in voeding, diabetes en kankerpreventie. Tanja Dusy is culinair journaliste en schrijft kookboeken.


Sale: tot 70% korting op boeken, films en muziek

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *