Boek recensie: “De zonde waard” van Simone van der Vlugt 2023

Het nieuwe boek van Simone van der Vlugt is “De zonde waard” Dit boek is een thriller en gebaseerd op het leven van Soraya die tien jaar geleden uit het strenge geloof van haar ouders is gestapt. In het boek van Simone speelt Ella de hoofdrol die breekt met de Jehova’s getuigen en verstrikt raakt in een ontvoeringszaak.

Op deze pagina lees je alles over het boek, de auteur en is er een boekrecensie. Dit allemaal om je een goed beeld te geven over “De zonde waard”.

Beshrijving van het boek

Het meisje ligt op de achterbank van de auto. Ze lijkt te slapen, maar er is iets vreemds aan haar houding. Iets onnatuurlijks. Het portier staat open. Er gaat een schok door Ella heen als ze ziet dat de polsen van het meisje vastgebonden zijn. Ze weet wie dit kind is: Demi Hulshof, vijf jaar oud.

Het terugvinden van de vermiste Demi vormt het startschot van een adembenemend kat-en-muisspel tussen een bende ontvoerders, de politie en een jonge vrouw die worstelt met haar verleden. Ze heeft gebroken met de Jehova’s getuigen en daardoor met al haar vrienden en familieleden.

In De zonde waard komen relaties op scherp te staan, wordt afgerekend met knellende banden en blijft tot het laatst toe onduidelijk wie je kunt vertrouwen. Maar uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan… Hoever wil je gaan om trouw te blijven aan jezelf en om anderen te beschermen?

Boek specificaties

  • Auteur: Simone van der Vlugt
  • Uitgeverij: Prometheus
  • Bindwijze: Paperback
  • Aantal Pagina’s: 288
  • Taal: Nederlands
  • Druk: 1
  • Uitgebracht: november 2021
  • EAN / ISBN: 9789044645453

De Auteur: Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt geboren op 15 december 1966 in Hoorn, Simone is een Nederlandse schrijfster van historische jeugdromans, kinderboeken en literaire thrillers. Vooral de thrillers verkopen erg goed, in totaal zijn er meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Simone wordt gezien als één van de grootste Nederlandse schrijvers.

De debuut thriller “De Reünie” werd meteen genomineerd voor de NS publieksprijs en is verfilmd met onder andere Thekla Reuten en Daan Schuurmans. Na de Reünie bracht Simone nog diverse thrillers uit zoals Schaduwzuster, Het laatste offer en Blauw water. Ook bracht Simone een serie uit met inspecteur Lois Elzinga in de hoofdrol.

Verschillende boeken van Simone van der Vlugt hebben een notering van in de lijst van Nederlandse bestsellers. De boeken var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1637411831063","baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000079757053","familyId":"9200000079757053","siteId":"1091506","target":!0,"rating":!0,"price":!0,"deliveryDescription":!0,"button":!0,"linkName":"Herfstlied%2C%20Simone%20van%20der%20Vlugt","linkSubId":""}” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>Herfstlied, Op klaarlichte dag en Blauw water hebben op nummer 1 gestaan.

Simone heeft diverse  Eervolle vermeldingen ontvangen voor diverse boeken en ook prijzen gewonnen zoals de : Crimezone Thriller Awards, beste Nederlandstalige thriller en de NS publieksprijs. In 2020 kreeg Simone een lintje (Officier in de Orde van Oranje Nassau).

Simone van der Vlugt heeft in totaal meer dan 40 boeken geschreven en haar boeken zijn onder verschenen in Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

De boek recensie van De zonde waard

Simone van der Vlugt heeft de bij het schrijven van dit boek gebruik gemaakt van de ervaringen van de beste vriendin van haar dochter die 10 jaar geleden uit het jehova’s getuigen gemeenschap stapte. Het stappen uit een geloof gemeenschap in dit geval de Jehova’s getuigen speelt een grote rol in het boek.

De hoofdpersoon Ella worstelt niet alleen met haar gevoelens en het breken met het geloof maar raakt ook nog eens betrokken bij een ontvoeringszaak. Deze thriller is niet alleen spannend, maar het geeft je ook inkijkje in het geloof van de Jehova’s getuigen, zonder dat de geloofsgemeenschap in een negatief daglicht gezet word.

De opbouw van het boek is zeer goed waardoor je snel door wilt lezen en wilt weten wat er nu weer gaat gebeuren, zo blijft het goed interessant en spannend tot het laatste moment. De vele plottwist in het verhaal spelen hierbij ook een grote rol dat het spannend en verrassend blijft.

Een bijzondere, unieke combinatie met vele verrassingen in het verhaal maakt het boek leuk voor vele lezers. Niet alleen een leuk boek voor jezelf, maar ook om cadeau te geven.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *